Αποχαιρετισμός στη Μαρία Κουρούπη από την ΕΓΕ Κω

0
6457

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Γ.Ε. -ΚΩ

 

Αποχαιρετούμε με  θλίψη την αγαπητή Μαρία Κουρούπη, Εκπαιδευτικό και πρώην Σχολική Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδάκτορα Φιλοσοφίας – Λογοτεχνίας,   που έφυγε  από τη ζωή λόγω των προβλημάτων υγείας  που την κατέβαλαν .

Με τη Μαρία είχαμε την τιμή  να συνεργαστούμε και να την απολαύσουμε ως καλεσμένη ομιλήτρια με θέμα: «Η γυναίκα στην ποίηση του Ελύτη»   στην εκδήλωσή μας  για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, σε μια αξιοθαύμαστη ανάλυση  του  ποιητικού  έργου του Ελύτη. (2011, ξενοδοχείο Κυπριώτης),

Νιώθουμε  επίσης   ικανοποίηση για τη χαρά που της δώσαμε , όταν  τον Μάιο του 2023,   στην εκδήλωση τιμής  για τις γυναίκες της Κω  με συγγραφικό -εκδοτικό έργο ,  της απονείμαμε τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου της.

Το     αξιόλογο  πόνημα :   «Οδυσσέας Ελύτης , μείζονες συνθέσεις σε ελάσσονα κλίμακα. Για μια χωρο-χρονική μελέτη», η ογκώδης  εξαιρετική διδακτορική διατριβή: «Οδυσσέας Ελύτης: Η ‘Ισόβια Στιγμή’ και ο ‘Προπατορικός Παράδεισος’. Σπουδή Κοσμολογικού Μύθου»,  αλλά και το σύνολο του συγγραφικού της έργου αποδεικνύουν την ευρυμάθεια της και τη στοχαστική προσέγγιση στα επιστημονικά θέματα.

Σήμερα,  η αγαπητή Μαρία «σε χώρα μακρινή και αρυτίδωτη τώρα πορεύεται».

Καλό της ταξίδι .

ΤΟ Δ.Σ. Ε.Γ.Ε.-ΚΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ