«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Χρήστος Κυπραίος | Ένας εξαιρετικός άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην τοπική μας παράδοση

2
13612

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Χρήστος Κυπραίος, σε ηλικία 77 ετών.

Το πρώτο βιολί στην παραδοσιακή ορχήστρα «Αιγαιοπελαγίτες» που είχε αφήσει εποχή στην Κω με τα γλέντια και τη διασκέδαση που προσέφερε.

Ένας γνήσιος παραδοσιακός οργανοπαίχτης, καλοσυνάτος, φιλήσυχος, μερακλής, άριστος οικογενειάρχης (σύζυγος, πατέρας πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς με εγγόνια και δισέγγονο) με πάθος και προσφορά στην τοπική μας παράδοση.

Έπαιξε σε πολλά γλέντια και κοινωνικές εκδηλώσεις διασκεδάζοντας γενιές και γενιές.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 και ώρα 6μμ από τον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Πυλίου (η σορός θα βρίσκεται εντός του ιερού ναού στις 5μμ).

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς.

 

Μπροβάλετε Μπροβάλετε: Χρήστος Κυπραίος – Άλλη μια καταγραφή με έναν εξαιρετικό άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό του νησιού μας!

 

Χρήστος Κυπραίος
Άλλη μια συνέντευξη, άλλη μια καταγραφή με έναν εξαιρετικό άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό του νησιού μας!
Από τα τέλη της 10ετίας του ’50, μικρό παιδί του πήραν οι γονείς του(αφού έβλεπαν το πάθος του) ένα βιολάκι, όπως μας είπε συγκινημένος, ξεκίνησε μόνος του, με λίγη βοήθεια κάποιων οργανοπαιχτών της εποχής, Βασίλη Πατέ, Δήμο Έψιμο, Νίκο Μαύρο(Παχάκι) και έμαθε να παίζει.
Από το 1962-63 περίπου που έπαιξε, χωρίς μηχανήματα τα πρώτα χρόνια, στον πρώτο γάμο στο χωριό του το Πυλί, και για πάνω από 50 χρόνια γλέντησε και διασκέδασε πάρα πολύ κόσμο, παίζοντας με σχεδόν όλους τους παλιούς λαουτιέρηδες της Κω.
Αναπολώντας νοσταλγικά τις βραδιές σε γλέντια που έπαιζε η Χρήστος, θυμόμαστε έναν εξαιρετικό μερακλή, πάντα με το χαμόγελο, σε επαφή με τους γλεντηστές να μας ξεσηκώνει ασταμάτητα με το δοξάρι του .
Να είσαι πάντα καλά Χρήστο Κυπραίο!
Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα!
Μπροβάλετε Μπροβάλετε
Γιάννης Μαστόρος – Κυριάκος Παππούλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ.
    ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ