Κως: Άστεγος συμπολίτης μας χρήζει άμεσης βοήθειας

31
20578

Άστεγος συμπολίτης μας χρήζει άμεσης βοήθειας

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συμπολίτης μας Μ.Κ. βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Χρόνια άστεγος, χρόνια χρήστης ουσιών, αποφυλακίστηκε πρόσφατα και πριν από καμιά δεκαριά ημέρες ήρθε στην Κω. Ανεπιθύμητος από την οικογένειά του, όπως δήλωσε στον «Σ» μια αδελφή του, η οποία του προσφέρει καθημερινά ένα πιάτο φαγητό, μιας και όπως μας είπε, δεν έχει τη δυνατότητα να τον φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με την ίδια, πήγε στη πρόνοια να ζητήσει βοήθεια, αλλά τον στέλνουν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ για να φτιάξει τα χαρτιά του ώστε κάποια στιγμή να πάρει το επίδομα των 400 ευρώ, κάτι αδύνατον αφού λόγω της κατάστασής του δεν δύναται να ανταποκριθεί.

Με λίγα λόγια, ο συμπολίτης μας, όντας άρρωστος, όντας άστεγος, χρήζει άμεσης βοήθειας. Αυτή τη βοήθεια μόνο ο δήμος μπορεί να την προσφέρει, διότι οι φροντίδα αστέγων ανήκει στην δική του αρμοδιότητα.

Υπάρχουν τρόποι περίθαλψης και φροντίδας, δεν είναι ανάγκη να τους αναφέρουμε,  αρκεί να επιδειχθεί και η ανάλογη ευαισθησία.

Η συνεργασία του δήμου με αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες είναι επιτακτική προκειμένου αυτός ο συνάνθρωπος να τύχει της επιβαλλόμενης φροντίδας.

Πηγή: Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μμμ λοιπουμαστε εινσι ελληνας……πακιστανι συριος ….μπαγλαντες…..κεντρο φιλοξενιας λουξ στο πυλι 1500€ στο ΑΤΜ, ολοκληρη frontex να τους προσεχει…τονοι πετρελαιου απο λυμεναρχειο-αστυνομια για μαζεμα μεταφορα…..αλλα για σενα κωε…ΟΧΙ !

    • Δεν είμαι σκληρός και άπονος.
      Το λέω σαν παράδειγμα προς τους νέους, προς αποφυγήν των αιτίων, ουσίες και συναφή, που οδηγούν σε τέτοιες καταστασεις.
      Τώρα ας φροντίσει η κοινωνική πρόνοια που είναι η καθ’υλην αρμόδια για τέτοια θέματα.

    • Την ίδια μέρα ανάρτησης 12-4-2024
      το θέμα των γύφτων είχαν 16.000 viws
      το θέμα του άστεγου μόνο 1700 viws
      Κάτι δεν κάνουμε καλά σαν άνθρωποι ασχέτως ποιος ευθύνεται για την κατάσταση κάποιου αναξιοπαθούντος.

  2. ντροπή στον δήμο και στους υπεύθυνους για κοινωνική πολιτική..στις φωτογραφίες και στις βασιλόπιτες είναι όλοι τους πρώτοι

  3. Τόσους ξένους βοηθαναι οι κοινωνικές υπηρεσίες όπως προανέφερε ο προηγούμενος σχολιαστής ας βοηθήσουν και έναν Έλληνα στο κάτω κάτω υποχρεωμένοι είναι -είμαστε σαν πολιτισμένη κοινωνία

  4. ναι εσυ βοδι με την εκκλησία τα εβαλες αφου το κράτος εκανε οτι περνουσε απο το χερι και δεν τα κατάφερε ας στραφει στη εκκλησία σαν δεν ντρέπεσαι.

    • Πότε έβαλε πλάτη η εκκλησία…στην κρίση? μόνο να τα παίρνουν από καημένες αγράμματες γριές ξέρουν…

    • Αυτός τι έκανε και τι ΔΕΝ έκανε μάλλον και έφθασε εκεί που είναι?
      Ο καθείς άξιος της μοίρας του.
      Και την μοίρα του την ορίζει ο καθένας μόνος του.
      Άξιος υποστήριξης είναι αυτός που δεν ευθύνεται για τυχόν στραβό απάντημα στην ζωή του.
      Όταν ΦΩΝΑΖΟΥΝ όλοι και όλα ότι τα ποτά και οι ουσίες κάνουν κακό, there is no excuse.

  5. Το συγκεκριμένο παληκάρι δεν θέλει να γίνει καλά,είναι πολλά χρόνια έτσι….. έχουν προσπαθήσει πολλοί να τον βοηθήσουν,δεν είναι ούτε σε θέση να δουλέψει δυστυχώς

    • Ο άνθρωπος αυτός εύκολα βρίσκεται.
      Οι »ΑΝΘΡΩΠΟΙ» γενικά που είναι?

  6. τι συζητάτε όλοι σας , ούτε έναν άνθρωπο σε ανάγκη δεν μπορεί να φροντίσει αυτός ο ρημαδοδημος που έχουμε ; ελεος

  7. είπα κι εγώ δεν θα πεταχτεί και ο μαϊντανός «Μιραντα» να πει την… @@ρια του σαβ την όρθια …..
    Η εκκλησία φταίει πάλι. ό,τι να’ ναι!!!!

    Η αλήθεια είναι ότι το παλικάρι είναι χρονιά έτσι. Πολλοί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν αρμόδιοι και απλοί πολιτες και παντα κατρακυλάει. Η εξάρτηση είναι δύσκολο πράγμα. Όσοι μπλέκουν δύσκολα ξεμπλεκουν.
    Ωστόσο δεν παύει να είναι ένας Έλληνας πολίτης, ντόπιος, γνωστός. Ας βοηθήσουν όσοι είναι αρμόδιοι. Όχι μόνο τους αλλοδαπούς. Οι οποίοι τελευταία βγάλαν τις πιτσιρίκες γυναίκες τους στη ζητιάνα με τα μικρά στο χέρι και στο άλλο το κινητό με μετάφραση να σου ζητανε λεφτά.

  8. Η κατάσταση αυτού του ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας παθογένειας του κράτους , επιτρέποντας αφενός την διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην χώρα και αφετέρου, μέσω της αποστασιοποίησης της κοινωνίας απο αυτός τους . Οι συνθήκες στα κέντρα απεξάρτησης είναι απάνθρωπες, οι περισσότεροι αν δεν γυρνάνε για χρόνια στους δρόμους καταλήγουν στην φυλακή . Η εξάρτηση είναι ασθένεια και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται. Όταν κλείνουμε τα μάτια σε αυτή τότε το πρόβλημα μεγεθύνεται δραματικά . Σήμερα είναι αυτός, αν αύριο βρεθεί στη θέση του κάποιο δικό σας άτομο, τότε τι ; Βρισκόμαστε σε ενα μικρό νησί και αυτό το φαινόμενο αποτελεί τρομερή μειοψηφία για την κοινωνία του , είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε.

  9. Και η απεχθεια σου.. Στην εκκλησια….. Δειχνει που ανηκεις.!!!
    Η εκκλησια βοδι λέει την πραγματικοτητα για την ομοφυλοφυλια. Και δεν κυνηγαει κανενα.. . Δεν μισει τους ομοφυλοφυλους..ουτε τους κλεψτες στην κυβερνηση, ουτε τους βιαστες.. .και στ@ρχ…της.. Αν ο αλλος ειναι ανωμαλος,.κλεφτης..ομοφυλοφυλος.. για το καλο και την ψυχη σου στονλεει να αλλαξεις δρομο.. . Γιατι η ομοφυλοφυλια ειναι παθηση.οπως τα πιο.. .. Εκτος αν εσυ το κρυβεις απο τους γονεις σου και δεν θες να πας σε ψυχιατρο να δεις.. Την παθηση σου.. Μαζι με τα αλλα ψυχολογικα σου που διακατεχεσαι…
    Η φτωχεια, δεν ειναι παθηση..ηλιθιε.. Η πεινα.. Που υποφερει το 70% των ελληνων ειναι κατασταση που δημιουργει η κυβερνηση…. Καταλαβες λοιπον βλαξ… Γιατι η εκκλησια ταιζει τους φτωχους,,αλλα ακομα και τους ….. οπως εσενα?

  10. Προς miranta.. Δεν ειναι δουλεια του κρατους. Για τονΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΕΓΟ

    Γιατι το κρατος….βρισκει εργασια στα 4 εκκατομυρια ΛΑΘΡΟ…πιθανον το σπιτι του ανθρωπου αυτου.. Θα το δωσει να στεγασει. ΛΑΘΡΟ.. επισης.. Ο ανθρωπος αν αυτος δεν εχει χαρτια να δουλεψει… Δεν προκειται να του βγαλει.. Αλλα θα βγαλει στους λαθρο… Ασε που ο ιδιος Ο μητσοτακης μας τους φερνει.. – οσους εχουν μεινει δηλ.. Οι μισοι εχασαν τις οικογενειες τους -απο το σφυροκοπημα της Ελλαδας με τους συμμαχους του.. Που συμμετεχει η ελλαδα στον πολεμο της παλαιστινης..!!! … Τους υπολοιπους τους φερνει απο τον φιλο του τον ερντογαν…

  11. there is no excuse είπε το μοσχάρι που αποφάνθηκε ο καθείς άξιος της μοίρας του. Ντράπηκα που το διάβασα γιατί έχω παιδιά κι εγγόνια και όσο και αν φροντίσαμε ο οικογενειακός περίγυρος να τα προετοιμάσουμε για τις κακοτοπιές παραμένει η αγωνία μας μην και μπλέξουν πουθενά. Με τέτοια δυσωδία γύρω μας και τόσα που συμβαίνουν καθημερινά . Ζούμε άγριες εποχές και δεν ξέρει κανείς από που θα του έρθει το κακό. Ντροπή σε όποιον έγραψε ένα τέτοιο απάνθρωπο σχόλιο . Καμία ενσυναίσθηση . Έτσι εύκολο είναι να κρίνεις άμα δεν ξέρεις μέχρι να έρθει στην πόρτα σου το κακό . Κάπως έτσι ευαίσθητοι άνθρωποι περιθωριοποιουνται , όταν υπάρχουν ελεεινοί συνάνθρωποι που κυλούν μονάχα τη βολή τους. Ότι και ναχει το παλληκάρι αυτό μανούλα το γέννησε ,αύριο μπορεί να είναι του καθενός μας. Ας παρεμβη κάποιος , η πρόνοια , η εκκλησία , δεν ξέρω . Ας παρεμβη κάποιος όμως που θέλουμε να λεγόμαστε και άνθρωποι. Είναι ντροπή. Έρχεται Ανασταση γιορτή της χριστιανοσύνης λέει. Μόνο λόγια .

  12. Ω του Ιπποκράτους χώρα τι γαιδάρους τρέφεις τώρα . Ντροπή μωρέ κάθεστε τον φωτογραφίζετε και λέτε απόψεις και κρίσεις . Εθελοντές στο ξεχορταριασμα και στα πανηγύρια να βλογατε τα γένια σας. Ένα χέρι να απλώσετε σε αυτόν τον δύστυχο δεν σκέφτηκε ούτε ένας

  13. Τόσα εκατομμύρια κερδίζετε Κώοι, δείξτε τώρα την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία σας που τόσο κοκορεύεστε ότι έχετε (ας γελάσουμε).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ