«Άρσεν και θήλυ εποίησεν ο Θεός» Της Κατερίνας Παπαθωμά-Μαστοροπούλου

40
6272

«ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ ΕΠΟΙΗΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ»

Για το θέμα του ψηφισθέντος τελικά νομοσχεδίου που αφορά στον γάμο μεταξύ  ομοφύλων λέγονται και γράφονται πολλά. Μια «φωτογραφία» όμως, όπως λέγεται, αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ο Γιώργος Μαστορόπουλος συνώψισε προ πολλών ετών σε ένα πίνακα αυτό που ισχύει  ως φυσικός κανόνας από καταβολής κόσμου: Ένα ανδρόγυνο σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον είναι πιασμένο τρυφερά από το χέρι. Στρέφονται προς το πρόσωπο της κοινής αναφοράς τους, δηλαδή τον Δημιουργό, ο οποίος και ευλογεί απλόχερα την ένωσή τους. Λες και του ψιθυρίζουν, «αι χείρες Σου, Κύριε, εποίησάν με». Κι αν υπάρχομε μέχρι σήμερα ως είδος, αυτό οφείλεται στο ιερό ταίριασμα ψυχών και σωμάτων ετερο-φύλων και ουχί ομοφύλων.

Κατερίνα Παπαθωμά-Μαστοροπούλου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

40 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σε ενα νησί που βγαίνει ανακοίνωση ότι θα έρθει παιδίατρος στο νοσοκομείο για μια βδομάδα, οι δημότες ασχολούνται με το αν θα παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι.

      • Ασχολούνται οι δημότες ή τα μίντια;;
        Αλλά για λόγους ισορροπίας, ισονομίας και ανθρωπισμού, κάποιοι πρέπει να υπερασπιστούν τους βαλλόμενους.

  1. Εκτός από ότι δεν φύτρωσαν οι ομοφυλόφιλοι ,αλήθεια ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα.Αυτοι τι ήταν;Άσπροι μαύροι,κίτρινοι;Ποιος έπλασε τους υπόλοιπους;Τι κάνουμε με αυτούς;Τους δεχόμαστε;

    • Εμείς είμαστε με το Θεό. Εσύ έχεις να μας προτείνεις κανέναν καλύτερο? Το διάβολο? Το βούδα, τον κούδα, τον μωχαμάτη? ποιον τέλος πάντων? Αποφάσισε όρνεο

    • ΄΄κ εικόνα κ κα ομοίωσιν»……αποδεχέστε τούς νεάντερταλ, αυστραλιένσις.χόμο έρέκτους κλπ κ τούς »πρόσφατ΄΄ χ. σάπιενς; άν ναι ,τότε
      ο θεος είχε την ιδια μορφή τ πρωτου ανθρωπου ;- οποτε εξελιχθηκε ή παρέμεινε στήν πρωταρχική μορφη;

        • μμ,ενδιαφέρον είναι είδος ή υποείδος; αναφέρετε μερικά παραδείγματα -ονόματα πού έκαναν καριέρα.

    • Βγάζει και τον βρωμιάρη χαρακτήρα της και ειρωνεύεται και καμαρώνει.
      ουστ vromile.

    • Μα τι εύστοχα ερωτήματα! μιλάμε γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την απορία σου
      εσύ του λόγου σου είσαι άρσεν θήλυ τι;;
      Ντόπιος εδώ ή προμάζωμα;

  2. Όταν πετάχτηκαν από τον παράδεισο, λόγω της ‘αμαρτωλής και βρωμικης’ γυναίκας κατά τη θρησκεία μας, δημιούργησαν τον κόσμο κάνοντας σεξ τα παιδιά τους μεταξύ τους; Πως από δυο ανθρώπους που τρυφερά κρατούν χεράκι δημιουργήθηκε ο κόσμος, αν όχι αιμομικτικά; Αυτήν την εικόνα καλύτερα να μην την περιγράψουμε.

    • Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά από έναν γάμο αδελφών κινδυνεύουν να είναι ανώμαλα. Όσο πιο στενή είναι η σχέση δύο ανθρώπων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχουν τα ίδια λάθη στα γονίδιά τους από τους ίδιους γονείς. Επομένως, ο αδελφός και η αδερφή είναι πιθανό να έχουν τα ίδια λάθη στις γενετικές τους πληροφορίες.Ωστόσο, αυτό το γεγονός της σημερινής ζωής δεν ισχύει για τον Αδάμ και την Εύα. Τα δύο πρώτα άτομα δημιουργήθηκαν τέλεια. Όλα όσα δημιούργησε ο Θεός ήταν, σύμφωνα με τον Θεό, «πολύ καλά» ( Γένεση 1:31) Αυτό σημαίνει ότι τα γονίδιά τους ήταν τέλεια, χωρίς λάθη! Αλλά όταν η αμαρτία μπήκε στον κόσμο (εξαιτίας του Αδάμ – Γένεση 3:6), ο Θεός καταράστηκε τον κόσμο και η τέλεια δημιουργία άρχισε να εκφυλίζεται, να αρρωσταίνει, να γερνά και να πεθαίνει. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή η διαδικασία εκδηλώθηκε με κάθε είδους παραμορφώσεις του γενετικού υλικού όλων των ζωντανών όντων. Επομένως, ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους μέσω του Μωυσή έναν νόμο που απαγορεύει το γάμο με στενούς συγγενείς.

  3. Ο θεός δεν είπε επίσης ‘αγαπάτε αλλήλους’, ‘μην κρίνετε για να μην κριθείτε’ και κυρίως ‘να μοιράσετε την μισή περιουσία σας στους φτωχούς ??? Πολύ βολικά επιλεκτικοι είναι αρκετοί χριστιανοί όσο αφορά στο λόγου του θεού, και μπράβο τους, δεν είναι τίποτα κορόιδα.

    Το αντρόγυνο στο παραδεισένιο ελληνικό περιβάλλον της παραδοσιακής οικογένειας, όπου ο άντρας έσφαξε την έγκυο γυναίκα του και σκότωσε το αγέννητο μωρό του, και βίασε την αδερφή του, αξίζει και αυτή η εικόνα χίλιες λέξεις????

  4. Συγγνώμη, ήμουν μικρή όταν ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, δε θυμάμαι..

    Αν ήταν κάποιος από τους αναγνώστες παρών, ας μας διαφωτίσει παρακαλώ.

  5. Ο αδάμ και η εύα έκαναν 2 γιούς. Τον Κάιν και τον Άβελ…Πως πολλαπλασιαστήκαν? Αιμομιξία με την μάμα ή μεταξύ τους?

    • Ανώνυμε, μεγαλύτερο παραμύθι για ανόητους δεν έχει γραφτεί.

      Η ΠΔ γράφτηκε για να καλύψει τα κενά της ανύπαρκτης τότε επιστήμης.
      Το χειρότερο από όλα είναι που παρουσιάζει έναν ΣΑΔΙΣΤΗ Θεό να αναγκάζει τον ΠΑΤΕΡΑ Αβραάμ να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί για «προσωπικούς» λόγους πίστης. ΕΛΕΟΣ με αυτές τις εβραϊκες μακακίες.
      Ας αλλάξουμε επιτέλους και την ονομασία πάσχα με το ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
      Η θρησκεία μας είναι ΑΓΑΠΗ και όχι εβραϊκες μπουρδολογιες.

    • Και εσύ ζήλεψες που δε σε κάλεσε στον γάμο ή μετά την ψήφιση άρχισε να διαλύεται η οικογένεια σου;; Λες η γυναίκα σου να σε παρατήσει για την κουμπάρα;;
      Ενημέρωσε μας, ψοφάμε όπως κι εσύ για σκάνδαλα!

      Υ.Γ. Το φύλο γράφεται με 3 λ, αν σχολιάσεις ξανά : φύλλλο.

  6. Πολύ ωραίο το άρθρο σας μπράβο!
    συμφωνώ απόλυτα όπως και το 90% του ελληνικού πληθυσμού ασχέτως αν η σαπίλα της πολιτικής και η ΛΟΑΚΤΙ που δικαιολογημένα έχουν μια διαφορετική άποψη από τη δική μας δεν συμφωνούν με αυτό
    πρόβλημα τους βέβαια
    αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά ζητήματα και με το ζήτημα αυτό δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καθόλου ούτε και σε επίπεδο πολιτικής φυσικά! Από τη στιγμή όμως που μας έχουν ζαλίσει κάνοντας όλον αυτόν τον ντόρο λογικό να δημοσιεύονται άρθρα όπως και το συγκεκριμένο. Όπως και να χει μπράβο σε όσους τολμούν να πουν ότι το μαύρο άσπρο δε γίνεται! μαύρο παραμένει όσο και αν θέλουν ορισμένοι να μας πείσουν για το αντίθετο! προσωπικά ως γυναίκα, η ιδέα του ότι ένας άνδρας παριστάνει τη γυναίκα και διαπράττει ιεροσυλία όσον αφορά το ρόλο της μητέρας με βρίσκει αντίθετη! Με προσβάλλει! Και αυτό τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι είναι νόμιμο και ηθικό! Ποτέ δεν θα μας πείσουν όσο και να κοπανιούνται!

    • Κοίτα το σπίτι σου κυρά μου. Δεν ζήτησε κανείς την γνώμη σου για την δική του ζωή. Κι εγώ νέα γυναίκα είμαι κι έχω φίλους, συγγενείς κλπ που ειναι διαφορετικοί από εμένα. Τους λατρεύω! Εσείς όλοι έχετε το θράσος και την βρωμιά ψυχής να επεμβαίνετε στην ζωή των άλλων. Κρατήστε τις δηλητηριώδεις ιδεοληψίες σας, για την απολογία σας στον Θεό που πιστεύετε.
      Όσο για τις πλειοψηφίες 90%, 41% κλπ , η μάζα ήταν ΠΑΝΤΑ για τα μπάζα. Προφανώς, δεν κατάφερες να ξεφύγεις από αυτή, όπως κατάφεραν άλλοι και άλλες.

      • Πωπω χολή από γυναίκα σε γυναίκα!!!!!!!! Κι εγώ γυναίκα είμαι, δεν ξέρω καμιά σας αλλά σίγουρα εσύ που βρίζεις έχεις μια πολύ όμορφη ζωή!

  7. ΄΄εδώ τά λέει αναλ/κά». δέν βλέπω πεδίο γιά απάντηση… όπως σέ άλλα σχόλια. όλα αυτά πού αναφέροντε είναι ένα παραμύθι. δέν τά εκλαμβάνω ώς βάση γιά τεκμηρίωση καί …αποδοχή. τήν μυθολογία τών ισραηλιτών… κατά τ’ άλλα όλοι-σχεδόν- τούς βρίζουν αλλα’ πιστεύουν τά περισσότερα από αυτά π έγραψαν κ πιστεύουν.

  8. Καποιος είχε την απορια.Ενταξη πίστευε και μην έρευνα αλλά ο Αδάμ και η Εύα έκαναν δυο παιδιά αγόρια .Σωστα μέχρι εδώ;Πως συνεχοστικε το ανθρώπινο είδος;Κάτι δεν μας λένε καλά.Εκτος και αν οι Καιν και Αβελ χρεισομοποιησαν παράθεση μητέρα,την Εύα.

  9. Καλό θα ήταν αφού όλοι έχουμε την ελευθερία του λόγου να μην κάνουμε σχόλια που αφορούν το πρόσωπο του Θεού γιατί θεωρώ πώς είμαστε πολύ ανάξιοι για να το κάνουμε…. Όταν κάποιος γράφει ένα σχόλιο ας μην είναι ότι χαζομάρα του έρθει στο μυαλό νομίζοντας ότι κάτι κάνει ή κάτι λέει….το μόνο που καταφέρνει είναι να γελάμε με τον τρόπο γραφής του και το πώς σκέφτεται…..

    • Πραγματικά για γέλια αλλά και για κλάματα, το πώς κατάντησαν οι Χριστιανοί τον Θεό..

      και σε τι εβραιοπαραμύθια, στηρίζουν τα κουτοπόνηρα μισάνθρωπα επιχειρήματα τους..

    • κατσουναδία…. από τήν μία γράφεις: »αφού όλοι έχουμε ελευθερία τού λόγου» – από τήν άλλη: » νά μήν κάνουμε σχόλια» , τελικά ποιό από τά δύο ισχύει; γελάμε μέ τόν τρόπο γραφής σου αφού νομίζεις ότι κάτι κάνεις ή κάτι γράφεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ