«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Αποστόλης Κεφαλιανός

2
39823

«Έφυγε» από την πρόσκαιρη ζωή για την αιώνια, σε ηλικία 81 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας Αποστόλης Κεφαλιανός, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπισε με γενναιότητα τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας πάντα την στήριξη και την αγάπη των δικών του ανθρώπων και ιδιαίτερα της κόρης του Κατερίνας.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λαγούδι της Κω τα δύσκολα χρόνια της αγροτιάς όπου η εργασία ξεκινούσε από τα παιδικά χρόνια, έφυγε νέος μετανάστης για τον Καναδά όπου έζησε συνολικά 54 χρόνια ( τα 2 τελευταία χρόνια επέστρεψε στην αγαπημένη του Κω μένοντας μαζί με την κόρη του Κατερίνα και τα εγγόνια του).

Παντρεύτηκε την αείμνηστη Γεωργία Πίτση από το Πυλί με την οποία απέκτησαν τρία πολύ αξιόλογα παιδιά: τον Σταμάτη, την Κατερίνα και την Καλλιόπη, αλλά και εγγόνια.

Άνθρωπος καλοσυνάτος, πράος (γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού), άκακος, συγχωρητικός, φιλήσυχος, εργατικός (ιδιαίτερα χειροδύναμος και «γερό κόκκαλο», όπως έλεγαν οι παλιοί), δοτικός (και πάντα αθόρυβα και διακριτικά).

Στην ενορία του στο Τορόντο είχε την ευλογία να γνωρίσει τον Άγιο γέροντα Εφραίμ, όταν τον έστειλε ο Θεός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με αφορμή ένα πρόβλημα υγείας για να δημιουργήσει στην συνέχεια την θαυμαστή πνευματική βάση του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας.

Είχε την ευλογία να είναι πνευματικό του παιδί, όπως και η οικογένειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024 στις 2μμ στον ΙΝ της Παναγίας στο Λαγούδι όπως είχε ζητήσει ο ίδιος (η σορός θα βρίσκεται εντός του ιερού ναού, μία ώρα νωρίτερα).

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής Αγίου Γεωργίου Πυλίου όπου έχει ταφεί και η σύζυγός του.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ μας θείε, η ζωή και η ακέραιη προσωπικότητά σου είναι παράδειγμα για όσους σε γνωρίσαμε.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά, τα εγγόνια, τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τον εγγονό του Νικόλα Πίκουλα:

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ