Η Γαλλία προειδοποιεί για “πολύ υψηλή” τρομοκρατική απειλή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

0
5252

Συνολικά 90.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών

Μόνο στο Παρίσι, όπου αναμένεται να βρεθούν έως και ένα εκατομμύριο πανηγυριστές στα Ηλύσια Πεδία το βράδυ της Κυριακής – διπλάσιοι από πέρυσι – θα υπάρχουν 6.000 δυνάμεις ασφαλείας για την τήρηση της τάξης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη της Κυριακής αιτιολογείται από “ένα πλαίσιο αυξημένης τρομοκρατικής απειλής λόγω της σύγκρουσης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη”.

Περισσότερος κόσμος αναμενεται στους δρόμους της πρωτεύουσας σε σχέση με πέρυσι λόγω των πρόσθετων εορτασμών για τον εορτασμό του 2024 ως έτος διεξαγωγής των θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, δήλωσε ο Νταρμανέν.

Η εθνική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 90.000 αστυνομικούς ή χωροφύλακες, 5.000 μέλη του αντιτρομοκρατικού στρατιωτικού αποσπάσματος Operation Sentinelle καθώς και κινητές μονάδες, δήλωσε ο Νταρμανέν

Θα υπάρξει απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών σε ορισμένες περιοχές του Παρισιού, είπε.

Δεν θα επιτραπούν πολιτικές διαδηλώσεις, πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνιέζ.

Οι άνθρωποι θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο πριν αποκτήσουν πρόσβαση στην περίμετρο των εορταστικών εκδηλώσεων γύρω από τα Ηλύσια Πεδία και θα απαγορεύεται να μεταφέρουν “οποιοδήποτε αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο”, είπε.

Θα χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την επιτήρηση και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας θα τεθούν σε επιφυλακή, δήλωσε ο Νταρμανέν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ