Εκοιμήθη ο αγαπητός μας Γιάννης Καραναστάσης από την Αντιμάχεια | Ένας αγνός-παραδεισένιος άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την εκκλησία και τους συνανθρώπους του

3
44447

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Γιάννης Καραναστάσης σε ηλικία 65 ετών.

Ένας αληθινά παραδεισένιος άνθρωπος, πάντα μέσα και δίπλα στην εκκλησία του χωριού του (την Κοίμηση-Προσκύνημα Αντιμάχειας) και τους συνανθρώπους του.

Αγνός, καλοσυνάτος, υπάκουος, άκακος, φιλήσυχος, ευγενικός, μια ξεχωριστή και αγαπητή σε όλους χαρακτηριστική φυσιογνωμία της Αντιμάχειας.

Η χαρά του ήταν απερίγραπτη να φοράει τα ράσα και να διακονεί την εκκλησία (από την εποχή του αγαπημένου του μακαριστού παπά Στεφανή, του παπά Σταύρου, του παπά Αντώνη τώρα και φυσικά όταν περίμενε με λαχτάρα τον Σεβασμιώτατο, το «αίμα» του όπως έλεγε με καμάρι για την συγγενική τους σχέση).

Έτοιμος για την Άνω Ιερουσαλήμ, από την ημέρα της εορτής του Αγίου Νικήτα είχε μια βιασύνη να φύγει… Το τελευταίο διάστημα κοινωνούσε ανελλιπώς με χαρά των Αχράντων μυστηρίων φόρεσε το αγαπημένο του ράσο και διακόνησε πάντα με υπακοή, προθυμία ιεροπρέπεια και χαμόγελο στην εκκλησία του χωριού του και το τελευταίο τριήμερο με μία σύντομη περιπέτεια υγείας και διακομιδή στην Αθήνα έπειτα από πνευμονικό οίδημα, πέταξε για τους ουρανούς.

Η εξόδιος ακολουθία είναι σήμερα και ώρα 2μμ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Αντιμάχεια.

Καλό παράδεισο Γιάννη μας! (όπως σου λέγαμε όταν σε βλέπαμε να φορά τα ράσα κι έλεγες με παιδική απορία «εγώ;», ήσουν ο πιο άξιος για αυτά/όν).

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς,

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εύχομαι να βρει την γαλήνη που του έλειψε.’Απ τις αρχές του χρόνου ,λες και το ήξερε,έπαιρνε τηλέφωνα συγγενείς να τους μιλήσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ