«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Ηλίας Ζερβάνος | Ένας ακάματος, ευλαβής συμπολίτης μας με ιδιαίτερη αγάπη για την Ευαγγελίστρια & τον Άγιο Νικήτα

2
48978

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας Ηλίας Ζερβάνος από την Ευαγγελίστρια Ασφενδιού.

Ένας υποδειγματικός άνθρωπος, οικογενειάρχης, (πατέρας τεσσάρων πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς) συγχωριανός, ενορίτης και επίτροπος στην Παναγία Ευαγγελίστρια, ειδικά τα τελευταία 28χρόνια.

Από τη στόφα των παλιών καλών ανθρώπων του χωριού. Φιλήσυχος, καλοσυνάτος, συντρεχτικός, εργατικός, δοτικός.

Ακάματος εργάτης της γης αγρότης και κτηνοτρόφος από την αυγή ως τη νύχτα και παράλληλα βοηθούσε όπως και όπου μπορούσε στην Παναγία, αλλά και τον Άγιο Νικήτα που επίσης είχε υπό τη φροντίδα του με την αγαπημένη του σύζυγο κ. Φωτεινή.

Ένα μήνα ακριβώς πριν, την παραμονής της εορτής του Αγίου, στον εσπερινό, είχε ακούσει συγκινημένος  από τα χείλη του π. Ευτυχίου τις θερμές ευχαριστίες του για την καθημερινή φροντίδα του Αγίου Νικήτα (Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα· λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὃν ἀποδώσει μοι ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τη ημέρα -Προς Τιμόθεον Β΄ (δ΄ 5-8)

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 4μμ στον ΙΝ Ευαγγελίστριας Ασφενδιού (η σορός θα βρίσκεται εντός του ιερού ναού από τη 1μμ-ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Ασώματο).

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ μας κ. Ηλία (είχα την τύχη να παρευρεθώ σε ένα μνημόσυνο στους κεκοιμημένους τους στην Παναγία Ευαγγελίστρια με ιερουργό τον π. Ευτύχιο με μόνους παρόντες τον ίδιο και τη σύζυγό του, την περίοδο της λεγόμενης πανδημίας, η ευλάβεια τους και η ιερότητα των στιγμών ειδικά όταν έβγαλε κηροδοσία με τόση συστολή ο κ. Ηλίας και έδωσε στην κ. Φωτεινή την ώρα του Αποστόλου και του Ευαγγελίου, θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη. Άδειος ο ναός αλλά ταυτόχρονα τόσο γεμάτος με τις ψυχές όλων αυτών που μνημόνευαν και τους έφερναν δίπλα τους με την όλη στάση και προσευχή τους).

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό παράδεισο ξάδερφε Ηλία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ