Μυστηριώδεις και ανεξήγητοι θάνατοι επιστημόνων

0
5606

Η Δύση δείχνει ότι έχει κάτι περισσότερο από ένα βρώμικο ασσο στο μανίκι της όταν πρόκειται για παράξενα θανατηφόρα περιστατικά. Ανησυχίες εκφράζονται για τους αινιγματικούς συμπτωματικούς θανάτους, τις αυτοκτονίες ή τις εξαφανίσεις δέκα υψηλά ιστάμενων πληροφοριοδοτών, οι αποκαλύψεις των οποίων σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα της BP στον Κόλπο μπορεί να έχουν συνέπειες σοβαρότερες από την ίδια την πετρελαιοκηλίδα.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί ανεξήγητοι θάνατοι που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια που ίσως θα μπορούσε να οργανωθεί ένα διαδικτυακό νεκροταφείο για να τιμηθεί και η θυσία τους. Ο ονομαστικό κατάλογος θα απαριθμούσε εκείνους των οποίων οι θέσεις στην απασχόληση στο κράτος ή σε ομίλους τείνουν να τους καθιστούν τόσο μοναδικούς όσο και η ατυχής αποχώρησή τους από τη ζωή.

Η Στρατηγική Αμυντική Πρωτοβουλία της Αμερικής (SDI) είναι αλλιώς γνωστή ως Πόλεμος των Άστρων: βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας του διαστημικού πολέμου. Η βρετανική συμβολή είναι απαραίτητη για την επιτυχία της. Δεν μπορείτε να εργαστείτε για την SDI αν δεν είστε παγκόσμιας κλάσης στην επιστημονική σας κλίση, οπότε όταν 22 από τους κορυφαίους ερευνητές της πεθαίνουν υπό μυστηριώδεις συνθήκες, οι περισσότεροι από εμάς θα το σκεφτόμασταν δύο φορές να υποβάλουμε αίτηση για μια θέση εργασίας εκεί.

Ο Alistair Beckham, 52 ετών, ήταν ένας υψηλόβαθμος Βρετανός αεροδιαστημικός μηχανικός του οποίου η ειδικότητα ήταν ο σχεδιασμός λογισμικού υπολογιστών για εξελιγμένα συστήματα ναυτικής άμυνας. Δεν είναι πια: πέθανε από έναν παράξενο βίαιο θάνατο. Αφού άφησε τη σύζυγό του στη δουλειά, μπήκε στο υπόστεγο του κήπου του. Εκεί τύλιξε έναν ηλεκτρικό αγωγό γύρω από το γυμνό του στήθος, έβαλε ένα μαντήλι ανάμεσα στα δόντια του και πατησε τον διακόπτη. Το όνομά του προστέθηκε στον αυξανόμενο κατάλογο των Βρετανών επιστημόνων που απασχολούνταν από την SDI και πέθαναν υπό δυσάρεστες και ασυνήθιστες συνθήκες από το 1982. Όλοι ασχολούνταν με άκρως απόρρητα προγράμματα- κανένας δεν είχε προφανές κίνητρο για να αφαιρέσει τη ζωή του.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι θάνατοι είναι συμπτωματικοί- ο βρετανικός Τύπος κατηγορεί το άγχος. Για να προσθέσουν στη συζήτηση άλλοι ερευνητές δημοσιογράφοι αναφέρονται σε μια συνεχιζόμενη έρευνα για απάτη που αφορά τον κορυφαίο αμυντικό εργολάβο της Αμερικής. Οι συγγενείς των νεκρών δεν έχουν πειστεί καθόλου. Ο επιστήμονας πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Έσσεξ δρ Κιθ Μπόουντεν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που βρίθει αντιφάσεων. Η σύζυγός του Χίλαρι, αφού ζήτησε τη γνώμη ενός ειδικού σε θέματα ατυχημάτων, είναι πεπεισμένη ότι το αυτοκίνητό του ήταν πειραγμένο. Ο Ντέιβιντ Σαντς, 37 ετών, εξετράπη ανεξήγητα της πορείας του και προσέκρουσε μετωπικά στον τοίχο ενός άδειου εστιατορίου. Ο ιατροδικαστής αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Όταν ο αριθμός των μυστηριωδών θανάτων, πολλοί από τους οποίους ήταν εξαιρετικά βίαιοι, αυξήθηκε, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο ζήτησε πλήρη και ενδελεχή έρευνα από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD). Βρετανοί βουλευτές είχαν υποβάλει παρόμοια αιτήματα εδώ και χρόνια. Ένας από αυτούς ήταν ο βουλευτής των Εργατικών Doug Hoyle, συμπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας, Επιστήμης και Οικονομικών. Η τότε συντηρητική κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε έρευνα. Το Πεντάγωνο αρνείται να σχολιάσει. Όταν οι Sunday Times δημοσίευσαν λεπτομέρειες για 12 μυστηριώδεις θανάτους, η πρεσβεία των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι ένας επιπλέον κατάλογος με δέκα παρόμοια θύματα είχε ήδη σταλεί στην Ουάσιγκτον.

Θα φτάσουμε ποτέ στο τέλος του ανησυχητικού φακέλου των μυστηριωδών συμπτωματικών θανάτων; Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Όπως το θέτει ο ανταποκριτής του NBC News στο Λονδίνο Henry Champ: “Στον κόσμο της κατασκοπείας, υπάρχει ένα ρητό: Δύο φορές είναι σύμπτωση, αλλά τρεις φορές είναι εχθρική ενέργεια”. Σε αυτή την περίπτωση, πώς ακούγονται 22 μυστηριώδεις θάνατοι που αυξάνονται;

europerenaissance.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ