«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Ζαχαρίας Κασίου Αυθεντικός παραδοσιακός οργανοπαίχτης

4
26348

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας Ζαχαρίας Κασίου.

Ένας καλοσυνάτος, φιλήσυχος, πρόσχαρος, ευγενικός, διακριτικός και δοτικός άνθρωπος.

Παραδοσιακός οργανοπαίχτης στο λαούτο με αγάπη και μεράκι για τη δουλειά του.

Έπαιξε με πολλά παραδοσιακά συγκροτήματα κυρίως όμως από την δημοτική ενότητα Δικαίου με τον αξέχαστο Γαβρίλη Γιαλίζη, στην συνέχεια τον Μανώλη Κεφαλιανό, τον Μανώλη Πόγια, τον Θεοδόση Παπαϊωάννου κ.α. σε πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου μας (συναυλίες κλπ).

Παιδί πολύτεκνης κτηνοτροφικής οικογένειας από τη Ζιά με καλλιτεχνική φλέβα (γιος του αξέχαστου μερακλή, τραγουδιστή και λαϊκού ποιητή Μπάρμπα Μηνά «Τούρνα»), έζησε για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό (Αυστραλία) και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Άριστος οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 και ώτα 5μμ στον ΙΝ Αναλήψεως στο Ζηπάρι.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ μας κύριε Ζαχαρία, θα μείνει αξέχαστος ο τρόπος, η προσήλωση και η αγάπη σου στην παραδοσιακή μας μουσική και στα τραγούδια του τόπου μας καθώς και στο παραδοσιακό παίξιμο του λαούτου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό παράδεισο Ζαχαρία καλέ μας φίλε. Η τοπική μας κοινωνία είναι φτωχότερη με την απώλεια σου. Τις οικογένειές μας συνδέει μεγάλη φιλία και εκτίμηση από παλιά. Βρισκόμασταν φυσικά και στην Λέσχη όπου πίναμε μαζί το καφεδάκι μας.Θα μας μείνει αξέχαστη η ειλικρίνεια του χαρακτήρα σου και το γεγονός ότι ήσουν πάντα δίκαιος με όλο τον κόσμο. Να μας φιλήσεις όλους τους δικούς μας εκεί ψηλά και την Πελαγία μας.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Κοντή, στα παιδιά, στα εγγόνια, στα αδέρφια και σε όλους τους συγγενείς.

  2. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΖΑΧΑΡΙΑ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

  3. τά συλλυπητήριά μας στούς δικούς καί φίλους … απώλεια ώς άνθρωπος καί μουσικός. ένας λαουτιέρης λιγότερος στό νησί… ολόκληρο νησί δέν απαριθμεί πάνω από δέκα λαουτιέρηδες…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ