«Έφυγε» για τον ουρανό η αγαπητή συμπολίτισσά μας Αναστασία Τουλαντά

4
26210

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η αγαπητή συμπολίτισσά μας Αναστασία Τουλαντά, το γένος Παρβέρη.

Μια ευσεβής, καλόκαρδη, καλοσυνάτη, ευγενική, διακριτική και δοτική αγωνίστρια της ζωής. Άριστη σύζυγος και μητέρα τεσσάρων πολύ αξιόλογων παιδιών (Λεωνίδα, Πανορμίτη, Κορίνας, Στέλλας) και γιαγιά με εγγόνια και δισέγγονα.

Πέρασε πολλά στη ζωή της και τα δύο τελευταία χρόνια υπέφερε πολύ έχοντας ωστόσο θαυμαστή υπομονή και καρτερία με την ασθένεια που την ταλαιπωρούσε. H βαθιά της πίστη όμως στο Θεό την ενδυνάμωνε σε βαθμό που συγκινούσε αφάνταστα τους γύρω της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 και ώρα 4μμ στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω (η σορός θα βρίσκεται εντός του ιερού ναού μία ώρα νωρίτερα).

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητή μας κυρία Αναστασία.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά, τα εγγόνια και όλους τους συγγενείς.

 

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από την κόρη της Στέλλας που της στάθηκε όσο κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια:

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ , ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Η ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΗΤΕΡΑ…. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ , ΣΑΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ…. ΕΖΗΣΑ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ, ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ… ΕΙΔΑ ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ, ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ…. ΕΙΔΑ ΠΟΣΟ ΜΕΤΑΝΟΝΟΗΣΕ…. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΥΡΙΣΚΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙ…. ΟΛΗ ΤΗΣ Η ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ. ΕΖΗΣΕ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ… ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ, ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ… ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ… ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΕΓΩ… ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.. ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…. ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ… ΚΕΡΙ ΑΝΑΜΕΝΟ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ…ΓΝΩΡΙΣΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ…. ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ…. ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΡΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ… Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ..
ΦΤΩΧΗ ΜΟΥ ΜΑΝΑ…. ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΑΝΑ… ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΑΝΑ…. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΛΑΙΩ…. ΕΚΛΑΙΓΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ… ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ…. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ… ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΣΕ ΟΣΑ ΣΕ ΕΧΩ ΠΙΚΡΑΝΕΙ… ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ…. ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ…. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ… ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ…
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ΣΕ ΤΟΠΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, ΠΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΝΑ, » ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ »
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ… ΖΩΗ ΣΕ ΕΣΑΣ.. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ .ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Και η ανάρτηση του εγγονού της Ιωάννη:

Καλό ταξίδι στα ουράνια αγαπημένη μου γιαγιά! Πόσα δύσκολα πέρασες στη ζωή σου πολέμους, φτώχεια, στερήθηκες τα παιδιά σου και τα αδέρφια σου στην ξενιτιά! Μα στάθηκες γερά είχες γεμάτη καρδιά και αξιοπρέπεια. Τώρα το ξέρω μέχρι το τέλος πραγματική αγωνίστρια της ζωής! Το ευχαριστώ είναι λίγο για την απέραντη αγάπη που μου έδωσες! Αναστασία Παρβέρη Τουλαντά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή ανάπαυση….Καλό ταξίδι κ Στασσω…
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα..
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια…

  2. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΆ ΤΗΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ