Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Ωνάσης ανακοινώνει τον θάνατο του γιου του Αλέξανδρου

0
3043

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι γνωστό ότι μετά την απώλεια του γιου του Αλέξανδρου δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.

Ο άλλοτε αγέρωχος μεγιστάνας θα μεταμορφωνόταν σε ένα βράδυ σε έναν ανήμπορο πατέρα που βίωνε την χειρότερη τραγωδία της ζωής του.

Ήταν 24 Ιανουαρίου 1973, όταν ο γιος του Ωνάση, Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγο μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Παρόλο που διακομίστηκε άμεσα στο ΚΑΤ, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν και άφησε την τελευταία του πνοή την επόμενη μέρα, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο πρόωρος θάνατος του γιού του επέφερε στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δε συνήλθε ποτέ, αναφέρει σχετικά το in.gr.

Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια.

Ένα σπάνιο βίντεο από τη στιγμή που ο Αριστοτέλης Ωνάσης, καταρρακωμένος, μιλά στους δημοσιογράφους μετά τον θάνατο του γιου του, Αλέξανδρου, δημοσιεύει στον λογαριασμό της στο instagram η δημοσιογράφος Ελενα Μακρή-Λυμπέρη.

Πρόκειται για συνέντευξη που έδωσε λίγες ώρες αργότερα μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου. «Ο Αλέξανδρος ήταν ένα καλό παιδί, ένα υποσχόμενο παιδί», λέει μεταξύ άλλων.

Το βίντεο είναι από το ντοκιμαντέρ του BBC «Αριστοτέλης Ωνάσης: Ο Χρυσός Έλληνας» του 1994.

Δείτε το βίντεο:

Daynight.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ