Τι συμβαίνει μετά τον θάνατο: Άνθρωποι που βίωσαν επιθανάτιες εμπειρίες περιγράφουν

1
3290

Η επιθανάτια εμπειρία, γνωστή και ως εμπειρία κοντά στο θάνατο (ΕΚΘ), ή εγγυθανάτια εμπειρία, είναι μια βαθιά προσωπική εμπειρία που σχετίζεται με το θάνατο ή τον επικείμενο θάνατο, οι οποίες οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά – Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε άρθρο της παρουσιάζει τις εμπειρίες 5 ανθρώπων – Η αίσθηση ότι πετάς, το φως στο τέλος του τούνελ είναι μερικές από αυτές, ενώ εντύπωση προκαλεί η περιγραφή ενός πάστορα ότι άκουγε… ποπ μουσική από την κόλαση 

Το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου παραμένει μυστήριο και επί αιώνες αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα της ανθρωπότητας.

Η Daily Mail παρουσιάζει μαρτυρίες ανθρώπων που έφτασαν κοντά στον θάνατο και κάνουν λόγο τι… είδαν στην άλλη πλευρά της ζωής.

Συμπυκνώνοντας τις μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών πολλοί ήταν όσοι έκαναν λόγο για φως στο τέλος του τούνελ, ότι αισθάνονταν σαν να αιωρούνται ενώ εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία κάποιου ότι άκουγε το τραγούδι της Ριάνα «Umbrella» να αντηχεί μέσα από τις… πύλες της κόλασης.

Το τραγούδι της Ριάνα

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην Daily Mail o 49χρονος πάστορας Τζέραλντ Τζόνσον, από το Τέξας, σε μια επιθανάτια εμπειρία του άκουσε να αντηχεί μέσα από τις πύλες της κόλασης η επιτυχία της Ριάνα, «Umbrella».

Ο κ. Τζόνσον είπε: «Απλώς με εξέπληξε, εξακολουθεί να με μπερδεύει μέχρι σήμερα. Υπήρχε ένα τμήμα στην Κόλαση όπου έπαιζε μουσική. Ήταν η ίδια μουσική που ακούμε στη Γη, αλλά αντίθετα με ότι συμβαίνει στον κόσμο των ζωντανών εκεί δεν τραγουδούσαν οι καλλιτέχνες αλλά οι… δαίμονες».

1.jpg
O Τζέραλντ Τζόνσον.

Και προσθέτει: «Όσο είσαι στην ζωή, μπορεί να ακούς μουσική για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό όπως το «Don’t Worry Be Happy» ή το «Umbrella», αλλά εκεί κάτω κάθε στίχος, κάθε τραγουδιού είναι για να σε βασανίσει».

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο τικ τοκ ο πάστορας εξήγησε μάλιστα στους ακολούθους τους πώς να αποφύγουν την ίδια κολασμένη μοίρα.

«Πετούσα πάνω από ένα λόφο»

Από την πλευρά του ο Ντάνκαν Σεθ-Σμιθ περιγράφει ότι: «Θυμάμαι ότι πετάω πάνω από έναν λόφο»

Ο 67χρονος, από το Lincolnshire, μετά από μια ανακοπή που έπαθε το 2005 περιγράφει άκουσε τους γιατρούς να ετοιμάζουν τον απινιδωτή ενώ βρισκόταν αναίσθητος στο νοσοκομείο, με έναν να λέει «ξανά».

Ο Ντάνκαν Σεθ-Σμιθ.

Ήταν στη ΜΕΘ για τέσσερις ημέρες και λίγο πριν βγει, ένιωσε ζαλάδα και κατέρρευσε, χρειάστηκε ξανά καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μετά από άλλη μια καρδιακή ανακοπή.

Αναπολώντας τη δεύτερη δοκιμασία του, ο κ. Σεθ-Σμιθ είπε: «Έχω μια έντονη ανάμνηση ότι αιωρούμαι πάνω από έναν λόφο και κοιτάζω κάτω τους ανθρώπους».

Το φως που έσβησε

Ο 71χρονος σήμερα Kevin Curtis έκανε λόγο για ένα «σκοτεινό μέρος».

Αφού τσιμπήθηκε πολλές φορές από μέλισσες στο πρόσωπο και το λαιμό πριν από 21 χρόνια, ο 50χρονος τότε Kevin Curtis μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο Curtis, έπασχε από αναφυλαξία και δεν είχε τις αισθήσεις του. Η αρτηριακή του πίεση είχε πέσει και το μόνο που άκουσε ήταν το γιατρό να λέει ότι «το πιο πιθανό είναι να πέθαινε».

Ο Kevin Curtis.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο κ. Curtis, από το Λίνκολνβιλ του Μέιν, θυμάται ότι είδε ένα «ελκυστικό λαμπερό φως να σβήνει» ενώ περιέγραψε την αίσθηση ως «ζουμ από κάποια σκοτεινή, δροσερή περιοχή. Ένοιωσα γαλήνη, εκτός σώματος, ηρεμία, αγάπη. Είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να περιγράψω και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην φοβάμαι πλέον τον θάνατο».

«Έβλεπα το σώμα μου από ψηλά»

Από την πλευρά της η Caroline Ghyselen περιέγραψε ότι «ήταν στον αέρα και κοιτούσα από ψηλά τον εαυτό μου».

Η Caroline Ghyselen ήταν 19 ετών όταν παραλίγο να πεθάνει σε τροχαίο ατύχημα.

Καθώς οι γιατροί της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες η Ghyselen είπε ότι είχε μια «περίεργη αίσθηση σαν να κοιτάω τον εαυτό μου από ψηλά. Φαινόταν να είμαι στον αέρα, κυριολεκτικά να κοιτάζω κάτω. Σκέφτηκα μέσα μου, ουάου, αυτό είναι περίεργο. Επίσης αισθανόμουν ηρεμίας και γαλήνης ενώ ήμουν πλημμυρισμένη από ένα αίσθημα χαράς».

Η Caroline Ghyselen.

Έβλεπε το χειρουργείο του

Τέλος ο Μάρτιν Χόλογουεϊ μίλησε για τα οράματα που είχε όταν ήταν στο χειρουργείο.

Ο Μάρτιν Χόλογουεϊ, από το Κόλτσεστερ, χρειάστηκε να του αφαιρεθούν 70 εκατοστά του εντέρου του το 2019, αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σοβαρά άρρωστος.

Ενώ ήταν «στα πρόθυρα του θανάτου» ο κ. Χόλογουεϊ, θυμήθηκε αυτό που περιέγραψε ως «οράματα ή αναμνήσεις».

Όταν ξύπνησε από την επέμβαση, ο χειρουργός του είπε «Δεν θα με αναγνωρίσεις», αλλά εκείνος της είπε μπορεί.

5.jpg
O Μάρτιν Χόλογουεϊ.

Ο ασθενής ανέφερε επίσης στον γιατρό του ότι γνώριζε το όνομά του και ότι τον θυμόταν να στέκεται δίπλα του μαζί με άλλους. Μάλιστα ο Χόλογουεϊ είπε ότι «τρόμαξε πολύ» αφού αρχικά πίστεψε ότι ήταν ξύπνιος κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ο κ. Holloway πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι τα οράματα ήταν η φαντασία μου κάτω από τα φάρμακα για τον πόνο, αλλά αφού ξύπνησα και αναγνώρισα τον γιατρό που δεν είχα δει ποτέ πριν στη ζωή μου δεν μπορώ να είμαι πλέον σίγουρος ότι αυτό ήταν απλά μια παραίσθηση».

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;: Η τολμηρή θεωρία συγγραφέα και η πρώτη «επιβεβαίωση» της επιστήμης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λενε πως δεν υπαρχει Θάνατος. Πως μονο οτι ειναι ψευτικο και παροδικο πεθαίνει.

    Δηλαδη το σωμα μας, οι επιθυμιες μας, τα πιστευω μας, οι φοβοι μας, η προσωπικότητα μας ( βλ. το «Εγώ»), η ματαιοδοξία, τα παθη μας κλπ. κλπ.
    Υποφερουν μονον οι ψυχες που εχουν ισχυρη προσκόλληση σε αυτα, αλλιως ο Θανατος ειναι Ευλογια, το Κρεσεντο της Ζωης.., το πνευμα Αθάνατο γαρ..
    Λενε, πως οταν εχεις «πεθάνει» ως προς ολα αυτα ΠΡΙΝ πεθάνεις, αν δηλαδη παραδόσεις τα παντα στον Θεο εν «ζωή» και αφεθείς απολυτα και με εμπιστοσύνη στο Δικο του Θελημα, (έτσι κι αλλιώς ολα σε Εκεινον ανήκουν), ο «θάνατος» δεν εχει να σου παρει τίποτε…! Και πως τόση ειναι η αγάπη Του, που ΟΛΟΙ αργα η γρηγορα θα Ενωθουμε ξανα με το Εν..

    Εγω δεν ξερω τίποτε, μια απλή…αναμετάδοση κανω..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ