«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Γιώργος Σουρασής | Μια χαρακτηριστική μορφή της Κω και του Αμπάβρη

10
55249

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας Γιώργος Σουρασής, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε με καρτερία και γενναιότητα το τελευταίο διάστημα.

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος και οικογενειάρχης. Σύζυγος και πατέρας τριών πολύ αξιόλογων παιδιών του Χριστόφορου, του Σταμάτη και του Κώστα, Προέδρου στην Δημοτική Κοινότητα Κω.

Άνθρωπος προσφιλής με όλη τη σημασία, καλοσυνάτος, εξωστρεφής, κοινωνικός, της παρέας, πάντα με το χαμόγελο και τον καλό λόγο, δοτικός, φιλόξενος.

Από τις πιο ωραίες και χαρακτηριστικές μορφές της Κω και του Αμπάβρη όπου διέμενε και διατηρούσε για πολλά χρόνια την οικογενειακή τουριστική επιχείρησή του (ενοικιαζόμενα δωμάτια) η οποία ήταν υποδειγματική για τη φιλοξενία της.

Θυμάμαι ένα καλοκαίρι που βρέθηκε στην Κω η τότε ηγεσία του Υπ. Τουρισμού (Π. Γερουλάνος, Γ. Νικητιάδης μαζί με άλλους ανθρώπους του τουρισμού και των τουριστικών συντακτών από τα κεντρικά που τους συνόδευαν) μια από τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις του τουρισμού που επισκέφτηκαν -αναγνωρίζοντας το ρόλο και τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό- ήταν αυτή του Γιώργου Σουρασή.

Η φιλοξενία του (το «εβραίικο, τα αυγά με το κολοκύθι και όλοι οι παραδοσιακοί μεζέδες που τους είχε ετοιμάσει) και φυσικά ο άμεσος και ευθύς λόγος του είχαν εντυπωσιάσει τους πάντες.

Ένας άνθρωπος με έντονη συμμετοχή και δράση σε όλα τα κοινωνικά και όχι μόνο, δρώμενα της Κω. Από τους λίγους επίσης παλιούς χαρακτηριστικούς μερακλήδες και γλεντζέδες της Κω (τον θυμάμαι μικρό παιδί που ανέβαινε στο πανηγύρι της Παναγίας στο Λαγούδι για τον λεβέντικο χορό του, ειδικά στη σούστα και το «λαντούρισμα» στα όργανα, αλλά και την αγάπη και την περιποίηση με την οποία τον περιέβαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι).

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του
Αγίου Νικολάου, αύριο
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 14:00 (η σορός θα βρίσκεται εντός του ναού μια ώρα νωρίτερα).

Καλή ανάπαυση αγαπητέ μας Γιώργο, ήσουν ένας ωραίος, χαμογελαστός και καλόκαρδος άνθρωπος και έτσι θα παραμείνεις για πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μας (με άξιους συνεχιστές τα εξαίρετα παιδιά σου).

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή σύζυγο του Ελένη, στα παιδιά, τα αδέλφια, ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς φεύγει σιγά -σιγα η γνήσια Κως,οι γνήσιοι Κωοι.Αυτοι έδωσαν πολλά και πήραν λιγα.Πηγαν την Κω πολύ ψηλά..Κριμα όμως γιατί οι διάδοχοι (σημερινή νεολαία της Κω) δεν είναι συνεχιστές.Συλλυπητηρια και εκεί που πάει θα βρει και άλλους γνήσιους φίλους και γνωστούς του ……

  2. Καλό παράδεισο καλέ μου φίλε και συμμαθητή Γιώργο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την αγαπητή οικογένεια.

  3. Κρίμα….πολύ λυπάμαι….πάντα ευγενικός και κύριος!!!!
    Καλό ταξίδι κ Γιώργο…. συλλυπητήρια στην οικογένεια….

  4. Φεύγουν ξαφνικά όλοι οι καλή παραδοσιακοί άνθρωποι κάθε μέρα …και ο Γιώργος ήταν πραγματικά γνήσιος ντόμπρος και όχι ψεύτικος!!! Κουράγιο στη οικογένεια…είναι δύσκολο να χάνεις τέτοιο Πατέρα !!!

  5. Ο Γιώργης πάντα θετική ενέργεια..ήξερε ότι δεν ζεις για πάντα…. καλό ταξίδι όμορφε άνθρωπε θα μας λείψεις…

  6. Καλό παράδεισο φίλε Γιώργο θερμά συλλυπητήρια στην Ελένη σου κ τα παιδιά σου.

  7. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Εφυγε ένας όμορφος άνθρωπος με ευγένεια και απέραντη καλοσύνη.Καλο ταξίδι κύριε Γιώργο.

  8. Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Ελένη λυπάμαι. Εύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη και τα παλληκάρια σου να είναι στήριγμα και παρηγοριά. Καλή ανάπαυση κ. Γιώργο.

  9. Υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος πάντα με το όμορφο χαμόγελο των Σουρασήδων, και τη καλοσύνη του. Καλό ταξίδι ξάδερφε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει , τα συλλυπητήρια μας στην εξαιρετική του οικογένεια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ