ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κώστας «Φανάρας»: Ο άνθρωπος που έκλεψε τις εντυπώσεις στην εκδήλωση με τον Υφ. Μεταφορών | Μια ζωή, μια ιστορία του τόπου μας…

1
3161
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Έκλεψε τις εντυπώσεις τη βραδιά της παρουσίασης της μελέτης για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Κω, ο αγαπητός συμπολίτης μας κ. Κώστας Φανάρας.

Η ζωή του, είναι συνυφασμένη με την γνησιότητα της παλιάς Κω του ποδηλάτου και των ανοιχτόκαρδων, γεμάτη καλοσύνη και ανδραγαθίες ανθρώπων της.

Η θρυλική φωτογραφία με την μπλούζα του Ολυμπιακού σε αγώνες ποδηλασίας αντί του Ανταγόρα, η  εκπαίδευση των πρώτων τουριστών στο ποδήλατο, η άπιαστη Κώτικη σούστα του, ο λόγος που το έσκασε από το καράβι στον Καναδά επειδή του πρόσβαλλαν τον Άι Νικόλα, το καμάκι για τα ψάρια με το οποίο τον φωτογράφησαν οι τουρίστες ενώ μιλούσε με μια Γερμανίδα στο ημερόπλοιο για Πάτμο από την οποία βγήκε και η μεταφορική έννοια «καμάκι»… είναι κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ζωής του.

Η προσωπικότητα και η διήγησή του είναι κάτι το ξεχωριστό. Ένας άνθρωπος που δίνει και παίρνει αγάπη από τους συνανθρώπους μας, που βοηθάει αθόρυβα και βοηθιέται και ο ίδιος από συμπολίτες μας που, επίσης, ξέρουν τι θα πει ανθρωπιά…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειμαι 70 χρονων. Θυμαμαι το φαναρα που πηγαινε κω αντιμαχεια κω με το ποδηλατο τοτε που ο δρομος ηταν χωματινος. Εμεις παιδια περιμεναμε να περασει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ