ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με «χρώμα» & «άρωμα παράδοσης» η χοροεσπερίδα των Ρουμελιωτών Κω στη Νέα Φαντασία

0
5981

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Για άλλη μια χρονιά με πολύ δυνατό «χρώμα» και «άρωμα παράδοσης» η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω » Η Ρούμελη»  στη Νέα Φαντασία, άφησε και πάλι το δικό της αποτύπωμα στα μουσικοχορευτικά δρώμενα του τόπου μας.

Φέτος, προσκεκλημένοι του συλλόγου ήταν: ο Άγγελος Ψαράς, από τους μεγάλους του δημοτικού μας τραγουδιού, το νέο ανερχόμενο αστέρι η Μαρίνα Παναγιωτοπούλου η οποία μαγνητίζει και σαγηνεύει όχι μόνο με το γλυκό της πρόσωπο και την σκηνική της παρουσία αλλά και με την πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή φωνή της (με μεγάλο βιογραφικό και σπουδές στη βυζαντινή μουσική και στο δημοτικό τραγούδι), ο εξαιρετικός Πάνος Κοτρώτσος στο κλαρίνο που ήταν και πέρσι μαζί μας, όπως και ο Γιώργος Ρούπας στο αρμόνιο.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και αυτή τη φορά, ήταν η έναρξη της βραδιάς, με το 20μελές χορευτικό της Δασκάλας χορού, Αργυρώς Κεφαλιανού σε μεγάλα κέφια με παραδοσιακές Ρουμελιώτικες φορεσιές  και άψογα χορευτικά που έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν.

Στην ομιλία του  (πριν ξεκινήσει το χορό) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Κω, Ζήσης Παπασταθόπουλος αφού καλωσόρισε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του συλλόγου, έδωσε έμφαση στην συνέχιση της παράδοσης και αφιέρωσε την βραδιά στον Βαγγέλη Τεμπέλη για τις δύσκολες στιγμές που περνάει στο κρεβάτι του πόνου, με τις ευχές όλων να γίνει γρήγορα καλά.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Ν. Μυλωνάς, ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, ο Περιφ. Σύμβουλος ο Δημ. Σύμβουλος Σ. Πης, ο πρ. Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, ο Τοπ. σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής και πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Εκτός από δημοτικό τραγούδι η βραδιά περιελάμβανε επίσης νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα με τους δικούς μας: Αντώνη Λαμπρόγλου (βιολί), Νίκο Μάμμη (λαούτο-τραγούδι), Παντελή Χατζηανδρέου (μπουζούκι), Βιβή Φυσίκα (τραγούδι) & Ράλλη Σχοινάκη (αρμόνιο).

(Η λαχειοφόρος περιελάμβανε και φέτος αρκετά δώρα τα οποία αγόρασε ο σύλλογος ενισχύοντας την τοπική αγορά).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ