Ευχαριστήριο στη μνήμη του εκλιπόντος Δημητρίου Τριπολίτη του Ιωάννου

0
752

Ευχαριστήριο στη μνήμη του εκλιπόντος Δημητρίου Τριπολίτη του Ιωάννου , Προέδρου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών Ριμινιτών  Ιερολοχιτών και Αντιστασιακών Κω 1940-1945.

 

Με πολλή αγάπη, εκτίμηση και συναισθηματική φόρτιση τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Δημητρίου Τριπολίτη του Ιωάννου και της Μυρσίνης, στον Ιερό Ναό Έγερσης του Λαζάρου στο παλαιό Κοιμητήριο Κω. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ , παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κκ Ιερεμίας Καλληγιώργης , ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καματερός. Παρέστησαν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Κος Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος με τον υπασπιστή του, ο Δήμαρχος Κω Κος Θεοδόσιος Νικηταράς, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Νικόλαος Μυλωνάς, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Στυλιανός Σεργεντάνης, ο πρώτος Προέδρος του Συνδέσμου εκ των απογόνων Κος Ματθαίος Καζαμίας και τα μέλη του ΔΣ, καθώς και πλήθος κόσμου τηρώντας τις οδηγίες λόγω του κορωνοϊού. Είπαν το τελευταίο αντίο, στο αιώνιο ταξίδι του εκλιπόντος .

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγκύρας κκ Ιερεμία Καλληγιώργη, μας συγκίνησε βαθύτατα, κάνοντας αναδρομή στην γνωριμία με την οικογένεια Τριπολίτη και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη ζωή του, καθώς επίσης και στην προσφορά του μεταστάντος στο Έθνος και στη Κωακή κοινωνία. Στη συνέχεια ο πρώτος Προέδρος του Συνδέσμου εκ των απογόνων Κος Ματθαίος Καζαμίας διάβασε τον επικήδειο και το ψήφισμα του ΔΣ του Συνδέσμου. Στον επικήδειο αναφέρθηκε περιληπτικά στην δράση του Αειμνήστου από το 1941 στη Κω, στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή και στην Ιταλία.

 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ, ξέρουμε την αγάπη και τον σεβασμό που είχατε στον πατέρα μας. Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας για την χωροστασία σας στην εξόδιο ακολουθία.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Αγκύρας κκ Ιερεμία Καλλιγιώργη στην ομιλία σας , αγγίξατε τις ψυχές όλης της οικογένειας και των παρευρισκομένων.

Αγαπητέ μας Ματθαίε Καζαμία, είσαι άξιος συνεχιστής ως απόγονος εκ του αείμνηστου πατέρα σου αγωνιστή, Φραντζή Καζαμία, ο οποίος αγωνίστηκε στη μάχη του Ρίμινι.  Κράτα γερά την ιστορία στα χέρια σου με όλα τα μέλη του συνδέσμου . Ήσουν για τον πατέρα μας παραπάνω από συνεχιστής , ήσουν σαν γιος του και η καθημερινή του αναφορά. Νιώθουμε για σένα μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ολοκληρώσεις το όραμα του πατέρα μας, παππού και αδελφό στο άνοιγμα του γραφείου που μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κω.

Ο πατέρας μας είχε ζητήσει να ψάλλουμε με τον Εθνικό Ύμνο επί του τάφου του.

Ο Ταξίαρχος Κος Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας παρέδωσαν την Ελληνική σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο του. Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να την τιμούμε.

Σε όλους τους φίλους – συμπατριώτες που τίμησαν το αιώνιο ταξίδι του πατέρα μας , παππού, αδελφό, με τη παρουσία τους, καθώς και σε όσους δεν μπόρεσαν να παραστούν, σε όσους τον τίμησαν με τα εκατοντάδες γραπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πραγματικά λίγο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την συμπαράσταση τους και την αγάπη τους προς τον αείμνηστο πατέρα μας Δημήτριο Τριπολίτη, τους Στρατηγούς Γεώργιο Σοφιανίδη, Δημήτριο Χούπη, Ταξίαρχο Γεώργιο Μανουρά, στον ιστορικό μας Κο Βασίλη Χατζηβασιλείου, στον Καθηγητή Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Νικόλαο Γεωργίου Ιτσινέ, στον Κο Σπύρο Κλάδη βιβλιοπωλείο έκφραση, στον ιστοριοδίφη Ψυχίατρο Κο Κωνσταντίνο Κογιόπουλο και στον Καθηγητή Κο Θεόφιλο Μικέ Μουζουράκη.

Ευχαριστούμε επίσης και τον Δ/ντή της παθολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Κω Κο Νικόλαο Μαυροειδή που ήταν πάντα δίπλα του.

Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη, γιατί ο πατέρας, παππούς και αδελφός, ήταν πλήρης ημερών, ωστόσο θα μας λείψει η παρουσία του που μας γέμιζε από αγάπη και

ασφάλεια.

Οι κόρες του: Διονυσία και Μυρσίνη Τριπολίτου.

Οι γαμπροί του: Κωνσταντίνος Κασσαβέτης και Σωτήρης Μάρκου.

Τα εγγόνια του: Λεωνίδας-Δημήτριος Κασσαβέτης , Αικατερίνη-Έλλη Μάρκου, και Οδυσσέας-Ιωάννης Μάρκου.

Οι αδελφές: Μαρία Σοφούλη και Αικατερίνη Μαυροειδή.

Τα ανίψια του: Μυρσίνη Τριπολίτου-Καραβέτζα, Καλλιόπη Τριπολίτου-Μανούσου, Ιωάννης Τριπολίτης, Νικόλαος Μαυροειδής, Ειρήνη Μαυροειδή, Νίκη Σοφούλη, Μυρσίνη Σοφούλη.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ