Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Βρετανία – Τζόνσον: «Θα αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό όπως τη γρίπη»

1
3693

Τέλος η συζήτηση για πιστοποιητικά εμβολιασμού

Όπως αναφέρει η Daily Mail δεν θα υιοθετηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Βρετανία και δεν θα χρειάζεται να δείχνει κάποιος πιστοποιητικό για να παρακολουθήσει κάποια εκδήλωση.

Συγκεκριμένα τα πιστοποιητικά Covid δεν θα είναι υποχρεωτικά σε μουσικά φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλες μαζικές συγκεντρώσεις όταν αρθούν οι περιορισμοί του lockdown.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό για να μπει κάποιος μέχρι και σε παμπ, παρόλα αυτά πλέον οι υπουργοί της κυβέρνηση Τζόνσον απέρριψαν τη συγκεκριμένη πρόταση και η χώρα θα ανοίξει χωρίς να απαιτούνται πιστοποιητικά κτλ.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ΜΜΕ ειδική πρόβλεψη υπάρχει μόνο για τους αγώνες της Premier League, εκεί που κάποιος θα πρέπει να αποδεικνύει πως δεν νοσεί από κορωνοϊό, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Οι νομικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19 αναμένεται να αρθούν τη 19η Ιουλίου, με την απόφαση για το αν το Λονδίνο θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή να έχει προγραμματιστεί να ληφθεί στις 12 Ιουλίου.

Τα δεδομένα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την πανδημία θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, αλλά η σύνδεση των νοσηλειών και των θανάτων έχει αποδυναμωθεί από το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την COVID, όπως κάνουν ήδη με τη γρίπη, αναμένεται ότι θα πει ο Τζόνσον, εννοώντας ότι οι νοσηλείες, τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι θα συνεχιστούν, αλλά σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με αυτό πριν από τον διαδεδομένο εμβολιασμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσει και ο Κούλης. Αλλά αυτός, έχουμε δεν έχουμε πανδημία, βάλθηκε να μας εμβολιάσει όλους για την επόμενη. Προληπτικά, μήπως και έρθει κανένας καινούριος ιός. Εδώ που τα λέμε και μόνο με το όνομα του πρωθυπουργού που είναι Μητσοτάκης, όλες οι καταστροφές είναι πιθανές να μας συμβούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ