Η καρδιακή φλεγμονή συνδέεται με εμβόλια COVID σε μελέτη του στρατού των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει το Υπουργείο Άμυνας

2
1420

Μια νέα μελέτη των μελών της υπηρεσίας των ΗΠΑ διαπίστωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά καρδιακής φλεγμονής μετά τη λήψη εμβολίου COVID. Είναι εύρημα που λένε οι ερευνητές του Υπουργείου Άμυνας ότι πρέπει να δώσουν προσοχή στην κατάσταση, γνωστή ως μυοκαρδίτιδα, ως πιθανή παρενέργεια των εμβολιασμών.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουνίου στο JAMA Cardiology, οι στρατιωτικοί ιατροί των ΗΠΑ περιέγραψαν 23 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε προηγουμένως υγιείς άνδρες που εμφάνισαν την κατάσταση εντός τεσσάρων ημερών από τη λήψη εμβολίου COVID.

Συνολικά 23 άνδρες ασθενείς (22 επί του παρόντος υπηρετούν στο στρατό και 1 συνταξιούχος) με διάμεσο εύρος ηλικίας 25 ετών αξιολογήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2021 για οξύ πόνο στο στήθος μετά από εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA COVID.

Όλα τα στρατιωτικά μέλη ήταν προηγουμένως υγιή με υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φυσικά ταιριάζουν από στρατιωτικά πρότυπα και δεν είχαν κανένα γνωστό ιστορικό καρδιακών παθήσεων, σημαντικούς παράγοντες καρδιακού κινδύνου ή έκθεση σε καρδιοτοξικούς παράγοντες.

Επτά στρατιωτικά μέλη έλαβαν το εμβόλιο COVID της Pfizer και 16 έλαβαν το εμβόλιο Moderna. Κάθε ασθενής είχε μια τελική διάγνωση μυοκαρδίτιδας χωρίς να εντοπιστούν μολυσματικές, ισχαιμικές ή αυτοάνοσες αιτιολογίες. Οι διαγνώσεις εξετάστηκαν και πληρούν τα κριτήρια καθορισμού των περιπτώσεων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) για πιθανή μυοκαρδίτιδα.

Όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν οξύ πόνο στο στήθος και σημαντικά αυξημένα επίπεδα καρδιακής τροπονίνης (10 φορές έως 400 φορές τα ανώτατα όρια των αντίστοιχων περιοχών αναφοράς τους) με έναρξη συμπτωμάτων εντός 12 έως 96 ωρών μετά τον εμβολιασμό COVID.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γιατροί ανέμεναν να βρουν οκτώ ή λιγότερα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μεταξύ των 436.000 ανδρών στρατιωτικών μελών που έλαβαν δύο δόσεις mRNA. Ωστόσο, 20 στρατιωτικά μέλη ανέπτυξαν φλεγμονή μετά τη δεύτερη δόση τους, συμπεριλαμβανομένων 14 μετά τη λήψη του Moderna και έξι μετά τη λήψη του Pfizer. Τρεις ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα μετά το πρώτο τους εμβόλιο.

Τα καρδιακά συμπτώματα υποχώρησαν εντός μιας εβδομάδας από την έναρξη για 16 ασθενείς, αλλά επτά συνέχισαν να έχουν πόνο στο στήθος κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ενώ η πραγματική συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή, το σχέδιο παρουσίασης και η κλινική πορεία υποδηλώνουν συσχέτιση με φλεγμονώδη απόκριση στον εμβολιασμό.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται αυξημένη προσοχή στη μυοκαρδίτιδα ως πιθανό ανεπιθύμητο συμβάν μετά τον εμβολιασμό.

Νέα μελέτη υποστηρίζει τη σύνδεση μεταξύ εμβολίων mRNA COVID και φλεγμονής της καρδιάς

Μια ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Cardiology στις 29 Ιουνίου διερεύνησε επτά περιπτώσεις οξείας μυοκαρδίτιδας. Τέσσερα περιστατικά εμφανίστηκαν εντός πέντε ημερών από τον εμβολιασμό COVID μεταξύ 1 Φεβρουαρίου και 30 Απριλίου.

Και οι τέσσερις ασθενείς είχαν λάβει τη δεύτερη δόση εμβολίου mRNA και παρουσίασαν σοβαρό πόνο στο στήθος, είχαν ενδείξεις βιοδείκτη τραυματισμού του μυοκαρδίου, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και είχαν αποτελέσματα δοκιμών σύμφωνα με τη μυοκαρδίτιδα.

«Είναι πιθανό αυτές οι τέσσερις περιπτώσεις οξείας μυοκαρδίτιδας να αντιπροσωπεύουν ένα σπάνιο, πιθανό ανεπιθύμητο συμβάν που συνδέεται με τον εμβολιασμό mRNA COVID-19», έγραψαν οι ερευνητές. “Τα ευρήματα από την παρούσα έκθεση αυξάνουν την πιθανότητα συσχέτισης μεταξύ εμβολιασμού mRNA COVID-19 και οξείας μυοκαρδίτιδας.”

Μια συσχέτιση μεταξύ των εμβολίων COVID και της μυοκαρδίτιδας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Ισραήλ με μια μελέτη περίπτωσης τον Φεβρουάριο στην οποία συμμετείχε ένας άνδρας 19 ετών.

Στις 26 Απριλίου, διέρρευσαν στοιχεία από μια έκθεση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ που εγείρει ανησυχίες μεταξύ εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID και της μυοκαρδίτιδας.

Μια προκαταρκτική έκθεση μιας ισραηλινής επιτροπής που ήταν επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των παρενεργειών του εμβολίου διαπίστωσε 62 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, συμπεριλαμβανομένων δύο θανάτων, σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer. Πενήντα έξι περιστατικά εμφανίστηκαν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου και 55 περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε άνδρες – τα περισσότερα μεταξύ των ηλικιών 18 και 30 ετών.

Οι δύο ασθενείς που πέθαναν ήταν υγιείς έως ότου έλαβαν το εμβόλιο και δεν είχαν προϋπάρχουσες καταστάσεις.

Στις 27 Απριλίου, το Reuters ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ερευνά 14 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν μέσω των υπηρεσιών υγείας του στρατού.

Στις 2 Ιουνίου, Ισραηλινοί αξιωματούχοι υγείας επιβεβαίωσαν μια πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου COFID του Pfizer και δεκάδων περιπτώσεων φλεγμονής της καρδιάς σε νεαρούς άνδρες μετά τη δεύτερη δόση.

Όπως ανέφερε ο Defender στις 10 Ιουνίου, η συμβουλευτική επιτροπή του CDC αναγνώρισε έναν υψηλότερο από τον αναμενόμενο αριθμό περιπτώσεων φλεγμονής της καρδιάς μεταξύ των ηλικιών 16 έως 24 ετών που έλαβαν πρόσφατα μια δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna COVID.

Με βάση μια έκθεση της 24ης Μαΐου από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης του CDC (ACIP) COVID-19 Ομάδα Τεχνικής Ασφάλειας Εμβολίων (VaST), το CDC ενημέρωσε την ιστοσελίδα του την 1η Ιουνίου με την ακόλουθη γλώσσα:

«Τα δεδομένα από το VAERS [Σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου] δείχνουν ότι στο παράθυρο των 30 ημερών μετά τον εμβολιασμό δόσης 2 mRNA COVID-19, παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός από περιπτώσεις αναμενόμενης μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας σε παιδιά ηλικίας 16–24 ετών. ”

Στις 23 Ιουνίου, το ACIP δήλωσε ότι υπήρχε «πιθανή συσχέτιση» με «ήπια» καρδιακή φλεγμονή σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA COVID και δικαιολογημένη δήλωση προειδοποίησης.

Ο πίνακας ασφαλείας αναγνώρισε περισσότερες από 1.200 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε παιδιά ηλικίας 16 έως 24 ετών που έλαβαν εμβόλιο mRNA COVID, τα οποία εμφανίστηκαν κυρίως σε άνδρες μετά τη δεύτερη δόση.

Όπως ανέφερε ο Defender στις 28 Ιουνίου, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πρόσθεσε μια προειδοποίηση στα ενημερωτικά δελτία της Pfizer και της Moderna που υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το VAERS, υπήρχαν 1.342 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας (καρδιακή φλεγμονή) σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ μετά τον εμβολιασμό με COVID μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 18 Ιουνίου 2021.

Από τις 1.342 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, 835 περιπτώσεις δόθηκαν στην Pfizer, 458 περιπτώσεις στη Moderna και 45 περιπτώσεις στο εμβόλιο COVID της Johnson & Johnson.

(30-6-21, https://childrenshealthdefense.org/defender/heart-inflammation-linked-covid-pfizer-moderna-vaccines-u-s-military/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=43211747-453b-45fd-afb9-f931cd4a957a)

emperorsclothes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να κάνει ΕΠΙΣΗΜΗ σύσταση ο FDA φανταστείτε πόσες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας έχουν συμβεί.

    «Βόμβα» από τον FDA: Προσθέτει προειδοποίηση για φλεγμονή της καρδιάς στα mRNA εμβόλια
    http://aegeanews.gr/news/ygeia-diatrofi/393769/vomva-apo-ton-fda-prosthetei-proeidopoiisi-gia-flegmoni-tis-kardias-sta-mrna-emvolia-foto/#comments

    • Θα προσλάβει ο Γουρλός υπαλλήλους στα νεκροταφεία λόγω παρενεργειών εμβολιασμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ