Νικόλας Σπύρου: Αφιερώνω τα παρακάτω λόγια στις νεαρές κοπέλες που πριν λίγες μέρες έφυγαν από την ζωή

2
4521
Αφιερώνω  τα παρακάτω  λόγια στις νεαρές κοπέλες που πριν λίγες μέρες έφυγαν από την ζωή.
Πριν αρκετά χρόνια σε μια γιορτή  ένας συνάδελφος της μητέρας  μου, δάσκαλος, είπε τα εξής λόγια πάνω σε μια συζήτηση  σχετικά με το ψωμί:  Όταν ήταν νεαρός σε ηλικία,  ήταν φτωχοί  η οικογένεια του και η μητέρα  του έφτιαχνε ψωμί από μαύρο αλεύρι  γιατί δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα  για άσπρο αλεύρι. Το πήγαινε  κρυφά να το φουρνίσει  στο φούρνο του χωριού  γιατί ντρεπόταν  μην δει ο κόσμος  ότι έχει μαύρο ψωμί και γίνουν  θέμα συζήτησης. Σήμερα το μαύρο ψωμί δεν έγινε μόνο το ακριβότερο προϊόν… έγινε άποψη, τέχνη, παράδοση και πολλά άλλα. Από τον τρόπο παραγωγής μέχρι το τελικό προϊόν.
Πριν ένα μήνα διάβασα μια συνέντευξη  που έδωσε κάποιος πρίγκιπας των Αραβικών χορών  σχετικά με τον τρόπο ζωής του: «Ο πατέρας μου πήγαινε στην δουλειά με καμήλα όπως πήγαινε και ο πατέρας του, εγώ πάω με αυτοκίνητο ο γιος μου πιθανόν να πηγαίνει με αεροπλάνο  αλλά ο εγγονός μου σίγουρα θα πηγαίνει  με καμήλα…», είπε αινιγματικά.
Κάποτε εάν φανέρωνες την πίστη  σου ως Χριστιανός κινδύνευες με θάνατο, όχι μόνο εσύ αλλά ολόκληρη η οικογένεια σου. Κρυφές  εκκλησίες  σε κατακόμβες  και σε σπηλιές. Ήσουν αναγκασμένος να κρύβεσαι. Πλέον δεν αποτελεί κοινωνικό  πρόβλημα  και όλο και περισσότερο  ακούγεται το σχέδιο «πανθρησκία».
Γράφει  ένας Άγιος πατέρας της Ρωσίας:
«Ένας στρατιώτης παντρεύτηκε και αμέσως έφυγε για τον πόλεμο. Όταν γύρισε στο σπίτι του μετά  από 2 χρόνια βρήκε την γυναίκα του με ένα μωρό στη αγκαλιά. Του είπε ο Άγιος πατέρας σκέψου ότι και εσύ έκανες το ίδιο ενώ ήσασταν παντρεμένοι και βρισκόσασταν μακριά. Αναγνώρισε το παιδί σαν δικό του και συνέχισαν την ζωή τους. Πριν λίγες μέρες μια νεαρή έγκυος κοπέλα βιάστηκε από έναν αλλοδαπό και όταν φώναξε βοήθεια πήγαν ακόμα τρεις και την βίασαν όλοι μαζί.
Μια νεαρή κοπέλα έχασε την ζωή της Πριν από μέρες αφού υποβλήθηκε  σε επέμβαση απώλειας  βάρους λόγω bullying . Όταν ήμουν εγώ σε αυτή την ηλικία οι εταιρίες  που πουλούσαν ρούχα για υπέρβαρους  ψάχνανε υπέρβαρα  μοντέλα για να διαφημίσουνε τα προϊόντα τους. Επίσης  το ίδιο έκαναν και εταιρίες  αδυνατίσματος που μας βομβάρδισαν καθημερινά  στην τηλεόραση. Μετά από κάποια χρόνια ήρθαν στην ζωή μας οι διάφορες επεμβάσεις για να χάσεις κιλά  στην οποία έχω υποβληθεί  και εγώ και εάν το δούμε και σαν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων  ήρθε και η νευρική  ανορεξία  σε πολλούς από αυτούς.
Παρόλο που πλέον μπορείς  σε ένα λεπτό να δεις μέσα από το διαδίκτυο  πως ζει κάποιος  μέσα στην ζούγκλα, στην άλλη άκρη του κόσμου, δεν έχει αλλάξει κάτι στον κύκλο της ζωής μας.
Στην εποχή μας αυτά τα γεγονότα μπορεί να λέγονται bullying σε μια άλλη εποχή  μπορεί να λέγονται τρόπος έκφρασης και σε άλλη να φαίνονται σαν άλλη άποψη. Το μόνο που αλλάζει  είναι ο τρόπος που αντιδράμε ανάλογα με την στιγμή.
Διαφορετικά αντιδράμε εάν βλέπουμε στην τηλεόραση ότι σκότωσαν η βίασαν διαφορετικά όταν γίνετε ενώπιον μας.
Η ιστορία, η θρησκεία ,η επιστήμη  μας τα διδάσκουν καθημερινά μέσα από τα βιβλία που είναι η μόνη κληρονομιά μας και η πιο έγκυρη πηγή πληροφοριών.
Στην επόμενη γενιά θα είναι ίσως και άγνωστη λέξη: συγγραφέας, βιβλίο και όχι μόνο.
Θερμά συλλυπητήρια  την οικογένεια  της Καρολάιν και στην οικογένεια του πατρός Βησσαρίωνος
Νικόλαος Σπύρου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι όμορφο κείμενο. Υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι. Ευτυχώς. Συλλυπητήρια πραγματικά. Πως θα σταματήσει αυτή η ανθρωποφαγία…..;;;;;;

  2. Μπράβο Νικόλα το μυαλό σου σπάνιο και η γνώσεις σου τεράστιες αλλά για την Ελλάδα δεν μπορείς μόνο στο εξωτερικό τέτοια διάνοια σαν εσένα θα προχωρήσει άξιος!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ