«Έφυγε» ο αγαπητός συμπολίτης μας Μιχάλης Σαρηγιάννης | Ανήσυχο πνεύμα με ιδιαίτερη ευαισθησία στα Εθνικά μας θέματα

1
6431

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Μιχάλη Σαρηγιάννη σε ηλικία 81 ετών.

Άνθρωπος πολυπράγμων, ανήσυχος και αεικίνητος με ευρύ πνεύμα. Ενεργός πολίτης που ενδιαφερόταν πάντα για τα τοπικά δρώμενα και κυρίως για τα εθνικά μας θέματα.

Γεννήθηκε το 1940 στη Μυτιλήνη από γονείς πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και απ’ το 1958 διέμενε μόνιμα στην Κω και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών.

Υπηρέτησε ως δημόσιος υπάλληλος και μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με το ιστορικό μυθιστόρημα και τη ζωγραφική. Έχει συγγράψει τρία βιβλία: «Το φυλακτό», τον «Αϊτό του Αϊβαλιού» , «Το σπίτι με τα γαλανά παράθυρα». Και στα τρία του αυτά έργα ασχολείται με την ιστορία της Μικράς Ασίας της περιόδου των αρχών του 20ού αιώνα.

Πατέρας δύο πολύ αξιόλογων και αγαπητών παιδιών του Τάσου και της Πόπης και παππούς πέντε επίσης εξαιρετικών εγγονιών (2 αγοριών, 3 κοριτσιών).

Καλό ταξίδι αγαπητέ κ. Μιχάλη (ακόμα προχτές το πρωί μας χαιρέτησες στο δρόμο φουριόζος με το μηχανάκι σου…) θα μας μείνουν αξέχαστα η ευθύτητα και ο πατριωτισμός σου.

Το «τελευταίο αντίο» θα είναι αύριο Παρασκευή 18/06 στις 5μμ στον ΙΝ Αναστάσεως του Κυρίου, στο νέο κοιμητήριο Κω (η σορός θα βρίσκεται εντός του ναού μια ώρα νωρίτερα).

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένειά του

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «ΔΙΚΑΊΩΝ ΨΥΧΑΙ ΕΝ ΧΕΙΡΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΥ ΜΗ ΑΨΕΤΑΙ ΑΥΤΩΝ ΒΑΣΑΝΟΣ…» ! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΜΙΧΑΛΗ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ