Δ. Χόνδρος: 3 νέα hot spot σε Κω, Λέσβο & Χίο (Συμβιβασμός Τσίπρα με δημάρχους για hotspots)

44
3199
Γράφει ο Δημήτρης Χόνδρος

Συμβιβασμός Τσίπρα με δημάρχους για hotspots

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα κέντρα κράτησης για παραβατικούς και η μεταφορά μέρους των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα
Η αποσυμφόρηση των hotspots στα νησιά, όπως αυτού της Μόριας, ήταν το βασικό αίτημα των δημάρχων

Εναν διαφορετικό Αλέξη Τσίπρα είδαν οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω, τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ξεκίνησε η δημιουργία των hotspots, ο Πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί σε μια αντίστοιχη συνάντηση, βέβαιος ότι εφάρμοζε το σωστό πρόγραμμα κόντρα στις αντιρρήσεις των συντηρητικών εκπροσώπων των νησιών. Οι συνθήκες ζωής στους καταυλισμούς των προσφύγων και η ανασφάλεια των τοπικών κοινωνιών άλλαξαν τα πάντα. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον διατεθειμένος να αποκλιμακώσει την ένταση με τους δημάρχους, την οποία κρατούν αναμμένη οι συνεχείς και ατυχείς δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

Οι πέντε δήμαρχοι περιγράφουν τον Πρωθυπουργό πρόθυμο να «ακούσει, να συζητήσει, να εξηγήσει, να δώσει λύσεις». Η στάση του ερμηνεύεται και ως αποτέλεσμα του σκηνικού που προηγήθηκε της συνάντησης. Οι δήμαρχοι προχώρησαν στη σύμπηξη μετώπου και άσκησαν σε συνέντευξη Τύπου σφοδρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, καταθέτοντας παράλληλα μια σειρά κοινών αιτημάτων. Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι εικόνες με τις καταπλακωμένες από το χιόνι σκηνές των προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας κατέστησαν ανίσχυρη την κυβερνητική αφήγηση, σύμφωνα με την οποία δήμαρχοι, ξενοδόχοι και στελέχη από όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης είχαν συμμαχήσει με στόχο την πτώση της κυβέρνησης. Ολα αυτά συνέβαλαν στο να μετατραπεί η απάντηση του πρωθυπουργικού επιτελείου στους δημάρχους που ζητούσαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα από «θα δούμε», σε επίσημη πρόσκληση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εικόνα που μετέδωσε ο κ. Τσίπρας στους συνομιλητές του είναι ότι η κυβέρνησή του δέχεται «διπλή πίεση» στο μέτωπο του Προσφυγικού. Υπάρχει η πίεση από την ΕΕ για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού που έχει συμφωνηθεί. «Δεν μπορώ να πάω στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα» ήταν το σαφές μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Τσίπρας. Ενας από τους μεγάλους πονοκεφάλους είναι η λειτουργία στα νησιά, έξω από τις σημερινές δομές, «Κέντρων Κράτησης για Παραβατικούς». Κανένας δήμαρχος δεν τα θέλει. Το βήμα συμβιβασμού που υπήρξε από το Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με την αρχική κυβερνητική εξαγγελία είναι ότι τελικά θα δημιουργηθούν τρία αντί για πέντε τέτοια κέντρα, άγνωστο σε ποια νησιά. Η Λέσβος, η Χίος και η Κως «συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες». Ωστόσο, ο δήμαρχος Λέσβου Σπ. Γαληνός αντιδρά εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο κέντρο μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να λειτουργήσει εντός της Μόριας. Ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης έχει χαρακτηρίσει μονομερή ενέργεια τη λειτουργία δεύτερης δομής στο νησί προειδοποιώντας για αντιδράσεις ενώ σε ηπιότερους τόνους κινούνται οι αντιδράσεις του δημάρχου της Χίου, Μ. Βουρνού.
Η κυβέρνηση πιέζεται και από το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει το στρίμωγμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.
Στην κακή οικονομική κατάσταση προστίθεται η κοινωνική ανασφάλεια που ενισχύεται από τη «δύσκολη» συμπεριφορά των νεαρών Αφρικανών, που αποτελούν την πλειοψηφία όσων έρχονται, αλλά και από τη συνεχιζόμενη, απρόσκοπτη δράση ακροδεξιών κύκλων. Ο Πρωθυπουργός έδειξε να κατανοεί τη δύσκολη αυτή κατάσταση ζητώντας προτάσεις για άμεσες λύσεις ενώ ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης, με συνεχείς ερωτήσεις, έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να αποκτήσει μια εικόνα από την αρχή, σε μια προσπάθεια να σταθμίσει την εκλογική ζημιά της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας φάνηκε «διστακτικός» και σύμφωνα με άλλες πηγές «αρνητικός» στην πρόταση που κατατέθηκε για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Σύμφωνα με αυτήν, η κυβέρνηση θα μπορούσε να μεταφέρει από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα περί τους 7 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς να κινδυνεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Θα επιστράτευε το επιχείρημα ότι η μεταφορά θα αφορούσε ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να διαβιώσουν υπό τις συνθήκες που επικρατούν και γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η αναβάθμιση των δομών που υπάρχουν. Σε αυτή την περίπτωση, όπως τόνισε ο δήμαρχος Λέσβου, «το μόνο που θα διακινδύνευε η κυβέρνηση είναι η άρνηση της Τουρκίας να δεχθεί τους 7.000 πίσω στο έδαφός της. Και αυτό όμως το ενδεχόμενο είναι προτιμότερο από μια κοινωνική έκρηξη, η οποία θα τίναζε στον αέρα και τις τοπικές κοινωνίες και την κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τους συνομιλητές του, έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι το «πρόγραμμα της Νισύρου» δεν φτάνει για να διασκεδαστεί η δυσφορία που υπάρχει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Απαιτούνται άμεσα εφαρμόσιμα οικονομικά και αναπτυξιακά μέτρα. Η παρουσία στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλ. Χαρίτση που διαχειρίζεται και τα κονδύλια του Ταμείου Ασύλου έδωσε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνησή τους.

Διαγωνισμός-μυστήριοΜυστήριο παραμένει η τύχη του διαγωνισμού για την πλήρωση των θέσεων των διοικητών στα hotspots σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Λέρο και Κω. Η ανοιχτή δημόσια πρόσκληση δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου και αφορούσε την πλήρωση των θέσεων αυτών για διάστημα ενός έτους με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια. Στόχος της κυβέρνησης ήταν οι διοικητές να αναλάβουν καθήκοντα από 1.1.2017. Στις 23 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και αρχικά η διαλογή των βιογραφικών προχώρησε γρήγορα.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχε ολοκληρωθεί και η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφιοτήτων που προκρίθηκαν. Ωστόσο από τότε οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν στο ακουστικό τους.

Βολές για «αυταρχική στροφή» κατά του Ι. Μουζάλα

Στη συνάντηση δεν συμμετείχε ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Μουζάλας, οι σχέσεις του οποίου με τους δημάρχους βρίσκονται υπό το μηδέν. «Δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία του κ. Μουζάλα, τα έχουμε πει μαζί του και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» είναι το σχόλιο δημάρχου στο «Βήμα» για την απουσία του υπουργού, ενώ άλλοι δήμαρχοι απέδωσαν τη μη παρουσία του υπουργού σε «κίνηση καλής θέλησης του Πρωθυπουργού». Κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην απουσία του κ. Μουζάλα σημειώνουν ότι «δεν οφείλεται σε επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου αλλά σε απόφαση του ίδιου του υπουργού». Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι η «απουσία του βοήθησε στο να αποφευχθεί ο κίνδυνος να δημιουργηθούν εντάσεις».

Στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής καταλογίζεται ότι ακολούθησε το τελευταίο διάστημα μια στρατηγική σύγκρουσης καταφέρνοντας να βάλει απέναντί του, υπό τη μορφή μετώπου, δημάρχους που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Οι πέντε δήμαρχοι διαβουλεύθηκαν επί μήνες, τόσο στο περιθώριο του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη όσο και μέσω αλλεπάλληλων τηλεδιασκέψεων, συντόνισαν τα βήματά τους και ενοποίησαν τα αιτήματά τους. Η συγκρότηση του μετώπου, λένε, κρίθηκε αναγκαία μετά την «αυταρχική στροφή» που καταλογίζουν στον κ. Μουζάλα.

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και το νέο στρατόπεδο φυλακισμένων ΕΙΝΑΙ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, του ψηλού Κάπτεν Ηλία ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.

    Φυσικά θα καταστρέψει ότι έχει απομείνει από τον τουρισμό και η μείωση θα είναι διψήφια. Μόνο ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι θα κατέστρεφε το νησί που τον γέννησε πριν γίνει δημότης Καλύμνου.

    • Πες το ξεκάθαρα βρε χ@μένε, ποιον εννοείς κοντοπίθαρο, τον ////, τον /////// η την ///////;;;

      Και τι θα γινόταν εάν είχαν είκοσι τριάντα πόντους ακόμα; Θα γλυτώσουμε από τις φιλοδοξίες τους;

    • Αυτά παθαίνει ένας επαρχιώτης όταν ζει στην Αθήνα... Παίρνει πρέφα για τις αλλαγές με καθυστέρηση, κάνει τηλεφωνικό ρεπορτάζ...

      Ανακάλυψε την Αμερική ο ΔΧ, δεν πήρε όμως χαμπάρι ότι το δεύτερο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟ, άρχισαν να προετοιμάζουν προ πολλού το στήσιμο του… Για τον φίλο του τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ του ΣφΥΡΙΖΑ που στήριζε, ψήφιζε και για τις προσπάθειες του και για το δεύτερο στρατόπεδο ΜΟΥΓΚΑ γίγαντα Μητσάρα… Καλά κάνεις, που ξέρεις μπορεί να χώσει κανένα άνεργο ΔΟΛ-δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ…

  2. ΔΥΟ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ[ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ]

  3. ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΚΕΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΛΕΣΒΙΑ ΑΝΩΜΑΛΟΣ

    ΤΡΑΝΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

  4. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

    ΤΟΥ ΑΕΡΑ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ

  5. Ρατσιστικών επιθέσεων συνέχεια… Ομάδα από «προσφυγάκια» -μέχρι στιγμής- αγνώστου προελεύσεως, για άγνωστους λόγους, επιτέθηκαν με ξύλα και μεταλλικά αντικείμενα σε δύο Αλγερινούς, ηλικίας 18 και 36 ετών και τους τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Τα παραπάνω συνέβησαν μέσα στο hot spot της Σούδας Χίου.

    Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  6. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  7. ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΧΙΜΠΑΝΤΖΗΔΕΣ ΛΑΘΡΟΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

  8. Εγώ μένω Πυλί και δεν έχει γίνει και τίποτα το φοβερό με το χοτ-σποτ. Ίσα-ίσα που και κάτι ψιλά μένουν στο χωριό,όλο και κάποιος δουλεύει.Παρά το χάλι του 2015,καλύτερα είναι τώρα. Ας γίνει και άλλο,δεν πειράζει.Τώρα που θα δίνουν και 400 ευρώ στον καθένα,μιλάμε για 60.000 ευρώ κάθε μήνα στο Πυλί. Άμα φέρουν 4.000-5.000 χιλιάδες λαθρομετανάστες,κλεισμένους βέβαια,τότε θα μιλάμε για μια οικονομία τεράστια για το χωριό. Δηλαδή 200.000 το μήνα. Εγώ ζήτησα ήδη άδεια για καντίνα….

    • Και όλα αυτά μέχρι μ@λάκα την πέσουν στην γυνάκα σου ή τα παιδιά σου οι Πακιστανοί....

      Τότε θα μετράς μόνο τα ευρώ….

    • ΠΡΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΥΛΙΩΤΗΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ.Ο ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΠΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΛΕΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΥΛΙ?

  9. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΡΑΝΣ ΓΚΕΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ

    ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!

  10. Μπορεί οι «ευπαθείς ομάδες» της Νέας Τάξης να μην δουλεύουν και να διαβιούν παρασιτικά στη Δυτική Ευρώπη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ηλίθιοι, αμόρφωτοι ή απομονωμένοι από τη «κοινωνία της πληροφορίας»! Έτσι τρεις (3) νταβραντισμένοι Αφγανοί (ο ένας με Σουηδική υπηκοότητα), πρώην «πρόσφυγες» που «διασώθηκαν» από τη φρίκη του πολέμου και της φτώχειας αποφάσισαν μοιραστούν τις Σουηδικές εμπειρίες τους με τα φιλαράκια τους στο Facebook και μάλιστα ζωντανά!
    Το έγκλημα έγινε σε διαμέρισμα της Ουψάλα το ξημερώματα Κυριακής 22 Ιανουαρίου, διήρκησε τρεις ώρες και διακόπηκε μόνο όταν εισέβαλλε η αστυνομία στο διαμέρισμα μετά από αρκετά τηλεφωνήματα από κάποιους θεατές/μάρτυρες του εγκλήματος οι οποίοι και την καλέσαν. Ένας από τους θεατές δήλωσε πως νόμισε πως ήταν ψεύτικο και κάνανε πλάκα:

  11. «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα κορίτσι; Και το κάνεις και σε ζωντανή μετάδοση; Είναι εντελώς αρρωστημένο»! Όλοι οι μάρτυρες δήλωσαν πως οι βιαστές ήταν οπλισμένοι και μοιάζανε με Άραβες ή γενικά άτομα από τη Μέση Ανατολή ενώ η νεαρή κοπέλα ήταν Σουηδέζα και φαινόταν να είναι λιπόθυμη.
    Η Ζοζεφίν Λούντγκρεν, 21 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα Expressen πως η ίδια ειδοποίησε την αστυνομία όταν είδε τυχαία σερφάροντας τον βιασμό να μεταδίδεται ζωντανά σε ένα κλειστό γκρουπ του Facebook. «Της έβγαλαν τα ρούχα και ένας έπεσε πάνω της» και πρόσθεσε ότι είδε την αστυνομία να εισβάλει στο χώρο και να συλλαμβάνει τους δράστες.

  12. Όπως πάντα η Σουηδική βασιλική αστυνομία κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό την εθνικότητα και την ταυτότητα των δραστών (εκτός και αν είναι Σουηδοί οπότε το έγκλημα θα βαπτιζόταν «ρατσιστικό») και μέχρι σήμερα το μόνο που δήλωσε για τον ομαδικό βιασμό είναι πως μια «γυναίκα» βιάστηκε από μια «συμμορία ανδρών», μια πολιτικά ορθή Φεμινιστική ορολογία της Νέας Εποχής για την δαιμονοποίηση συλλήβδην όλων των… ανδρών! Η Σουηδία ως Σκανδιναβική χώρα έχει παρόμοια ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ νομοθεσία και αντιμετωπίζει τα εγκλήματα των αλλοδαπών με ΠΡΟΚΛHΤΙΚΗ επιείκεια λες και είναι όλοι τους παιδιά!
    Παρά την επιδημία βιασμών που σαρώνει τη Σουηδία τα τελευταία 5-10 χρόνια και φαίνεται να κλιμακώνεται συνεχώς, τα μέτρα που λαμβάνονται κυμαίνονται από αστεία έως και προβοκατόρικα!

  13. Πως μπορείς να σχολιάσεις τις ποινές χάδια που επιβραβεύουν τα Σουηδικά δικαστήρια τους βιαστές (96% μετανάστες) που βιάζουν γυναίκες (85% Σουηδές)? Έτσι ως «αστείο» μπορούν να εκληφθούν οι ποινές-χάδια στις οποίες «καταδικάστηκαν» οι Bile Mohamed Elmi (344 ώρες κοινωνικό έργο), Abdirizak Nur Ali (17 μήνες φυλάκιση) και ο Mohamed Abdirisak Mohamed (10 μήνες φυλάκιση) στα Σουηδικά Σπα (φυλακές δεν τα λες) για την απαγωγή και ομαδικό βιασμό και παράφυσίν κακοποίηση μιας 14χρονης Σουηδής το 2015 και η οποία ακόμα παρακολουθείται (και θα παρακολουθείται για πολλά χρόνια ακόμα) από ψυχολόγους γιατί έχει τάσεις αυτοκτονίας!
    Νομίζεται ότι αυτό είναι το χειρότερο; ΛΑΘΟΣ! Αυτές οι «ποινές» ήταν απλά ΑΣΤΕΙΕΣ, υπάρχουν και άλλες που είναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ και απλά ενθαρρύνουν τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές!

  14. Όπως στην περίπτωση ομαδικού βιασμού από πέντε (5) «προσφυγικά» κτήνη μιας ανάπηρης 30χρονης στο Visby όπου ο ξεφτιλισμένος εισαγγελέας δεν άσκησε διώξεις γιατί η κοπέλα «δεν αντιστάθηκε αρκετά» και επομένως αυτό εκλήφθηκε ως συναίνεση από τους «πρόσφυγες»! Πόσο θα μπορούσε να αντισταθεί μια κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι απέναντι σε μια αγέλη ερεθισμένων «προσφύγων» είναι ένα προβοκατόρικο ερώτημα! Προφανώς τα όχι, οι τσιρίδες, το κλάμα και η τελική καταγγελία στην αστυνομία δεν ήταν αρκετά για τον κύριο εισαγγελέα και τις κατευθυντήριες οδηγίες που είχε λάβει από τους κομισάριους του!

  15. Η κατάσταση βέβαια θα άλλαζε αν η κοπέλα στο καροτσάκι ήταν μετανάστρια (ιδίως αν ήταν Μουσουλμάνα) την οποία την βίασαν κτηνωδώς ερεθισμένοι Σουηδοί ακροδεξιοί (και να μην ήταν ακροδεξιοί θα είχε «άρωμα ρατσισμού» κατά τα ΜΜΕ). Αυτό το θέμα θα γινόταν viral σε όλα τα ΜΜΕ, οι ένοχοι θα διαπομπεύονταν παγκόσμια (μαζί με το «ακροδεξιό» κόμμα που ψήφιζαν), η κοπέλα θα γινόταν σημαία του διαταραγμένου Φεμινιστικού κινήματος και θα εξασφάλιζε την άνετη ζωή της με παχυλή σύνταξη και κανένα σπίτι από το Σουηδικό κράτος το οποίο δεν θα σταματούσε να εκφράζει τη συγνώμη του με κάθε γελοίο τρόπο! Δυστυχώς όμως για τη γυναίκα ήταν Σουηδέζα….
    https://pjmedia.com/lifestyle/2017/01/26/3-men-gang-rape-young-woman-in-sweden-broadcast-it-live-on-facebook/
    https://www.thesun.co.uk/news/2709224/two-afghan-migrants-revealed-as-those-arrested-over-horrific-three-hour-rape-streamed-on-facebook-live-in-sweden/

  16. ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΛΟΝΤΕΡ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

    Επίσκεψη στη Χώρα μας έκανε ο πρόεδρος του διεθνούς εβραϊκού συνεδρίου κ. Ρόναλτ Λόντερ. Γόνος της διάσημης οικογένειας των ομώνυμων καλλυντικών και με περιουσία άνω των τριών δις δολαρίων. Ο κύριος που λέτε, επισκέφθηκε την Αθήνα στα πλαίσια μνήμης του ολοκαυτώματος και δεν παρέλειψε σε συνέντευξη που έδωσε στην καθεστωτική «Καθημερινή» να επιτεθεί και κατά του κινήματος μας. Ζήτησε μάλιστα συστράτευση των κατά του Εθνικισμού και του αντισημιτισμού, στην περίπτωση δε της Ελλάδος, ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Σε σχετική ερώτηση που του ετέθη απάντησε: «Επιπροσθέτως, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούν εναντίον κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή, διότι καθίστανται επικίνδυνα μακροπρόθεσμα εάν τους επιτραπεί να διοχετεύσουν το μίσος τους.»Τα πράγματα καθίστανται πλέον πολύ ανησυχητικά, για τους εγχώριους συστημικούς πολιτικούς, για να φθάσουν σε σημείο να επιστρατεύσουν ένα τόσο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο, ώστε να λάβουν περεταίρω γνώσεις και κατευθύνσεις για το πώς θα μας αντιμετωπίσουν, και όλα αυτά πάντα με αθέμιτα και αντισυνταγματικά μέσα.

  17. Ένας στυγερός πακιστανός εγκληματίας, ο οποίος στην πατρίδα του είχε «καριέρα» στα κυκλώματα εκβιαστών και στις δολοφονίες, βρίσκεται στην Ελλάδα.
    Ο συγκεκριμένος το 2014 είχε προβεί σε μία διπλή δολοφονία με καλάσνικοφ και ακολούθως ακολούθησε τα κύματα των «προσφύγων», προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη και την τιμωρία για τα εγκλήματά του.
    Ύστερα από διεθνές ένταλμα της Interpol συνελήφθη στην Θήβα και πλέον κρατείται στην Αμυγδαλέζα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλασή του. Δυστυχώς, η εν λόγω διαδικασία στην Ελλάδα των νεοδημοκρατών και των συριζαίων είναι εξαιρετικά μακροχρόνια, με σκοπό να μην πραγματοποιείται ποτέ, και έτσι ο εγκληματίας αυτός αναμένεται συντόμως να αφεθεί ελεύθερος, ώστε να συνεχίσει την «καριέρα» του στην Ελλάδα.

  18. Η κρυμμένη αλήθεια πίσω από τα παιχνίδια για τον νέο εκλογικό νόμο

    Πρόσφατα ξεκίνησε στην πατρίδα μας δημόσια συζήτηση με θέμα τον εκλογικό νόμο και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Τσίπρας προσεγγίζει την Φώφη η οποία κάνει την δύσκολη, ο Σταύρος τον Κούλη, αυτός τον «φραπέ» και πάει λέγοντας.
    Όποιος καταφέρει να δει την πραγματική εικόνα πίσω τις πλαστές, τις ψευδείς, τις παραπλανητικές και αποπροσανατολιστικές απεικονίσεις τις οποίες του προβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, θα εντοπίσει μια και μόνη σταθερά. Μια και μόνη παράμετρο, η οποία όμως έχει τον χαρακτήρα του ρυθμιστή των πάντων. Πίσω από την υποκριτική αγωνία των ταγών της παγκοσμιοποίησης και της πολτοποίησης των εθνών, όπως αυτή εκφράζεται και υλοποιείται κατά περίσταση πίσω από ένα δεξιό (νεοφιλελεύθερο/καπιταλιστικό) ή ένα αριστερό (κομμουνιστικό) προσωπείο, να συγκροτήσουν κοινοβουλευτικές συμμαχίες κρύβεται επιμελώς και εναγωνίως μια και μόνο θεματική οντότητα, μια πολιτική παράμετρος. Η ανακοπή της αναγέννησης του εθνικισμού και της πορείας του προς την εξουσία.

  19. Γιατροί του Κόσμου: Πόσοι πρόσφυγες πρέπει ακόμη να πεθάνουν στη Μόρια;ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

    Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια. Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε νεκρός άνδρας ηλικίας 20 περίπου ετών από το Πακιστάν. Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σαββάτο βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος ενώ την περασμένη Τρίτη πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 χρονών, αυτός από την Αίγυπτο. Πάντως εικάζεται πως οι άτυχοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή της τους από αναθυμιάσεις από θερμάστρα ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο μέσο θέρμανσης στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

  20. κ.Χόνδρο ,μετά απ τους αλλεπάλληλους θανάτους στα Hots Spots,μετά το ρεζιλίκι που έπαθε η χώρα μας με τις εικόνες που φτάσανε παντού,πρέπει σαν Κώος να βοηθήσετε να ανοίξει και το θέμα ΜΚΟ.Όλα τα κανάλια,παρά τα μηνύματα από πολλούς για αδιαφάνεια ,σπατάλες,ασυδοσίες,άρχισαν να αναρωτιούνται ποιος ο ρόλος τους,που πάει το χρήμα,γιατί δεν δημοσιοποείται κάποιος ισολογισμός,την στιγμή που κάθε πολίτης τα βγάζει πέρα με το ζόρι,μ αυτούς τους φόρους!!πηγαίνετε στο Κos Hotel,που μένουν οι ξένοι υπάλληλοι της Frontex και κάντε ένα ρεπορτάζ,να μάθει και ο κόσμος τι λένε αυτοί οι άνθρωποι.Να σας πουν αλήθειες που κανένα κοπρόσκυλο φιλεύσπλαχνο δεν λέει.Πόσοι ήρθαν προχθές από Καστελόριζο?Πόσοι μένουν τώρα,πόσα ψέματα λένε οι μαύροι…ακόμα και αυτοί της Frontex,έχουν άποψη ΤΩΡΑ!!!

  21. Μυτιλήνη: Ένας ακόμη μετανάστης πακιστανος στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης από μαγκάλι

    Ένας ακόμα άνδρας, 30 ετών, πακιστανικής καταγωγής, που μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό της Μόριας και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης, δείχνει την αιτία των τριών θανάτων μεταναστών της τελευταίας εβδομάδας.
    Συγκεκριμένα, ο μετανάστης αυτός, που διέμενε στην ίδια σκηνή με τον σημερινό νεκρό, νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου και έχει -σύμφωνα με ιατρικές πηγές- φανερά τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, που προήλθε από μαγκάλι που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή για να ζεσταθούν.
    Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/766402/mytilini-enas-akomi-metanastis-sto-nosokomeio-me-symptomata-dilitiriasis-apo-magkali#ixzz4XGNISJhf

  22. Μυτιλήνη: Ένας ακόμη μετανάστης πακιστανος στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης από μαγκάλι

    καλα οι πακιστανοι ερχονται απο την εμπολεμη ζωνη της συριας?

  23. Τελευταίο φύλο του Βήματος χθες,το αγόρασα για αναμνήσεις..αλλά η προσφορά σου στο νησί που μεγάλωσες θα είναι να ανοίξεις το φάκελο ΜΚΟ..να μάθουν όλοι οι Έλληνες και ξένοι,που πάνε τα λεφτά,πόσο παίρνουν οι αλληλέγγυοι,τη στιγμή που δεν πατάνε τα κομματόσκυλλα που προσελήφθησαν .κάνε μια έρευνα επί τόπου εσύ και τα δημοσιογραφικά πιόνια του νησιού.Να μας πουν αυτά τα απροστάτευτα που μένουν απέναντι απ το Ατλαντίς,πόσο χρονών είναι,τι σόι υπηρεσίες προσφέρουν..όπως και κάτι παρατρεχάμενοι που τόσο προκλητικά ευνοούνται τη στιγμή που Έλληνες ψάχνουν στα σκουπίδια.

    • Ρε όρνιο, επειδή τάχεις λίγο μπερδεμένα στη γκλάβα σου, τι σχέση έχουν οι οι διορισμένοι στα hot spot και όσοι δουλεύουν στις μκο με τους αλληλέγγυους? Αυτοί παίρνουν μισθό οι άλλοι όχι.
      Ρίξε και μια ματιά στις μκο: ακροδεξιοί δουλεύουν εκεί και όχι αριστεροί.
      Όσο για την έρευνα, νομίζεις ότι δεν υπάρχουν; Υπάρχουν και είναι γνωστό που πάνε.
      Δεν θέλουν να τα βγάλουν προς τα έξω, για να βγαίνουν τα βούρλα σαν και σένα και να λένε παπαριές.

      • Βρε μαλάκα ,ποιοι έλεγαν στους Πακιστανούς στη Μυτιλήνη να μην μπουν στο πλοίο,ποιοι ηλίθιοι σαν και σένα τους έλεγαν να περάσουν την Ειδομένη και ποιοι τους έλεγαν να μην φύγουν απ τον Πειραιά?να θυμηθώ τόσα άλλα?Γιατί οι Δανοί αλληλέγγυοι στο Ελληνικό,τους καθοδηγούν ώστε να κάνουν αυτά που κάνουν?Βρε μαλάκα από που πληρώνονται όσοι δουλεύουν στις ΜΚΟ?Γιατί να μην ελεγχθούν? λες ότι δουλεύουν?Βλάκα ξέρω πάρα πολλά από ξένα άτομα που .Και αν θες τα στέλνω όλα στο AEgeanews.gr…γράφουν ότι’δεν θέλουν να τα βγάζουν προς τα έξω,για να βγαίνουν βούρλα σαν και μένα και να λένε παραριές?’είσαι σίγουρο/η ??Ποιος είσαι εσύ που έτσι ανεπίσημα θα μας πεις ποιος παίρνει μισθό και ποιος όχι.Λίγο επισημότερα με μια υπογραφή σου δεν γίνεται?Τι φοβάσαι?Όλοι πρέπει να ξέρουμε πόσο πληρώνονται,από που, και που ‘χαλάνε’ τα υπόλοιπα.Ο κλοιός σφίγγει..γιατί ένας σεκιούριτυ που φυλάει 5 ανήλικα να παίρνει 1200 το μήνα?σε ποια συλλογική σύμβαση ανήκει?Είσαι μαλάκας και μαστουρωμένος…..

        • Υποτίθεται ότι ήταν ανήλικα όταν ξεκίνησε η σύμβαση,κάθε μέρα κάθε ώρα ανεβοκατεβαίνουν την Κανάρη κάτι μαγκλαράδες που μόνο ανήλικοι δεν είναι.Όλοι άρχισαν και καταλαβαίνουν…Όπως ελέγχεται ο κάθε πολίτης με την φορολογική του δήλωση και τις διασταυρώσεις,πόθεν έσχες κ.λ.π,’έτσι και σεις πρέπει να ελεγχθείτε. Είστε οι μόνοι μαζί με τα All Inclussives που ζείτε ανεξέλεγκτοι…Επίσης στα καθήκοντα των ΜΚΟ,δεν είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων,φημών,ψάξιμο διακινητών για να φτάσουν βόρεια Ευρώπη.Ένας απ τους λόγους που έκλεισαν τα σύνορα είστε εσείς.Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς??

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ