Μιχάλης Τρακόσσας: Η Μανία των δημιουργημάτων

11
1923

Η Μανία των δημιουργημάτων

Κάνοντας ένα οδοιπορικό στο νησί μας, διαπιστώνω έναν φοβισμένο, οικονομικά εξαθλιωμένο και διχασμένο πολίτη από τον οποίο ζητάει η Νέα Τάξη Πραγμάτων να αλλάξει άνευ προηγουμένου όλος ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής και ύπαρξής του.

Αυτή η αλλαγή οδηγεί στην ψυχοσωματική και οικονομική εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας.

Με όχημα τον κορωνοϊό επιβάλλουν τον ξεριζωμό των γεροντότερων από το οικογενειακό γίγνεσθαι και τους νεότερους τους αποκόπτουν από την προσωπική τους εξέλιξη.

Με αποτέλεσμα να περνούν δρακόντειες κοινωνικές αλλαγές εις βάρος του πολίτη τρέφοντας το φόβο κατά ενός ιού.

Μήπως το 2005 στην επίσημη ορκωμοσία του κ. Παπούλια η κ. Μπενάκη μας ‘προφήτευε’ ή μας προετοίμαζε για την απώλεια ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Καθώς και η ΕΕ μέσω του ευρωσυντάγματος απαιτούσε την καταστολή όλων των θρησκευτικών και εθνικών εορτών!

Σε τελική ανάλυση γιατί να προσπαθούν τα δημιουργήματα με τόση μανία να προσβάλλουν το «κατ’ εικόνα» και «καθ’ ομοίωση» του Τριαδικού Θεού μας;

Μήπως κάποιοι πνευματικοί όπως ο γέροντας Αμφιλόχιος που άκουσα πρόσφατα στην τηλεόραση ΘΑΡΡΙ γνωρίζουν κάτι παραπάνω και αποκαλούν την πανδημία «πανδαιμονία» και την μάσκα «φίμωτρο»;

Ας σταθούμε ως Έλληνες στα βήματα των προγόνων μας οι οποίοι με πίστη αντιμετώπισαν πανδημίες και πολέμους και με την πρεσβεία της Θεοτόκου βγήκαν νικητές. Διότι φοβούμενοι μην προσβληθούμε από έναν ιό καταντήσουμε υιοί της αιώνιας απωλείας.

Μιχάλης Τρακόσσας

Εκ μέρους των ελεύθερων πολιτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δηλαδή, κάθε επιδημία που έπληξε τη Γη ανά τους αιώνες (πανούκλα κλπ), ήταν σχέδιο κάποιων (αλήθεια ποιών;).
  Ή οι προηγούμενες επιδημίες ήταν σταλμένες από το Θεό (έτσι πίστευε ο πολύς κόσμος τότε) και η τωρινή είναι άλλη περίπτωση;
  Η αοριστία, φίλε συντάκτη, κυριαρχεί στο άρθρο σου.
  Και εν πάση περιπτώσει, οι πανδημίες των προγόνων ημών δεν αντιμετωπίστηκαν και εξαλείφθηκαν επιτυχώς με την πίστη και μόνο, όπως επισημαίνεις. Δηλαδή χωρίς την ιατρική επιστήμη.

 2. Μακάρι να ανοίξουν οι οφθαλμοί μας για να δούμε το που μας οδηγούν αργά και σταθερά. Όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από το δημιουργό του αυξάνεται η φιλαυτία του και η εκ του αντιδίκου ψευδαίσθηση οτι μπορεί να γίνει ο ίδιος Θεός. Έρχεται όμως ένας μικροσκοπικός αόρατος ιός για να αποδείξει ότι τελικά μακριά από το Θεό είμαστε ένα τίποτα! Αγαπητοί μου, όπως ο άσωτος υιός -την Κυριακή διαβάστηκε η σχετική ευαγγελική περικοπή- ας μετανοήσουμε, ας ταπεινωθούμε και να επιστρέψουμε στον αληθινό πατέρα και δημιουργό μας που μας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες αντιλαμβανόμενοι την ανθρώπινη αδυναμία μας και τα αδιέξοδα τα οποία με την πάροδο του χρόνου αυξάνουν με γεωργική πρόοδο! Υπάρχει ελπίδα! Υπάρχει λυτρωτής και σωτήρας, νικητής του θανάτου! Η όντως οδός και ζωή….!!!

  • Μάλλον τον τιμούν! Απλά ο ιός υπάρχει και χρειάζεται προσοχή για να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μσς όσο και τους συμπολίτες μας!

  • Σε μεγάλο βαθμό καλά τα λέει ο Μιχάλης, αλλά έρχονται και χειρότερα

   Υπάρχουν και οι…μικρόψυχοι μηδενιστές, τι να κάνουμε!

 3. Σε μεγάλο βαθμό καλά τα λέει ο Μιχάλης, αλλά έρχονται και χειρότερα

  Υπάρχουν και οι…μικρόψυχοι μηδενιστές, τι να κάνουμε!

 4. Βρε Μιχάλη μου, οι παρά τον Μέγα «χέρι χέρι» με τον Καρατζαφέρη, τα ενέκριναν αυτά που γράφεις γιέ μου ή μόνος σου τα έγραψες?

 5. Μια βόλτα στο Σωτηρία ή στον Ευαγγελισμό θα σας πείσει για τα «φίμωτρα». Κρατήστε τις αποστάσεις, φορέστε μάσκα και έπειτα κάντε τον σταυρό σας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.