Βασίλης Ι. Παπαβασιλείου (μαθητής 1ου ΓΕΛ Κω): 200 χρόνια Εθνεγερσίας 1821-2021

6
1614

25η  Μαρτίου 1821 – 25η Μαρτίου 2021

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του γένους μας απέναντι στον Τούρκο κατακτητή. Αγωνιστές από όλα τα κοινωνικά στρώματα ξεσπαθώνουν για την απελευθέρωση της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Είναι εμφανής η ομοθυμία του λαού μας για τη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας του. Οι λίγοι Έλληνες συγκρούονται με τις πανστρατιές των Τούρκων και δεν επιλέγουν την φυγομαχία για να αποφύγουν την υπεροχή του αντιπάλου. Ο ηρωισμός , η μαχητικότητα είναι χαρακτηριστικά αυτού του καταπονημένου λαού που μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς  μάχεται για την ελευθερία του. Το υψηλό εθνικό φρόνημα , η πίστη στην ολοκλήρωση ενός υπέρτατου ιδανικού οφείλουν να εμπνέουν τους σύγχρονους  Έλληνες , οι οποίοι έχουν περιέλθει σε κατάσταση ομφαλοσκοπίας και δεν αγωνίζονται για υπέρτατα ιδεώδη. Η σημερινή Ελλάδα,   έχει γαλουχήσει  τον λαό της με λάθος τρόπο αφού δεν θέτει ως βασικό μέλημα της την επαφή του Έλληνα με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του. Οι Έλληνες του 2021 κατά κύριο λόγο έχουν απεμπολήσει τις διαχρονικές τους αξίες  , πάνω στις οποίες συστάθηκε το ελληνικό κράτος. Αυτό έχει ως συνέπεια να αδιαφορούν για το μέλλον της χώρας και να μην προτάσσουν την ελληνικότητα τους στον βίο τους. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι Έλληνες δεν διαθέτουν την κατάλληλη ηθικοπνευματική ωρίμανση ,   επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνία , καθώς με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους υποδηλώνουν την αβελτηρία του πνεύματος τους. Οφείλουμε να κατανοήσουμε πως είμαστε δέσμιοι μιας ανελλήνιστης κοινωνίας η οποία προσπαθεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την νοοτροπία του Έλληνα , κατευθύνοντας τον σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο υλισμός , είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο που μας διακρίνει, αφού θέτουμε ως επίκεντρο της ζωής μας το χρήμα , λησμονώντας ότι μας διαβρώνει και αποξενωνόμαστε από στοιχειώδεις αξίες. Ακολούθως , οι συνεχείς καταφατικές απαντήσεις στα μεγαλεπήβολα σχέδια των ξένων έναντι της χώρας μας ,αλλά και η αδυναμία μας να μεριμνήσουμε για ορισμένα ζητήματα ζητώντας την συγκατάνευση των ευρωπαϊκών χωρών , καταδεικνύουν την υποτέλεια μας. Πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή και τολμηρή σκέψη να ξανασκεφτούμε αν πράγματι στις 25 -3 -2021 γιορτάζουμε την ελευθερία μας ή λησμονούμε την σκλαβιά μας για μια μέρα ; Η Ελλάδα ,αν επιθυμούμε να φτάσει και πάλι στον κολοφώνα της δόξας της και να γίνει δέκτης φιλοφρονήσεων , είμαστε υποχρεωμένοι να μην ολιγωρήσουμε και να καταβάλλουμε σκληρές προσπάθειες για μια νέα αρχή . Οφείλουμε να αγωνιστούμε υπέρ του δικαίου και της ελευθερίας και να θέσουμε σε λειτουργία τα αντανακλαστικά της χώρας μας για μια δημιουργική επιβίωση.

 

Βασίλης  Ι. Παπαβασιλείου

Μαθητής  Γ τάξης , 1ο ΓΕΛ Κω

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Όχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μήτε πέτρα απάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνάμε. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε. Και μην ελπίζεις πως τη γη μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ’ το από το νου σου», είπε ο μέγιστος των Ήρώων μας, Εθνεγέρτης Θεόδωρος Κ. Κολοκοτρώνης στον Ιμπραήμ.

  Είσαι ένας από αυτούς που θα μείνουν, και να είσαι σίγουρος ότι είμαστε πάμπολλοι.
  Η Ελευθερία είναι εσώψυχη αρετή, που αναβλύζει και σιγορέει απο μέσα, ώσπου γίνεται χείμαρρος και παρασέρνει τα πάντα γύρω της, σκουπίδια και εμπόδια, φράγματα και «ψευδοχρήσιμες» κατασκευές. Μπράβο Λεβέντη μου!

 2. Έκπληξη προκαλεί η τόλμη σου, νεαρέ, να δημοσιεύσεις υπέρ πατρίδος και έθνους!
  Μπράβο σου!

 3. Μπράβο σου νεαρέ μου για τον τρόπο που γράφεις και εκφράζεσαι. Μπράβο για το ήθος σου , την τόλμη σου και την κριτική σου σκέψη. Να ξέρεις ότι αποτυπώνεις τα αισθήματα πολλών από εμάς.

 4. Εύγε! Αλλά έχω ένα να σου πω νεαρέ. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντά. Παρόλα αυτά καλά κάνεις και δημοσιεύεις τέτοιες σκέψεις μπας και ξυπνήσει κάποιος από τον αιώνιο ύπνο του και τον ωχαδελφισμο του

 5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΖΥΜΙ ΑΡΚΕΤΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑ0Ι ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΌΔΟΞΗΣ ΠΑΡΆΔΟΣΗΣ ΜΑΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΏΓΗΣΑΝ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΞΕΘΩΡΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.