Ένας Κώος στους Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς που έχουν γίνει viral ακίνητοι στα χιόνια! (ΦΩΤΟ)

7
25003

 Όπως ενημερωθήκαμε από σχετική ανάρτηση της φίλης Ελένης Ντινώρη στο fb, ένα δικό μας παιδί, ο Γιώργος Νίκου Πιζάνιας από την Καρδάμαινα της Κω, είναι ανάμεσα στους εύζωνες της Προεδρικής φρουράς, οι φωτογραφίες των οποίων με τις κάπες τους έχουν γίνει viral στα μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας με τις πολικές θερμοκρασίες και τη χιονόπτωση που πλήττει την Αθήνα.

Ο φίλος Γιώργος παρουσιάστηκε ως νεοσύλλεκτος αρχές Νοεμβρίου και από τις 27 του ίδιου μήνα επελέγη και υπηρετεί ως εύζωνας στην Προεδρική φρουρά.

Συγχαρητήρια φίλε Γιώργο μας κάνεις όλους υπερήφανους, καλή και εποικοδομητική θητεία!

Και τα σχετικά ρεπορτάζ:

Με στρατιωτικό όχημα, για λόγους ασφαλείας, έγινε η αλλαγή της φρουράς

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έχει φέρει η κακοκαιρία «Μήδεια» ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, έχει επηρεάσει και τους Εύζωνες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που οφείλουν να στέκονται ακίνητοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, για να προστατευθούν από το κρύο, φόρεσαν τις τσόχινες κάπες τους, χρώματος σκούρου μπλε. Παράλληλα, λόγω της ολισθηρότητας του δαπέδου, η αλλαγή φρουράς έγινε με στρατιωτικό όχημα.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

5244587
5244591
5244600

Πότε φορούν οι Εύζωνες τη μπλε κάπα

Τις καθημερινές, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, οι Εύζωνες φορούν τον χειμερινό, βαθυκύανο ντουλαμά (πανωφόρι).

Αποτελεί χαρακτηριστική στολή του Μακεδονικού Αγώνα και πιστοποιείται με την αναφορά του στο Βασιλικό Διάταγμα του 1940 ως ένδυμα του Εύζωνα.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι ο μόνος Κωος στους εύζωνες . Και ένα άλλο παιδί ο Ευάγγελος Πιρπιρης του Ευαγγελου κάτοικοι Κω , έχει επιλεγεί και υπηρετεί επίσης τη θητεία του αυτό τον καιρό στην προεδρική φρουρά

  2. ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ Κ ΑΠΟ ΚΩ Κ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΧΩΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ…. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ