Διαδικασίες για να γίνει Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο στη Κω – Υπογραφές

14
2436
Γειά σας σας γράφω αυτό το κείμενο και
Θέλω να σας μιλήσω για την ιστορία μου και με αφορμή αυτή να σας ζητήσω να  κάνετε κάτι για ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια και όσοι ασχολήθηκαν γι ‘ αυτό δεν τα κατάφεραν κι εννοώ για μερικούς κατοίκους της Κω.
Όμως θα σας πω πρώτα για την ιστορία μου για να καταλάβετε για ποιό λόγο θα ήθελα να κάνετε αυτό που σας είπα και γιατί είναι σημαντικό για το Νησί.
Στα 13 μου  διαγνώστηκα  ότι  είμαι  Αυτιστική Υψηλής Λειτουργικότητας. Πήγαινα σε κανονικό γυμνάσιο όμως συνέβαιναν πάρα πολλά γεγονότα επίσης δεν είχα παράλληλη στήριξη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω  και αναγκάστηκα να σταματήσω αν και ήθελα να σπουδάσω Νομική .
Δεν υπήρχαν άλλες λύσεις παρά μόνο να μείνω στο παλιό μου σχολείο η να πάω σε κάποιο άλλο για το σχολείο αυτό όμως δεν θέλω να μιλήσω καθόλου.
Ο μόνος λόγος που θέλω να σας πω γιατί σταμάτησα από το Γυμνάσιο που πήγαινα ήταν επειδή ήμουν μέτρια μαθήτρια και πίστευα πως δεν θα μπορούσα να περάσω ποτέ στις εξετάσεις του γυμνασίου για τη τρίτη τάξη .Και ακόμα κι αν πήγαινα σε άλλο σχολείο δεν θα με έπαιρναν επειδή δεν έχω ολοκληρώσει το γυμνάσιο
.Στο προηγούμενο έκανα τη 1η γυμνασίου μισή την επανέλαβα ,και έκανα μετά τη 2α γυμνασίου και αυτή μισή επειδή σταμάτησα. Από τις χρονιές που έκανα στο γυμνάσιο δε μετράνε παρά μόνο σε Εσπερινό Γυμνάσιο και μετά σε Εσπερινό Λύκειο αν γίνεται  για να σπουδάσω Νομική η ότι άλλο θέλω. Έτσι πάω μόνιμα Τρίκαλα . Θα μπορούσα να σπουδάσω κάτι άλλο που δεν αγαπώ  η και να μείνω στη Κω αλλά η Νομική είναι το όνειρο μου από το γυμνάσιο που πήγαινα .
Ο λόγος που θέλω να γίνω δικηγόρος είναι γιατί θέλω να ασχοληθώ με κάτι συγκεκριμένο και θα είμαι η πρώτη στην Ελλάδα αν τα καταφέρω. Συγκεκριμένα θέλω να υπερασπιστώ  και να συμπληρώσω τους νόμους που έχουν πολλές ελλείψεις σχετικά με τις Αναπηρίες.Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να γίνει ένα Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο .  Όπως σας είπα δεν το ζήτω για μένα το ζητώ για αρκετά παιδιά που δεν μπορούν να πάνε σε κανονικό λόγω έλλειψης παράλληλης στήριξης αλλά μπορούν να πάνε σε Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και να δώσουν πανελλήνιες.Δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ στη Κω απο τους αρμόδιους για να γίνει κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους.
Στη πρώτη περίπτωση όμως  αν γίνει αυτό το σχολείο θα είναι πολύ ευχάριστο αυτό το γεγονός θα χαρώ πολύ και θα κάνει πολύ χαρούμενα αυτά τα παιδιά που θα νιώσουν πως τα όνειρα τους θα πραγματοποιηθούν από τη στιγμή που θα κάνουν τα πάντα για να περάσουν στη σχόλη που θέλουν και θα νιώσουν ότι σε αυτό το μέρος δεν πάνε με το ζόρι η η μόνο από ανάγκη αλλά επειδή το θέλουν και το κάνουν ,ενώ αν αυτό το σχολείο δεν γίνει σύντομα  θα στεναχωρήθω εγω και  ακόμα πιο πολύ, εκείνα τα άτομα πρώτον γιατί αν δε γίνει καθόλου τέτοια παιδιά , 2) μπορεί να μην καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και 3 ) αν γίνει αλλά μετά από χρόνια κάποια παιδιά μπορεί να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και κάποια άλλα όχι, όμως και στη δεύτερη και τρίτη περίπτωση  με παρόμοιες συνέπειες.
Γιατί δεν θέλω ότι συνέβη με μένα που δεν είχα άλλη λύση επειδή ήμουν 14 χρονών  ανήλικη  και το σχολείο ήταν υποχρεωτικό , να γίνει και με άλλα παιδιά .Αυτό το σχολείο είναι πολύ σημαντικό για μένα για τα παιδιά,  για τους γονείς και για αυτό το Νησί παρόλο που γενικά οι αρμόδιοι πιστεύουν πως είναι ασήμαντο για πολλούς λόγους όπως η έλλειψη χρημάτων , αλλά υπάρχουν  παιδιά  αλλά και γονείς  που θα ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε ένα σχολείο που τα κάνει να περνάνε όμορφα και να μαθαίνουν αρκετά και χρήσιμα πράγματα.
Δεν θέλω τα παιδιά αυτά να μην κάνουν αυτό που θέλουν και να αναγκαστούν να κάνουν κάτι που δεν θα τα κάνει χαρούμενα στη ζωή τους αλλά δυστυχισμένα λόγω τέτοιων εμποδίων . Σας ευχαριστώ πολύ που βλέπετε το μήνυμα μου κι ελπίζω να κάνετε κάτι σύντομα γιατί η Κως πρέπει να αρχίσει να προοδεύει πιο πολύ για να γίνει ένα νησί που θα θέλει να μείνει ο κάθε άνθρωπος.

 

Δημιουργός ψηφίσματος:

Αλεξάνδρα Λ.

– Παραλήπτες:

Θεοδόσης Νικηταράς

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο κορίτσι μου! Υπέροχη η ιδέα σου, μακαρι να υλοποιηθεί η σκέψη σου το συντομότερο. Να γίνει αρχή να ανοίξουν κ άλλοι τύποι σχολείων. Υπάρχουν παντού εκτός απο το νησί μας.

    • Ειμαι το κορίτσι που έγραψε το αρθρο.
      Λετε πως αυτό το σχολείο που θέλω είναι ασημαντο ,όμως εσείς ξέρετε καλύτερα τι θελει το νησι ;
      Όχι δεν ξέρετε και θα σας πω εγώ την απαντηση ένα ειδικό επαγγελματικο λυκειο θέλουν και δεν έχει γίνει τίποτα επειδή οι αρμόδιοι αδιαφορούν.
      Ετσι νομιζετε πως όλοι εμείς που προσπαθούμε ειμαστε χαραμοφαηδες ; αν δεν μπορείτε να είστε μαζί μας και να μας βοηθάτε σε αυτό τον αγώνα να κοιτάξετε τη δουλειά σας και να μην ασχολειστε με το τι κάνουν οι αλλοι.
      Δείξατε με το σχολιο που γράψατε πως δεν σας νοιάζει αν θα γίνει αυτό το σχολείο έχετε κακια μέσα σας και ζηλεύετε που θέλω να γίνει κάτι τόσο όμορφο .
      ετσι δεν σας νοιάζουν σημαντικά πράγματα .
      Επισης νομίζετε πως θα με κάνετε να τα παρατήσω αλλα
      θα παλέψω είτε γίνει αυτό το σχολείο είτε οχι.
      Θέλω να γίνω δικηγόρος για να υπερασπιστώ ατομα διαφορετικά τα οποία αντιμετωπιζονται από ατομα σαν εσάς , με αδιαφορία και αδικία

  2. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα σε αντίθεση με το διατμηματικό μεταπτυχιακό. Απορώ πως δεν υπάρχει ήδη….

  3. Φτιάξτε 3ο Γυμνάσιο….απέναντι από το γήπεδο Ανταγορα….και Αφήστε τα ειδικά λύκεια….άλλοι τόσοι δημόσιοι χαραμοφαηδες…

  4. Εσείς κύριε να κοιτάτε τη δουλειά σας δεν είναι δικό σας θέμα οι αρμόδιοι θα το πράξουν αν ενδιαφερθούν όχι εσεις
    Αντί να γράψετε ένα καλό σχόλιο για αυτό το κορίτσι που προσπαθεί να κάνει κάτι σωστό τη κρίνετε.
    Δικαίωμα σας να πιστεύετε ότι θέλετε αλλα δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε έτσι για ένα σχολείο που τα χρειάζονται αυτα τα παιδιά. Που δεν μπορούν να δώσουν πανελληνιες επειδή δεν έχουν ούτε τη βοηθεια που θα ήθελαν ούτε ειναι στο κατάλληλο σχολείο σύμφωνα με τις δυνατότητες τους

  5. Καλα κανείς και το παλεύεις.Θα ήταν τέλειο να ζούσαμε σε ένα τέτοιο κόσμο να έδινε ακόμα και σε έναν πολιτη ,μόνο του τη δυνατότητα να πραγματόοιησει τα όνειρα του.Κορίτσι ψάχνεις συμμάχους μην είσαι τόσο επιθετική.Άσε τον κάθε άσχετο να γράφει ότι του κατέβει.Αν θες μια πρόταση που ίσως το κάνει πιο εύκολο θα ήταν να έχεις εκπαίδευση μέσω διαδύκτιου.Καλή επιτυχία .

  6. Αυτός ο κύριος έγραψε για μενα και για αυτούς που με υποστηρίζουν πως είμαστε χαραμοφαηδες και πως είναι πιο σημαντικό το σχολείο που λέει παρα το ειδικο που είναι όνειρο ζωής για πολλούς κατοίκους του νησιού.
    Πως να μην ειμαι επιθετική ; θυμώνω με αυτούς τους ανθρώπους όπως αυτός που αντι να εκφράσει πιο ευγενικά τη διαφωνία του μιλησε τόσο άσχημα για αυτό που θέλω να γίνει

  7. Κορίτσι μου, σου ευχομαι ολα σου τα ονειρα να πραγματοποιηθούν!! Με προσπάθεια κ επιμονη ολα ειναι εφικτα! Απορω που δεν σου παρειχαν παράλληλη στηριξη.. Εγω θα σου προτεινα αν θελεις να διεκδισεις αποτελεσματικα τα δικαιώματα σου στην εκπαίδευση αλλα κ ολων των παιδιων, να ενημερωθείς για τις σύγχρονες τασεις στην ειδικη αγωγη. Επειδη τα ειδικα σχολεια ενεχουν τον κινδυνο να στιγματιζουν ή να περιθωριοποιουν τα ατομα με ειδικές εκπαιδευτικές αναγκες, πλεον σε παγκοσμιο επιπεδο γινεται λογος κ εφαρμόζονται σχολεία συμπεριληψης, δηλ. ενα σχολειο για ολους, οπου μεσα σε αυτο ατομα με διαφορετικές εκπαιδ αναγκες λαμβανοντας διαφοροποιημεμη διδασκαλια στη κανονικη ταξη κ με παραλληλη στηριξη, μπορουν να μετεχουν ισοτιμα στις εκπαιδευτικές σχολικες διαδικασιες… Υποτίθεται οτι αυτο προσπαθουν να υλοποιήσουν κ στην Ελλαδα ΑΛΛΑ…

    • Καλο ειναι να ενημερωθειτε εσεις για την εκπαιδευση και την υποστηριξη που προσφερουν αυτα τα σχολεια στους μαθητες τους γιατι φαινεται πως δεν γνωριζετε. Σε αντιθεση με τα σχολεια «συμπεριληψης» που απλα τα βαζουν σε μια γωνια τα παιδια και η μονη τους εννοια ειναι να μην ενοχλουν το μαθημα! Μπραβο στο κοριτσι για την πρωτοβουλια. Ο δημαρχος;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ