Η ΚΩΣ 1977-2000/ Εποχή του Κώστα Καΐσερλη. Η ΚΩΣ μετά ……. τι; (Γράφει ο Δ. Μυλωνάς)

84
4029

Η ΚΩΣ 1977-2000/ Εποχή του Κώστα Καΐσερλη.

Η ΚΩΣ μετά ……. τι;

 

 

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο άρθρο «ΑΠΟΨΗ» της εφημερίδας ΣΤΑΘΜΟΣ, την Πέμπτη 17-09-20, και ορμώμενος από το Υ.Γ. του αρθρογράφου, θα πρόσθετα και τη λέξη «ντροπή» για όσα αναφέρει και σχολιάζει πολύ σωστά και δίκαια.

Για να θυμούνται οι νεότεροι και να μην ξεχνάμε όσοι θυμόμαστε την Κω του 1977, θα αναφερθώ όσο σύντομα μπορώ, στη θητεία του Κώστα Καΐσερλη ως δημάρχου της πόλης της Κω, από το 1978 ως το 2000 που παραιτήθηκε τότε από δήμαρχος (αν και εγώ ήμουν κάθετα αντίθετος) για να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ που τότε ήταν στις δόξες του.

Στη δεύτερη θητεία του το 1982, διαβλέποντας και εκτιμώντας τις ικανότητές του και το μεράκι του για την Κω, συστρατεύτηκα μαζί του και παρέμεινα κοντά του έως το 2000.  Γι’ αυτό έχω άποψη για τις ημέρες και τα έργα του και θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω όσο πιο σύντομα γίνεται τόσο το χαρακτήρα του όσο και το έργο του αυτής της εικοσαετίας αν και πολλές φορές δεν ταυτίστηκα μαζί του σε πολλά θέματα.

Ο Κώστας σαν δήμαρχος της Κω, ξεκίνησε μ’ ένα όραμα για τον Δήμο, και όσοι τον πλαισιώσαμε τότε τον βοηθήσαμε στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

Η τότε Κως, έτρεχε και αναπτύσσετο χάρις στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά η εικόνα της ήταν αυτή που κληρονομήσαμε από τους Ιταλούς το 1945 και τα προβλήματα και οι ανάγκες της τόσο σε Δημοτική ανάπτυξη όσο και σε έργα υποδομής ήταν πάρα πολλές και μεγάλες.

Με μπροστάρη λοιπόν τον Δήμαρχο, και με το όραμα του και την πειθώ του που ξεδίπλωνε σιγά – σιγά στις εκατοντάδες ημερήσιες και νυχτερινές συνεδριάσεις της παράταξής μας, στις οποίες για τις πιο πολλές προτάσεις συμφωνούσαμε και σε λίγες διαφωνούσαμε, υλοποιούσαμε σιγά και μεθοδικά το όραμα του για την Κω, με αποφάσεις πολλές αν όχι ομόφωνες στα Δημοτικά συμβούλια, σίγουρα όμως και με τη συμπαράσταση της εκάστοτε αντιπολίτευσης, και έτσι την παραδώσαμε στις επόμενες από το 2000 Δημοτικές αρχές που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, και αυτή είναι η σημερινή Κως.

Ο Κώστας υπήρξε ο ακούραστος Δήμαρχος με το χαρακτηριστικό μοτοσακό του να οργώνει συνοικίες, να συζητά με τους πολίτες και το προσωπικό του Δήμου, να ελέγχει και να καθοδηγεί, να θεωρεί τους πάντες συνεργάτες, και για αυτό ο Κωακός λαός εκτίμησε τις αρετές του και το έργο του και δεν είναι τυχαίο που τον επιβράβευσε σε όλες τις Δημοτικές εκλογές ως το 2000, και την άποψή μου ότι αν δεν παραιτείτο, θα ήταν δήμαρχος της Κω όσο καιρό θα ήθελε ο ίδιος, εξακολουθώ να την υποστηρίζω μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησα το παρόν σημείωμα με σκοπό να περιγράψω ένα προς ένα όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Κω στην περίοδο της θητείας του με το ιστορικό του καθ΄ενός από τη σύλληψη του ως ιδέα ως την εκτέλεση του και στον τρόπο χρηματοδότησης του.

Όμως ξαναδιάβασα το βιβλίο του «Η ΚΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 1977-2000» – που θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο «η Κως που αγάπησα και υπηρέτησα 1977-2000» που δημοσίευσε αν δεν κάνω λάθος το 2016, και θεώρησα περιττό αυτή μου την προσπάθεια, γιατί στο βιβλίο αναφέρονται τα πάντα, και συνιστώ σε όσους το διάβασαν να το ξαναδιαβάσουν με προσοχή και σε όσους όχι, να το διαβάσουν για να διαπιστώσουν πράγματι την Κω που παρέλαβε, και την Κω που παρέδωσε.

Θα αναφέρω μόνο για να θυμίσω την περίπτωση της κατασκευής της πρώτης πτέρυγας του νοσοκομείου μας επί της οδού Αγ. Νικολάου, απέναντι από τον Σταυρό το 1985, όταν η τότε Υπουργός Πολιτισμού, η αξέχαστη Μελίνα, είπε στον Δήμο που την τιμήσαμε, το αξέχαστο «καλά έκαμες δήμαρχε» εννοώντας την τότε κόντρα του δημάρχου με τους αρχαιολόγους και το Υπουργείο για την καθαίρεση με το έτσι θέλω των αρχαιοτήτων που έκαμε ο δήμαρχος που βρέθηκαν στις εκσκαφές του χώρου, γιατί αλλιώς η πτέρυγα δεν θα γινόταν.

Έτσι τότε δούλευε ο Κώστας νύχτα-μέρα, έτρεχε, χτυπούσε πόρτες χωρίς φόβο αλλά με πάθος για να πετύχει τους στόχους του. Να θυμίσω ακόμη τον αγώνα και την αγωνία του για την υλοποίηση της Μαρίνας, όταν η Ρόδος από τότε και πολλά άλλα νησιά ακόμη ψάχνονται για τις δικές τους μαρίνες, καθώς και για την υλοποίηση του έργου του βιολογικού καθαρισμού στο Ψαλίδι, έργα πνοής και στολίδια της Κω.

Το μόνο που με λυπεί και ειλικρινά με στεναχωρεί, είναι το ότι το 1990 προέβη ο Δήμος στην ανάθεση και εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα του νησιού για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, και ενώ η μελέτη ήταν αρνητική κατάφωρα, ο Κώστας παραιτήθηκε από την έκδοση σχετικού διατάγματος  – ίσως πιέστηκε από ιδιωτικά συμφέροντα αλλά και από τις Κοινότητες που δεν συμφωνούσαν – με αποτέλεσμα να φέρουμε το νησί μας σήμερα σ’ αυτό το χάλι, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον, τις παραλίες και απαξιώνοντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη βιοτεχνία που σε χαλεπούς καιρούς αυτά ήκμαζαν και ζούσε η κοινωνία μας.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που παραλείπω για οικονομία χώρου και χρόνου, οι μετέπειτα δήμαρχοι και αρχές του νησιού μας είναι κρίμα και άδικο να ψάχνουν να βρουν ψεγάδια, παραλείψεις και καταχρήσεις και μάλιστα με καταγγελίες σε δικαστήρια και ελεγκτικές αρχές.

Ο Κώστας είναι εδώ. Το πόθεν έσχες ισχύει από τότε μέχρι σήμερα. Τα ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις του Κώστα – σίγουρα όχι σκόπιμα – σε μία τόσο μακρόχρονη και συνεχή πορεία, είναι αμελητέα, μπροστά στο έργο που επιτελέστηκε και όσο για τυχόν καταχρήσεις, είναι κρίμα και άδικο για όποιον ασχολείται να αποδείξει.

Ας αποδείξουν τουλάχιστον ότι είναι άξιοι συνεχιστές της ιστορίας του τόπου μας, και καθένας ας προσθέσει το δικό του λιθαράκι για την περαιτέρω σωστή και αναγκαία ανάπτυξη του νησιού μας, και να πάψουν να ασχολούνται με αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις και αλληλοκαταγγελίες και γενικά με συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε Δημοτικά Συμβούλια.

Κάπου διάβασα «Η μνήμη είναι απαραίτητη για να χαράζεις το μέλλον και όχι για να κρίνεις το παρελθόν».

 

Κως 20-09-2020

Δημ.Μυλωνάς

Τέως Δημ.Σύμβουλος 1982-2002

Συντ/χος Πολ. Μηχ/κός

6977590008

84 ΣΧΟΛΙΑ

  • κι ο γράφων -ποιός ξέρει τι φοβούμενος; δεν γράφει καθαρά για το θέμα!

 1. Οχι κυριε δεν ειναι ετσι τα πραγματα…
  το ΠΑΣΟΚ εκανε τσαμπα μαγκες καποιους….
  χωρις το ΠΑΣΟΚ δεν θα ΥΠΗΡΧΕ κανενα εργο…αποδειξει??Στο μικρο διαλειμμα 90-93 της νδ τι εργα εγιναν??
  Χωρις το ΠΑΣΟΚ θα ηταν αγνωστοι πολλοι δημοτικοι»αρχοντες»….παραδειγμα ο κυριος του οποιου κανεις την αγιογραφια…!!!!!Ακομα το ΠΑΣΟΚ τιμησε καποιους «αρχοντες»σαν τον εν λογω κυριο..με υπουργικες καρεκλες παρακαλω….δοξες και τιμες…
  Ποιο ηταν το ευχαριστω??
  πολεμος σε στελεχη του Κινηματος…και απαξιωση σε αυτους που παρεμειναν…
  ουδεν αχαριστος του ευεργετηθεντος……

  • Όταν προσπαθείς να γράψεις κάτι σοβαρό χάνεις τις λέξεις και είσαι και αγράμματος-ανορθογραφος. Η βλακεία στο μεγαλείο της.

   • χαχαχαχ καλυτερα να μας πεις για τα δικα σου πτυχια..
    αν θες ρωτα το φιλαρακι σου -συνεταιρακι σου-τον Ρασπουτιν…για το αν ειμαι αγραμματος….χαχαχαχ!!!!!
    αυτος ξερει!!!χαχαχαχ
    Ξερω πονεσα πολλους…δεν πειραζει ομως θα τους περασει…!!

    • Τα πτυχία μου είναι οι γνώσεις της ζωής. Δεν το παίζω πολυξερος ούτε ασχολούμαι με ότι γράφει ο καθένας. Εσύ το κάνεις καθημερινά και η βλακεία σου, σ’ αυτά που γράφεις, δείχνει την αγραμματοσύνη σου. Μόλις γράψει κάποιος κάτι κατά του Νικηταρά πεταγεσε σαν την πορ….η και τον στολίζεις με κοσμητικά επίθετα. Φτάνει πια, το καταλάβαμε ότι είσαι παπαρ…..ς, δεν θέλουμε άλλο.

   • που έστελνε κλαίουσες επιστολές στο προηγουμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Κυρίτση ρουφιανεύοντας συνάδελφό του; Γιατί αναλάμβανε δημόσια έργα όσο ήταν νομαρχιακός σύμβουλος (παράβαση νόμου). Γιατί δεν υπήρξε συνέχεια για τη λίστα Λαγκάρντ;

    • Βγαζετε χολη και πονο. Οποιος πει κατι που δε σας αρεσει, βγαινετε και τον βαρατε με υπονοουμενα. Τη δικη σας την καμπουρα δεν τη βλεπετε;

   • Κοκοβιε η Κως δεν ειναι το νησι σου…
    τετοια φρουτα σαν και σενα δεν εβγαλε ακομα…ισως αργοτερα…για σενα λοιπον θα ηταν πρεπον ΑΝ σου εμαθε η ζωη…
    να σεβεσαι το νησι που σε «φιλοξενει»._

    • ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΚΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ. ΓΡΑΦΕΙΣ, ΓΡΑΦΕΙΣ, ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΩ.

  • Συμφωνω απολυτα Ψιτ..απο την πρωτη στιγμη που εγινε Δημαρχος επαθε την μεταλλαξη.Αποκεφαλιζε τους εξυπνοτερους και αυτους που ηταν δημοφιλεις.
   Μικρο νησι ειμαστε ,τα ζησαμε και τα γνωριζουμε ολα.

   Αλλος θα επρεπε τοτε να ηταν ο Δημαρχος…τον βοηθησε και η τυχη…
   Η τελευταια προταση σου τα λεει ολα Ψιτ!

   Οσο για εσας κυριε μου…Θα σχολιασω την τελευταια σας προταση.
   ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ..ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΠΟΤΕ!
   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ!
   Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!
   Δεν χαραζεις το μελλον αν ξεχνας το παρελθον!!!

   • Μωρη ζαρωμενη κ..γρια αχ νησακι μου εχεις μουρη και μιλας για τον καισαρλη; εσυ και ο ψιτ.. πληρωμενοι κονδυλοφοροι του πρωην, αρπαχτικα με νυχια γαμψα, …

    • Ρε..χαχα..ποια ειναι η ζαρωμενη γρια?
     Ζαρωμενο ειναι αυτο που εχεις μεσα στο παντελονι σου βλακα.
     Τα παιδακια εγιναν τραμπουκοι.
     Ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις να σκασω?

     Ακου κυριε Π….μου…
     ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ..δεν εχει αναγκη απο φερεφωνα..δεν ειχε ποτε
     ..ακουσες λαμογιο?
     Μην τον συγκρινεις με κανεναν!!!ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ..!!!
     ΕΝΑΣ που πηγε εναντια στο πελατειακο συστημα σας…ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ!!!!

     Μαυρα κορακια με νυχια γαμψα εγω σας το ειπα…μην εαντιγραφεις.
     Ειμαι σιγουρος πως αν αυριο σου πει ο γητευτης σου(που ουτε το ονομα του δεν ξερεις να γραφεις τρομαρα σου).«.φυγε απο τον κοψιμιο και ελα να κανουμε νεα παραταξη.»..εχεις κοψει με χιλια….
     Απο αυτους αποτελειτε η παραταξη σου.
     Οποτε πληρωσου οσο προλαβαινεις.
     Παρε λοιπον και μια πληροφορια..
     Επειδη εχω τα διπλα σου χρονια…ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΗΤΕΥΤΗ ΣΟΥ…ξερω ολα οσα δεν θελετε …να ξερω.
     Οποτε ΑΕΙ …και ακομα παραπερα …ΜΟκΟ….τραβα βαλε αλοιφη στο χερακι σου που εχει φουσκες….

    • Μαρεσε το ζαρωμενη γρια. Ελα ντε που το αρνειται και θελει να το παιξει ανδρας… εγω για καττιγρουλο την κοβω. Χαχαχα

    • χμ…αυτα ειναι τα επιχειρηματα σου στο σχολιο μου…αγραμματε ανωνυμε .
     Που θες και σχολιο.
     «Γουεν γιου γκετ…..αρ γιου σεηκιν»???
     Σε ενδιαφερει ποιος ποια ειμαι?
     Ελα..σου κατεβαζω αμεσως .δεν εχω τετοια θεματα!
     Εγω σε ρωτω ποιος εισαι?
     Τραμπουκοι..ντροπη του τοπου σας!
     Για πες..τι σημαινει καττιγρουλος?

    • Ζαρωμενες και ξεχαρβαλωμενες θα βρεις στην …….
     τις ειχα γνωριζει νωριτερα απο σενα Κοκοβιε….
     και εχω αναλαβει την ευθυνη….σαν αλανι που ειμαι…
     αμα θες και τα ρεστα θα τα παρεις και αυτα….!!!
     Μοκο λοιπον γιατι ……στις πορτες…..!!!!

  • Μωρη μαιμουνα ψιτ.., κονδυλοφορε του πρωην, δεν εχεις το αναστημα να βαλεις στο στομα σου τον καισαρλη. Βγαλε επιτελους το σκασμο.

   • Ενω εσυ εχεις το αναστημα να τα βαλεις μαζι μου??
    χαχαχαχαχαχααχ!!!
    Ισα μωρη ενεργη π@ρδη….που εκανες φωνη!!!!
    Υ.Γ.ο καιρος που θα βγαλετε εσεις τον σκασμο φτανει…χαχαχαχααχ

    • 22 χρονια ο καισαρλης αλλα τοσα και ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ!!! Ε σεις ψιτ… και αχ νησακι τα χαπακια σας!!!

    • μωρη μαιμουνα ουρακοταγκο ασιατικε, οταν ο καισαρλης ετρεχε για το νησι, καποιοι αλλοι, ξερεις εσυ… επαιρναν τραπεζες, νοσοκομεια, βακουφ, εργατικες κατοικιες, λαικες κατοικιες, κλπ κλπ. ζουσαν μονο για τη τζεπη τους και τον εαυτο τους. σου τοχω ξαναπειο. μη συγκρινεις τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με τα φροκαλα.

    • Πωπω μενος τα λαμογια εναντιον του καισαρλη. Τα τσιρακια της μασας και της αρπαχτης εχουν αφηνιασει…

    • Για την ιστορια, γραμματεα στο πασοκ τον πρωην τον εκανε ο καισαρλης με παραινεση εξ αθηνων. Μαζι με καποιους αλλους, που εχουν σκυλομετανοιωσει γιατι απο τη θεση αυτη αντλησε δυναμη
     πολιτικη και οικονομικη, και στο τελος στραφηκε εναντιον του. Οπως και ο αλλος…..Αυτα ειναι τα μεγαλα πολιτικα λαθη του κωστα να εμπιστευτει αρριβιστες, εαυτουληδες, μακραν της δικης του στασης ζωης και ιδεολογιας. Αλλα ολα τα παραπανω, διαγραφονται, απο το μεγαλο εργο και την προσφορα του.

  • Ένας ήταν ο Δήμαρχος.Μετα 100χρονια ο επόμενος.Με ΠΑΣΟΚ και χωρίς ΠΑΣΟΚ με νέα δημοκρατία με ΣΥΡΙΖΑ με οτι ναναι After..και αναμονή.!!!

   • Ε ναι…ο καθε 100 χρονια ενας…οπως ο πρωην πρωθυπουργος του!!!!
    Ε ο μπροστινος σας?
    Τον ακυρωνεις?…
    Ντροπη….

   • Να σου απαντησει ο ιδιος…
    οταν αποκαλουσε σε δημοσια ομιλια του…βραδυ εκλογων…
    καποιους «συντροφους του»νταβατζηδες των Αθηνων….
    Ποιους εννοουσε…και εαν ειχε στοιχεια για αυτο που ελεγε…!!!!

    • …………………………………………

     Οικογενειακη υποθεση ο ψιτ

    • Ε δεν ειπε και ψεματα!!! Νταβατζηδες των αθηνων ηταν ολοι οι ακαπνοι, που αντλουσαν πολιτικη δυναμη απο τον ανδρεα και τοπαιζαν καργες.

   • Γνωστη..οι γνωσεις σου ειναι περιορισμενες..
    οπως περιορισμενης ευθυνης εισαι και εσυ!!
    χεχεχε!!

  • Εχεις μεγαλη πλακα….Δημιουργεις μια ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ Καισερλη με ΠΑΣΟΚ για να μειωσεις,εως και να εξαφανισεις τον Καισερλη !!!!! «Χαριτωμενο» παιχνιδακι απο τα στελεχη του τοτε ΠΑΣΟΚ που ΦΥΣΙΚΑ ο Καισερλης …πολεμησε και ετσι εγινε ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ. ο καλυτερος δημαρχος για την Κω και για το ΠΑΣΟΚ ( οχι βεβαια για τα «λαμογια του ΠΑΣΟΚ του τοτε και του ,ανυπαρκτου, τωρα)…Η αντιδιαστολη υπηρξε και υπαρχει οχι αναμεσα στον Καισερλη και το ΠΑΣΟΚ αλλα αναμεσα στον Καισερλη και τα ΛΑΜΟΓΙ@ (γενικως και διαχρονικως)..Και εσυ «Ψιτ» ανηκεις ακριβως σε αυτα τα «γενικα»και «διαχρονικα» λαμογι@. ΥΓ. Ξεχνας ψιτ οτι ο Καισερλης ψηφιστηκε σαν Βουλευτης του ΠΑΣΟΚ απο εκατονταδες χιλιαδες Δημοκρατες και Πασοκους σ ολη την Δωδεκανησο !!!! » ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ» …παραμυθια της χαλιμας( η’ καλυτερα ) της λαμογι@ς….

    • Σιγα ρε «αγνε αγωνιστη του ΠΑΣΟΚ»….αν «ΟΛΑ τα ΛΑΜΟΓΙΑ του ΠΑΣΟΚ εχουν φυγει στον Συριζα…» οπως ηλιθιως γραφεις, τοτε στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ποιοι μεινανε ????? Εσυ και ο Λοβερδος με την Φωφη Μητσοτακη ??????

    • Εμειναν ολοι οι εντιμοι Πασοκοι….
     ΕΣΥ ως θιγομενος….
     ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ πλεον να υποθεσω?????
     Ενας απο τους σαλταδορους τους γνωστους….
     Χαμαιλεοντες της πολιτικης ζωης που ομως δεν καταφερατε να σβησετε το Πασοκ απο τον πολιτικο χαρτη …γιατι εχει απιστευτη αντοχη στην συνειδηση μας!!!!!

 2. Φιλάρα είσαι μια αμελητέα ποσότητα μπροστά σε αυτούς που έφτιαξαν τη Κω…..Ειδικά όσα έκανε ο Καίσαρλης
  θα περάσουν δύο αιώνες να τα φτιάξουν οι επόμενοι….Η Μαρίνα οι Οικισμοί το αποχετευτικό, οι δρόμοι, Η Δευάκ, το Ικα,οι παιδικοί σταθμοί,οι τεχνικές υπηρεσίες,ο Βιολογικός τόσα άλλα που βαριέμαι να τα αναφέρω….Είναι και καλός στη παρέα και..και…και…

  • α.Δεν ειμαστε φιλαρακια…
   β.Ειναι ΕΡΓΑ ΠΑΣΟΚ και ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ…( η χρηματοδοτηση εγινε απο τον Δημο ή μηπως απο την τσεπη του?)
   γ.Αλλο γητευτης της παρεας και αλλο «μαγκας Δημαρχος»….τα μπερδεψες…
   δ.Πασοκ θα λετε και θα κλαιτε γατακια!!!

   • 23 χρόνια στην φάπα λογικό να γράφεις σαν παραπληγικό..Άραξε στον καναπέ σου ρεμπεσκιέ ξεφτίλα

    • Παραπληγικος στο σωμα και στο μυαλο εισαι εσυ Κοκοβιε…
     αλλου τις μαγκιες σου σε μενα δεν περνανε…
     Σε εχω γτπ και σενα!!!χαχαχααχ!!!

   • οταν ηρθε στην κω να μιλησει ο γεννηματας, ειπε οτι η κως εχει εναν απο τους τρεις μεγαλους δημαρχους. οι αλλοι δυο ειναι ο σουλακακης της αλεξανδρουπολης και ο μπενος της καλαματας. αυτα για τους κακεντρεχεις κονδυλοφορους ψιτ… και αχ νησακι μου, και για την ιστορια. δεν εγινε τυχαια υφυπουργος εσωτερικων απο το πασοκ.

    • Κοτη μαθε ιστορια….και ξαναελα….
     Αυτα τα ανεκδοτα δεν θα τα λες σε παλιους Πασοκους!!!

    • Εσυ παλιος πασοκος ψιτακο; παλιοπασοκος του ακη ησουν μαιμουνα.

   • kai ta erga ta epidotoumena tis proigoumenis pentaetias xaze psit lefta tis ekastote kivernisis einai opote ti vgazei o kiritsis ergo diko mou? mia etsi mia giouvetsi re pigene gia ipno… ti egrafes prin ergo kiritsi to limani hahahahah pios edose ta fragka? i kivernisi re oust pithikaki

 3. Μα πως θα ήταν δήμαρχος μέχρι σήμερα; Δεν εκλέχτηκε το 2011 ξανά; ξεχνάτε με τι ποσοστό ο κόσμος το 2014 τον έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας; Αλλά γιατί να το θυμάστε εσείς αφού ο ίδιος αρνείται ακόμα να το πιστέψει. Όμως τα στερνά τιμούν τα πρώτα ……..

  • Και τον βενιζελο τον καταψηφισαν και τον χαριλαο τρικουπη. Ομως μετα ηρθε η καταστροφη

 4. Έτσι τέτοια άρθρα.. Θέλουμε να τρελάινονται μερικοι… ΨΙΤ τα χαπάκια σου..ηρέμησε τα πρώτα 100 χρόνια δημαρχία του ΝΙΚΗΤΑΡΆ ΕΊΝΑΙ δύσκολα . ..θα περάσει.. Χαχαχα

 5. Όχι μόνο μπορώ να τα βάλω μαζί σου, αλλά μπορώ να τα βάλω και με το αφεντικό σου.. Το οποίο το χω κάνει στο παρελθόν και είδες την κατάληξη του…τόυ ξε.. Τόυ… Πρόσεξε και εσύ βαρυμαγκα του κ@λου, διότι εκτός ότι εσυ μαζί με το αφεντικό σου ΕΙΣΤΕΑΠΛΑ μια τρίχα από….. Του ΝΙΚΗΤΑΡΆ.. ΚΑΙ ΟΙ ΔΎΟ… βαρυμαγκες με τα ….. Τρομπέτες.. Δεν αξίζει να ασχοληθώ με …….. Γιατί σε ξέρω τι τρομπετα εισαι

 6. Είχα την ευτυχία να παρακολούθησω όλη την προσφορά του αξιόλογου δημάρχου κ. Κώστα Καισερλη. Σαν συνεργάτης της έγκριτης έντυπης εφημερίδας Βήμα της Κω ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης με εστελλε παντού. Αμέτρητες συνεντεύξεις ενημερωτικές συζητήσεις ρεπορτάζ ζωντανά δεκάδες φωτογραφίσεις ολα συγκεντρωμένα στα προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας αποδεικνύουν περίτρανα το μεγαλο έργο του Κώστα Καισερλη. Σίγουρα έγιναν και λάθη ανθρώπινα αλλά δήμαρχος σαν τον κ. Καισαρλη δεν θα ξανά περάσει απο την Κω. Ας τον ευχαριστησουμε για το τεράστιο έργο του στο νησί όχι να τον πετροβολαμε με αχαριστία.

  • Εχουμε τελικα αυτο μας αξιζει…..
   -Εναν γητευτη…που μαγειρευει αριστα θα ελεγα, ντοπια γευματα….και δεν ξεχνα την τεχνη του…..
   -Εναν Κοψιμιο αβουλο,ψευτη,παπατζη,που μαζεψε αεργους…πτυχιουχους τελειωμενων ΤΕΙ,γραφιαδες ρουφιανους,ψευτομαγκες,που και σαιτ εκτος νησιου τους εκαναν πρωτοσελιδα…
   ………………………………………………………………….
   να μην αντεχουν την διαφορετικη αποψη…να την θεωρουν «αχαριστια»…και να βλεπουν»πετροπολεμο»…….
   Που πατε ρε Καρακαημενοι Κοψιμιοι??Δεν βρεχει ακομα….σας φτυνουν και σας γυριζουν την πλατη οι δημοτες!!!!!!!
   Κοντος ψαλμος αλληλουια….!!!

 7. Σιγα τον ποντο απο το καλσον…..
  Σε δενω κομπο μεχρι να πεις Κοψιμιος….
  και παιζει ο σκυλος μου….
  Οποιος τα ΕΧΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ ας ερθει να με βρει…τα ειπαμε αυτα…ρωτα το ενα απο τα αφεντικα σου…
  τον Ρασπουτιν…που σε ασκηση το 85 γλυτωσε το δεσιμο….
  ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες…τριχες Κοψιμιες….χαχαχαχααχαχαχααχ!!!
  Υ,Γ.πειτε τα ονοματα σας να ερθω εγω….γατακια….χαχαχαχαχααχαχ!!!Περιμενω!!!!αλλα που??????χαχαχαχ

 8. Καλά ρε ΨΙΤ μας ζαλισης τον έρωτα. Τι σκατα πτυχία έχεις ανόητε?? Ένας κρετίνος με περικεφαλαία είσαι ! Εμείς τι νομίζεις πως ήμαστε? Βλάκα !

 9. Το μόνο που δένεις κόμπο είναι οι κοτσίδες σου… Και το όνομα μου να σου πω, πάλι δεν θαρθεις,.. Άσε λοιπόν τις προ-σ-κλήσεις θρασυλειλη μαντάμ.. Τόσους μήνες παρακαλάμε να μου πεις που θες να σε βρω Και αυτό φοβάσαι… Γιατί άραγε… Επομένως βλέπεις ποιος είναι το γατάκι.που κατουριεται.. .. Τώρα στα λόγια,, σου είπα είσαι απλά μια …… όλο χαχαχ Και χουχου… Μια ερώτηση.. Θα μου πεις που να βρεθούμε αντρίκια και όμορφα ? Αν όχι.. Γελά μόνη σου

 10. Με τις τόσες απειλές Και ύβρεις…. Που φοβάσαι να αποκαλυφθεις γατάκι…. Όσο για τα έργα της Κω… Ποιος ήταν δήμαρχος βρε κουραμπιέ?? Το ΠΑΣΟΚ..? ΑΕΙ ….ΠΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ… Γλυφτρονι…. 30 χρόνια δήμαρχος καισερλης… Και άλλα 30 ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ…..ΚΑΙ ΕΣΎ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΌ ΤΑ @….ΤΟΥΣ

 11. Εσύ τα έχεις να μου πεις που είσαι??? Όχι!!τα έχεις να γράψεις όνομα? Όχι.. Πόσους μήνες το κάνεις αυτό.. 6 μήνες βρίζεις κρυμμένος… Εδώ είμαι
  . Και αν βρεις το θάρρος και τα @ρχ….Πες μου.που να σε βρω..αλλα…που Σαρεσει να κρύβεσαι όπως μια φοβισμένη γατούλα που νιαουριζει.. Απλά… .μια ξεφωνημενη γλυφτρ@ είσαι…όταν προκαλείς να γράφεις και το όνομα σου μωρή

  • Θελω να ερθεις με κραγιον και βαμμενο νυχι…
   τα αλλα αστα πανω μου!!!χαχαχαχααχχ
   περιμενω ονομα τρυπιε…..!!!

  • ΚΟΚΟΒΙΕ ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙς ΜΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕς ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΟΚΟΒΙΟΥς.ΠΡΟΚΑΛΕΙς ΛΑΘΟς ΑΝΘΡΩΠΟ.ΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙς ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΘΥΝΗ.Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.Ο ΨΙΤ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑς ΤΑ ΕΧΕΙ,ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙς ΝΑ ΒΡΕΙς ΤΟΝ Κ@Λ@ ΣΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕς ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑς.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΜΗΝ ΛΕς ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥς ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟς.ΤΕΛΟς ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΩ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ///// ΣΟΥ.να σουμε.

 12. Προς ψιτ... Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε ανάπτυξη.. Όμως ο καισερλης έκανε την ΚΩ, έστω με λεφτά ΠΑΣΟΚ

  Και εσύ χωρίς τον μπαμπά σουκυριολεκτικα , θα ήσουν ένα ρεμαλι,της κοινωνίας χωρις δουλειά, ένας ζητουλας, ένας ανύπαρκτος χωρίς μαγαζί, χωρίς δουλειά,μια σ…. θα ήσουν… Ένα μηδενικό χωρίς ύπαρξη…

  • Βλακακο δεν εχω ενα μαγαζι….
   επιχ/σεις εχω ρε γιδι ..και εισαι και πελατης μου….
   γουσταρω να σας εχω πελατες…σας γλενταω..οπως παντα!!!χαχαχααχ!!!

 13. Με τόσο χρήμα έπρεπε να είχε πάει την Κω σε άλλο επίπεδο!αλλά είναι πολλά τα λεφτά!

 14. Ο καισαρλης εκανε ενα μεγαλο λαθος. Που κατεβηκε υποψηφιος το 2014. Αλλα δυστυχως ολοι οι μεγαλοι πολιτικοι κανουν και λαθη στην μεγαλη τους πορεια. Επρεπε να ακουσει τους ανθρωπους που τουλεγαν να μην θεσει υποψηφιοτητα. Σε καθε περιπτωση ο καισαρλης ηταν ενας δημαρχος που προσφερε πολλα στο νησι. Σιγουρα οι συνθηκες ηταν διαφορετικες, αλλα αν δουμε τι εγινε σε αλλους δημους βλεπομε ξεκαθαρα το τεραστιο εργο του κωστα.

 15. Πω πω τί μού θυμήσατε…
  Μ’ αυτό το «ποιός νομίζεις οτι είσαι;
  Τότε που ο τουρισμός …κι έδερνε, περίμεναν στα ταξί μια ομάδα μεθυσμένων.Καθώς επέστρεφα απο ταξίδι με το πλοίο, κοντιστάθηκα γιατι άκουσα φωνές.
  ‘Who do you think you are ρε …ίδι; Αει……κι ακόμα παραπέρα.

 16. ήταν η ταφόπλακα του νησιού. Το ΒΑΡΥ ΣΦΑΛΜΑ του τότε δημάρχου που δυστυχώς αντισταθμίζει και ξεπερνά όσα θετικά έκανε. Η Κως θα το πληρώνει ΠΑΝΤΑ.

 17. Δήμαρχος με όραμα, ικανότητες, εργατικός και τίμιος.
  Το έργο του μεγάλο και σημαντικό.
  Όμως και αυτό με τον τουρισμό και την αναρχία που επήλθε, με τον χαμηλής κυρίως, ποιότητας, μαζικό τουρισμό, μεγάλο λάθος!!

  Όμως σήμερα?
  ¨Τα στερνά τιμούν τα πρώτα¨!!!

 18. ποιός θα μας πει γιατί δεν ολοκληρώθηκε το μουσείο ΩΡΛ, αλλά κατασκευάστηκε πρόβλεψη για πισίνα;

 19. που για πάρτι τους εξαφανίστηκε το νέο γήπεδο στο νέο ρυμοτομικό σχέδιο;

 20. Ο καισαρλης ειχε την τυχη να εχει καποια στελεχη που με το κυρος τους και την αγαπη για το νησι εκαναν τη διαφορα. Δημητρης μυλωνας, μιχαλης βογιατζης, μιλτιαδης φακος, γιαννης πασπαρας, γιωργος σταματακης, μιχαλης χατζηνικολαου, γιωργος πασσανικολακης, θεοφιλος χατζηστεργος, γιαννης θεοφιλιδης, νικος πετρης, ειρηνη σβυνου, βαγγελης τσοχας, βαγγελης χατζημιχαλης, κωστας αδαμαντιδης, θοδωρης χατζημιχαλης, σταματης χατζημιχαλης, και πολλοι αλλοι αξιοι και ικανοι.

 21. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
  ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ……
  ΜΩΡΕ ΟΧΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.

 22. Αχ βρε κύριε Δημήτρη.Τοτε κάνατε θαύματα.Ειχατε αγάπη ζήλο και πάθος για αυτό πού κάνατε.Εσεις χτισατε τη Νέα Κω.Σας ευχαριστούμε εμείς οι νεότεροι.

 23. Πεστα.Φαγαμε καλα τοτε.Θα μου πεις ηταν και το ΠΑΣΟΚ και τρωγαμε διπλα.Βεβαια μετα απο χρονια φτωχευσαμε αλλα…ασχετο.

 24. Το μεγαλυτερο λαμογιο πρεπει να εισαι εσυ….
  οταν λες Δημοκρατες ΚΑΙ Πασοκους..τι ακριβως εννοεις ρε λαμογιο??
  Αν θεωρεις τον ευατο σου δημοκρατη με ψευτοΑριστεροΣυριζοκαταβολες…
  πρεπει να σε δει γιατρος αμεσα..!!

 25. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πολιτικός που ασχολήθηκε με το αεροδρόμιο της Κω με επερώτηση στη Βουλή γιατί είχε καταλάβει ότι το σπρώχνουν προς την ιδιωτικοποίηση. Εργατικός Δημοκράτης χωρίς εφέ και φανφάρες.
  Άλλωστε ακόμα και σήμερα θα τον δει κανείς μαζί με φίλους του συντοπίτες να πίνει καφέ χωρίς καμία έπαρση στο ποιος ήταν στο παρελθόν.

 26. Παλιε (δηθεν)Πασοκε….
  χαχαχαχ καρφωνεσαι…εισαι ο «μεγαλος»/////////..
  παρτακιας…και ακρως επικινδυνος για τα δημοσια συμφεροντα….
  αληθεια…τους κωδικους για τις λαμπες τους βρηκατε ή ακομα ειστε στο ψαξιμο?????
  Αυριο ποια «αυλη»θα γλυφεις αραγε???
  Ουστ κοπριτες…τυποι σαν και εσας ειναι η ντροπη του νησιου..
  αργα ή γρηγορα παλι στην αφανεια…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.