Αρχική Ειδήσεις Φήμες Δημήτρης Καλλούδης: Η φθορά που πληγώνει…

Δημήτρης Καλλούδης: Η φθορά που πληγώνει…

6
1050

Η ΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΕΙ________________
Ο χρόνος μας θυμίζει ευχάριστες ή δυσάρεστες στιγμές. Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος του ανθρώπου και της ζωής. Αυτός, ο (χρόνος), παραμένει άφθαρτος, αλλά και ισοπεδωτικος συγχρόνως.
Το «περίπτερο» μέσα στο χώρο της μαρίνας αφέθηκε και εγκαταλείφτηκε να φθαρεί, από τους ίδιους τους ανθρώπους. Πληγώνει και η φθορά και η ανυπαρξία ενδιαφέροντος.
Θα μπορούσε εύκολα να αξιοποιηθεί με την συμμετοχή και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Να αναπτυχθει ένας πνεύμονας αναψυχής και μαζί ένα καφε-ρεστοράν όπως ήταν παλιά.
Βλέποντας το, έτσι όπως έχει καταντήσει ερείπιο, μισογκρεμισμένο, με την ανελέητη φθορά του χρόνου να ακουμπάει τις θύμησες που ζωγράφισε ο χρόνος μαζί με την φθορά, μας φέρνει στο νου τα φλερτ που αναπτύχθηκαν την όχι και τόσο μακρυνή εποχή, τα ξενύχτια, τα αυτοσχέδια ροκ εντρολ πάρτι,και, τα θαλασσια νυχτρινα μπάνια.
Δεν είναι οι αναμνήσεις που μοσχοβολουν στην ψυχή μας, είναι η ανθρώπινη ανεπάρκεια που κυριαρχεί διασκορπισμένη σε πολιτικούς και αρχές, και ματώνει την ματιά μας.
Φίλος καλός, αξιοματουχος της δημοτικής αρχής, μας παρατήρησε ότι, είμαστε
καταγγελτικοι στον λόγο και προσπαθούμε να κάνουμε τον δημόσιο ελεγκτή. Να σημειώσουμε ότι: ποτέ δεν επιδιώξαμε κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι στον χαρακτήρα μας. Εμείς επισημάνσεις κάνουμε, αφουγκραζομαστε και αν είναι εύστοχες οι παρατηρήσεις, τις καταγράφουμε στην φιλόξενη Aegeanews. Άλλωστε καταγράφοντας τα γεγονότα τα εντάσσουμε στον δικό μας αξιακο κόσμο. Τα αξιολογούμε σύμφωνα με την δική μας κλίμακα αξιων. Έχουμε ταυτότητα προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και, όχι πάντα πολιτική.
Στο διαταυτα. Αν θυμάμαι καλά η σύμβαση της μαρίνας προβλέπει, την κατασκευή ενός παρόμοιου περιπτέρου, κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί. Να το ξεχάσουμε κι αυτό?

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ,,,,δεν συναντά το βλέμμα σας τίποτα καλό σ’ αυτόν το τόπο? Όλο μιζέρια, γκρίνια και κατηγορώ. Η νιότη δεν γυρίζει, όσο και αν φροντιστούν-κάτι που επιβάλλεται-όλα αυτά που σας θυμίζουν άλλες εποχές.

  2. Αλλά και άλλα. Σταματιστε να βγάζετε μιζέρια και κάντε κάτι όλοι μαζί για τον Τόπο όχι για την κο..ο καρέκλα

  3. Κύριε Καλούδη, καλά κάνετε. Απ’ αυτές τις καλοπροαίρετες κριτικές και υποδείξεις όλοι προσπαθούμε γιά το καλύτερο. Οσο γιά το κτίριο της φωτογραφίας ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ. Πασσανικολάκης έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αξιοποίησης του και σύντομα θα έχετε και νέα. Τα σχέδια που προβλέπουν την ανακαίνιση του επικαιροποιούνται μετά πράγματι από 20 και πλέον έτη. Συνεχίστε, καλό γιά τον τόπο κάθε θετική υπόδειξη.

  4. Μπράβο κ. Καλούδη . Εύστοχη η επισήμανση σου για το περίπτερο .Μακάρι να προχωρήσουν έργα με ευαισθησία και καλή αξιοποίηση. Ιδιαίτερα συγκινητική η αναφορά σου για την Αγία Σοφια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ