Ευχαριστίες για όσους συνέβαλαν στην ανακαίνιση των μαγειρείων του ΓΝΚΥΚΩ Ένα μικρό χρονικό μιας μεγάλης προσπάθειας (Της Έλλης Καρανίκα)

2
689

Ευχαριστίες  για όσους συνέβαλαν στην ανακαίνιση των μαγειρείων του ΓΝΚΥΚΩ

Ένα μικρό χρονικό μιας μεγάλης προσπάθειας για ένα καλό αποτέλεσμα

΄Ελλη Καρανίκα

 

Οι  δυνατότητες βελτίωσης των χώρων του Νοσοκομείου, είναι ένα  θέμα που κυριαρχεί στις  υπηρεσιακές συζητήσεις  των θεσμικών  Οργάνων του Νοσοκομείου. Προφανώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες , όχι μόνο λόγω στενότητας χώρου αλλά κυρίως λόγω οικονομικών λόγων. Οι χορηγίες ευαισθητοποιημένων Συμπολιτών μας έχει λύσει πολλά προβλήματα  υποδομής  και  ελλείψεων  εξοπλισμού.

Τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς,  όταν η  Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  κ. Ολγα  Ιωαννίδου πρότεινε στην  γράφουσα (που εκτελούσε χρέη  Αναπληρώτριας  Διοικήτριας, επειδή  δεν είχε γίνει ακόμη ο διορισμός του νέου Διοικητή) την ανακαίνιση των Μαγειρείων, η πρόταση  μπήκε σε εφαρμογή  αμέσως,  διότι εκτιμήθηκε ότι ήταν ένα έργο που έπρεπε ήδη να είχε γίνει προ πολλού. Το έργο δεν είναι στις εργασίες «βιτρίνας» αλλά συγκεντρώνει πολύ σημαντικούς  και επιτακτικούς  λόγους: την  υγιεινή παρασκευή και διανομή φαγητού, την ασφάλεια των εργαζομένων(η παλιά  πετρελαιοκίνητη κουζίνα έκανε αναθυμιάσεις), την σωστή εργονομική τοποθέτηση των συσκευών,  την τήρηση των προδιαγραφών ποιότητας  στην συντήρηση των τροφίμων κλπ. Η  αναζήτηση πιθανών χορηγών ανάμεσα στις τοπικές  ξενοδοχειακές μονάδες που πιθανόν ανακαίνιζαν τις δικές τους κουζίνες και μπορούσαν να  δώσουν τις παλιές, δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη κι αποτελεσματική ,παρά τις  συγκεκριμενες  ανταποκρίσεις. Σύντομα όμως  επεκτάθηκε και σε άλλες ομάδες  τοπικών επαγγελματιών σχετικών με τις απαιτούμενες εργασίες καθώς και σε ευαισθητοποιημένους   κοινωνικούς Συλλόγους. Με τον διορισμό του  νέος Διοικητής του Νοσοκομείου  μας  αγκαλιασε αμέσως  το έργο  κι  έθεσε  σε προτεραιότητα την ολοκλήρωσή του. Το έργο προχώρησε με εκπληκτική ταχύτητα για τα συνήθη  δεδομένα  κι αγκαλιάστηκε από όλους τους εργαζόμενους όχι μόνο των μαγειρείων και των τεχνικών υπηρεσιών μας αλλά κι από το λοιπο Προσωπικό.

Αποτελεί κατά την γνώμη μου παράδειγμα πώς μπορεί ένα φαινομενικά δύσκολο και κοστοβόρο έργο να υλοποιηθεί εκ των ενόντων σε μια μικρή κοινωνία με την συνεργασία ευαισθητοποιημένων Πολιτών. Σήμερα τα νέα μαγειρεία εχουν  ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους εργαζόμενους και στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Εκτός από τις  ευχαριστίες  της Υπηρεσίας , θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω ονομαστικά όλους όσους στάθηκαν βοηθοί σε αυτή  την προσπάθεια, υπέμειναν ευγενικά  τις  πιέσεις  και ζητώ την κατανόηση όσων ακούσια παραλειφθεί  η ονομαστική αναφορά τους.

  • Την ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ και τον Διευθυντη της κ.Σοφοκλή Τούλα για όλες τις εξωτερικες εργασιες  αλλά για την σταθερη και  προθυμη ανταποκριση του στην αμεση υλοποιηση των αιτηματων μας για  στηριξη.(Να εισαι καλα  φιλε Σοφοκλη, στον «αγωνα τον καλον στρατευμενος…»! )
  • Τον κ.Ελπιδοφορο   ΄Αμαλλο «Μαστιχαρι Βay Hotel» για την αγορα 3 επαγγελματικων ψυγειων, για την  αμεση ανταποκριση  στο αιτημα μας  -και για την  προθυμια  συμβολης  στην καλυψη αναγκων του Νοσοκομειου μας
  • Τον Συλλογο «Εχε Γεια στον Καρκινο» για την αγορα της ηλεκτρικης κουζίνας και το συνεχες  ενδιαφερον τους για την καλυτερη επιλογη  με το βελτιστο  αποτελεσμα
  • Τις Επιχειρησεις  ΜITSIS HΟTEL  και ειδικα τον κ.Μιχάλη Ανθουλάκη , Διευθυντη «Mitsis Blue Domes»  για την ανταποκριση του καθω ς και τον απεσταλμένο του εργολαβο κ.Κώστα Ιεροκλη για τις εργασιες εσωτερικων διαρρυθμισεων
  • Τον κ.Μιαουδη Βαγγελη, Διευθυντή Ποιότητας του NEPTUN  για την μελέτη υγιεινής τροφίμων στο επισιτιστικό τμήμα  του χωρου και την υποδειξη των συσκευών
  • Τον Μηχανικό κ.Χατζηγιακουμή Μιχάλη του τεχν.γραφείου ΤΕΧΝΗΤΩΡ,για τον σχεδιασμό και μελέτη της κουζίνας
  • Τον κ. Γιώργο Σπύρου για την δωρεά των πλακιδίων
  • Τους κ.κ.Γεωργιάδη Γιωργο και Πιετρή Βασίλη για την τοποθετηση τους
  • Τον κ.Κωστογλου Νικ. για την οικονομικοτατη προσφορα βαφων

Ευχαριστίες αναλογούν και στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Σταμ.Βασιλειάδη διότι, παρά τις δύσκολες συγκυρίες  λόγω κορονοϊου και  οριακού Προσωπικού,πείστηκε αμέσως για την αναγκαιότητα  ενός  έργου που είναι στην «πίσω γραμμή» και  των διευκόλυνε την ολοκλήρωση του με συνέπεια. Τελευταία θα ήθελα να  ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους των Τεχνικών Υπηρεσιών του  ΓΝΚΥΚΩ:τον Προϊστάμενο Μηχανικο κ.Αμανατιάδη Δημήτρη για την συνολική επίβλεψη του εργου και τις χρήσιμες τροποποιήσεις, τον κ.Ατσά Νίκο, την κ.Δήμητρα Μπαρούτα, τον κ.Αντώνη Σιμισίρη για το βάψιμο, τον κ. Δ.Εγγλέζο και Δ.Καστελοριζιό για όλες τις βοηθητικές εργασίες καθώς και  τους εργαζομένους στα μαγειρεία και στην  διανομή φαγητού για την κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην καθημερινή εργασία τους ,μέχρι την ολοκλήρωση του έργου: κ.κ.Βογιατζή Κων., Βακουφαρη Ασπασία, Κουφού Καλλιόπη, Μαρκάκη Βασ.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν εκτός κι εντός Νοσοκομείου !

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια σε όλους!!!Μπράβο και σε σας, κ.Καρανίκα που τους αναφέρετε ονομαστικά!!!Η εποχή μας έχει ανάγκη από πρότυπα ανθρωπιστικών αξιών!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.