Θερμά συγχαρητήρια στον Κώο Δρ. Αντώνη Μπίλλη για το πολυετές ερευνητικό του έργο

1
1620

Θερμά συγχαρητήρια στον Κώο Δρ. Αντώνη Μπίλλη για το πολυετές ερευνητικό του έργο, ο οποίος πρόσφατα αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ιατρικής, καθώς ολοκλήρωσε με Άριστα τη Διδακτορική Διατριβή του με τίτλο “Οι ψηφιακοί βιοδείκτες ως οικολογικά έγκυρα μέσα απομακρυσμένης και μακρόχρονης εκτίμησης της υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας”. 

Εκ μέρους του συγγενών, συναδέλφων, συνεργατών και φίλων.

Ο Δρ. Αντώνης Μπίλλης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 2007 και τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Εξειδίκευσης (MSc) στην Ιατρική Πληροφορική το 2011, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα κατέχει πτυχίο στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πρόσφατα αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ιατρικής καθώς ολοκλήρωσε επιτυχώς με Άριστα την Διδακτορική Διατριβή του με τίτλο “Οι ψηφιακοί βιοδείκτες ως οικολογικά έγκυρα μέσα απομακρυσμένης και μακρόχρονης εκτίμησης της υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας”. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τομείς ενδιαφέροντος όπως: η ηλεκτρονική ή κινητή υγεία, η ιατρική ακριβείας, κλινικά συστήματα στήριξης ιατρικής απόφασης, ευφυή συστήματα απομακρυσμένης παρακολούθησης της υγείας, καθώς και υποστηρικτικές τεχνολογίες για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Έχει έντονο συγγραφικό έργο σε διεθνή περιοδικά με κριτές και σημαντική συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια (ακολουθεί πλήρης κατάλογος δημοσιεύσεων στον παρακάτω σύνδεσμο  https://scholar.google.com/citations?user=z-dP1t4AAAAJ&hl=el&oi=ao). Επιπλέον έχει δεκαετή και πλέον ερευνητική εμπειρία, καθώς έχει συμμετάσχει σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών έργων. Ενδεικτικά τα ερευνητικά έργα αφορούν την ανάπτυξη υποστηρικτικών τεχνολογιών για την καταπολέμηση της γεροντικής άνοιας (LongLastingMemories, http://www.longlastingmemories.eu/), την διακριτική παρακολούθηση της υγείας ηλικιωμένων που ζουν μόνοι (Unobtrusive Smart Environments For Independent Living – USEFIL, https://www.usefil.eu/), την διαχείριση του χρόνιου πόνου (https://epione-app.com/) και την αξιολόγηση καρδιαγγειακού κινδύνου μέσω απεικονιστικών μεθόδων (https://mklab.iti.gr/ivus/).

Για την ερευνητική του δουλειά έχει λάβει 2 υποτροφίες από το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη και την δράση «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ έχει λάβει το 1ο βραβείο καλύτερης ελεύθερης ανακοίνωσης στα πλαίσια του 30ου Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ως μέλος της ερευνητικής εργασίας με τίτλο «Εφαρμογή αυτοματοποιημένης τρισδιάστατης ανασύνθεσης στεφανιαίων αρτηριών στην ανίχνευση ευάλωτων αθηρωματικών πλακών» (https://mklab.iti.gr/ivus/best-abstract-award-from-hcs/).

Μαζί με άλλα μέλη του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής έχει λάβει διακρίσεις σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, με την επιχειρηματική ιδέα SWEET – Senior WEllnEss Tourism έλαβε την 6η θέση (ανάμεσα σε 140 επιχειρηματικές ιδέες) στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (http://ideatree.gr/%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-2%ce%bf%cf%85-ideatree/, https://www.auth.gr/en/node/20173).  Στα πλαίσια του Διαγωνισμού Ανάδειξης Καινοτόμων Ιδεών – #COVIDhackGR (https://covidhackgr.gov.gr/, https://www.facebook.com/GreeceVsVirus/videos/1146765932383004/) η επιχειρηματική ιδέα S.T.O.P. Covid-19 (https://medphys.med.auth.gr/news/stop-covid-19) διακρίθηκε ως μία από τις 16 πιο αξιόλογες προτάσεις προς χρηματοδότηση από ένα σύνολο >120 προτάσεων.

Σήμερα, εργάζεται σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου είναι μέλος της συντονιστικής ομάδας του ευρωπαϊκού έργου LifeChamps (https://lifechamps.eu/, ένα από τα 7 συνολικά έργα που διακρίθηκαν ανάμεσα σε 70 προτάσεις από όλη την Ευρώπη με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ)  και του εθνικού έργου IntelTriage (https://medphys.med.auth.gr/project/inteltriage). Παράλληλα είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της υπηρεσίας φροντίδας υγείας και του κέντρου αναφοράς για την Υγιή και Ενεργό Γήρανση LLMCare (https://www.llmcare.gr/), που απευθύνεται σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες  και έχει αξιολογηθεί ως καλή πρακτική στην παροχή κοινωνικής φροντίδας από την Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Καινοτομίας στην Υγιή και Ενεργό Γήρανση (https://ec.europa.eu/eip/ageing/reference-sites_en).

 

Λίγα λόγια για το ευρωπαϊκό έργο LifeChamps

https://www.eea.gr/arthra-eea/lifechamps-i-techniti-noimosini-stin-ipiresia-ton-karkinopathon/

https://cordis.europa.eu/project/id/875329

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένας άξιος επιστήμονας που κατάφερε να ξεχωρίσει,στηριζόμενος ΜΟΝΟ στις δικές του δυνάμεις και ικανότητες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ