Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε η δίκη για τον βιασμό της 19χρονης «Βροχή» οι ερωτήσεις από δικαστές και δικηγόρους (Νέες δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών – ΒΙΝΤΕΟ)

0
1342

ΦΩΤΟ Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε τεταμένο κλίμα για ακόμα μία ημέρα και με τις ερωτήσεις να πέφτουν «βροχή» τόσο από την έδρα όσο και από τους δικηγόρους όλων των πλευρών, συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, της υπόθεσης ομαδικού βιασμού με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Πρώτη χθες, ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε η κοινωνική λειτουργός η οποία είχε ασχοληθεί τόσο με την 19χρονη φερόμενη ως παθούσα  όσο και με τον 24χρονο Ρομά κατηγορούμενο.

Η κοινωνική λειτουργός απάντησε στις πιεστικές ερωτήσεις που της έγιναν από τη σύνθεση του δικαστηρίου αλλά και από τους δικηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και αυτό που προέκυψε είναι το κρίσιμο ερώτημα αν η 19χρονη κοπέλα την περίοδο που έγινε η καταγγελία ελάμβανε τη φαρμακευτική αγωγή όπως έπρεπε για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που έχει. Επίσης,  εξίσου σημαντικό είναι και το στοιχείο που ανέφερε στο δικαστήριο η κοινωνική λειτουργός,  σύμφωνα με την οποία (και βάσει στοιχείων και ελέγχων) ο 24χρονος κατηγορούμενος έχει μειωμένο δείκτη νοημοσύνης.
Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο ψυχίατρος ο οποίος έκανε την πραγματογνωμοσύνη για τη 19χρονη κοπέλα.

Οι ερωτήσεις ήταν πιεστικές κυρίως από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Συγκεκριμένα,  ο  κ. Στέλιος Κιουρτζής (συνήγορος του 21χρονου αλλοδαπού) ρώτησε τον μάρτυρα για το ακριβές ψυχιατρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η φερόμενη ως παθούσα. Ο γιατρός έδωσε μία απάντηση η οποία ωστόσο δεν ήταν αυτή (ήταν ελαφρύτερη πάθηση) που αναγράφονταν στα επίσημα έγγραφα του ΚΕΠΑ τα οποία και έδωσαν το ποσοστό αναπηρίας στη 19χρονη.

Τότε ο κ. Κιουρτζής έκανε λόγο για «αναξιόπιστη κατάθεση από την πλευρά του μάρτυρα».
«Η κατάθεσή σας κρίνεται παντελώς αναξιόπιστη καθώς η διάγνωση από έγγραφο του ΚΕΠΑ (δημόσιο έγγραφο) δεν έχει σχέση με τα όσα καταθέτετε» είπε ο δικηγόρος.

Ο κ. Κιουρτζής είπε πως ο ίδιος δεν το ζητά, ωστόσο αν χρειαστεί να επιληφθεί το δικαστήριο για να κινηθεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του μάρτυρα.

Από την ίδια εξέταση και μετά από ερώτηση του έταιρου συνηγόρου υπεράσπισης του αλλοδαπού κ. Γιώργου Κυπραίου, προέκυψε πως και η μητέρα της 19χρονης η οποία σήμερα πρόκειται να καταθέσει για την υπόθεση στο δικαστήριο, υπήρξε ασθενής του γιατρού – μάρτυρα.

Ωστόσο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής δια της κας Μαρίας Κρικοπούλου διευκρινίστηκε πως πράγματι δύο μήνες την Άνοιξη του 2019 η μητέρα έλαβε από τον γιατρό αντικαταθλιπτική αγωγή.

Σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση είναι επίσης και η αναφορά που έκανε ο μάρτυρας γιατρός ότι η 19χρονη κοπέλα συγκλονίστηκε από ένα έντονο περιστατικό. Ερωτηθείς από τον συνήγορο υπεράσπισης του 24χρονου κ. Γιάννη Χριστοδούλου ποιο ήταν αυτό το περιστατικό, ο μάρτυρας δεν κατάφερε να διευκρινίσει αν επρόκειτο για βίαιη συμπεριφορά ή βιασμό.

Ο ίδιος αναφερόμενος και στον 24χρονο μετά από ερώτημα του δικηγόρου του τελευταίου, μίλησε το μειωμένο δείκτη νοημοσύνης που διαθέτει, εξαιτίας του οποίου,  όπως είπε ο μάρτυρας, ο 24χρονος αδυνατεί να αντιληφθεί το άδικο μίας πράξης καθώς η πραγματική του ηλικία δεν συνάδει με τη συναισθηματική του (δεν είναι το ίδιο ώριμος). Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις της μητέρας της 19χρονης και ενός ακόμα μάρτυρα η οποία καλείται από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,  η υπόθεση αναμένεται να διακοπεί σήμερα το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: rodiaki.gr

 

BINTEO δηλώσεις δικηγόρων στην Δημοτική τηλεόραση Κω:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ