Αρχική Ειδήσεις Φήμες «Να θυμάστε τα γερόντια ξέρουν κάτι περισσότερο…»

«Να θυμάστε τα γερόντια ξέρουν κάτι περισσότερο…»

8
1868

Να θυμάστε τα γερόντια ξέρουν κάτι περισσότερο από τα περισσότερα πρόβατα. Και θα έρθει η μέρα που θα ζητάτε συγνώμη. Δεν είναι γριά, δεν είναι γέρος. Δεν είναι «πακέτο», δεν είναι ηλίθιος, δεν είναι ζαβος. Ναι, έχει άγνοια κινδύνου. Την ίδια άγνοια που χρόνια τώρα έχει και βγαίνει έξω μόνος, και φροντίζει τον εαυτό του μόνος, κι έχει κανει παρέες στο ΚΑΠΗ και στην πλατεία γιατί εσυ δουλεύεις, σοσιαλιζεσαι και δεν προλαβαίνεις.
Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν ερχόταν με 5 συγκοινωνίες με ο,τι καιρό και να είχε να σου προσέξει τα παιδιά σου! Να στα φροντίσει με ιώσεις, με δυσκολίες, με «όλα τα καλά».
Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν πήγαινε στη λαϊκη και τα έπαιρνε όλα λειψά για να σου πάρει και για το δικό σου σπιτι!
Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν δούλευε σαν σκυλί για να μη σου λείψει τίποτα τσακίζοντας το σώμα του και τις αντοχές του!
Δεν είναι γέρος και γριά, δεν είναι όλα τα κοσμητικά που του έχεις φορέσει! Είναι ο πατέρας σου, η μάνα σου, ο παππούς σου, η γιαγιά σου, ο συγγενής σου, ή ο γείτονας!
Γι’αυτο όσο δίκιο κι αν έχεις που φωνάζεις για το καλό του, βουτά τη γλώσσα στο μυαλό, εσυ κι εγώ τους μάθαμε στην επιβίωση και στην άγνοια κινδύνου και τώρα τους ζητάμε προσαρμοστικότητα, αντίληψη, αλλαγή, με άμεση εφαρμογή. Σαν να πατάμε κουμπάκια.
Ε μάθε εσυ που έχεις τόσο υποτιμητικά λυσσάξει με το «γριές και γέροι» και «για εσάς μένουμε εμείς μέσα» να κλείνεις λίγο το στόμα σου.
Ναι, πρέπει να μείνουν μέσα. Ναι, δεν το έχουν καταλάβει. Ναι, πες το 5000 φορές. Μέχρι να καταλάβουν.
Όσες χρειάστηκε να σου πουν κι εσένα να μην κανεις κάθε μαλακια που έκανες και ήρθαν να σε ξεμπλέξουν, να σε φροντίσουν και να σε κανακεψουν!
ΔΕΝ είναι ο γέρος κι η γριά. Είναι κάποιου μάνα και πατέρας. Δεν είναι το πακέτο που σε βαραίνει ανόητε!
Κι αν δεν τους έχεις χάσει, δεν ξέρεις τι αξία έχουν αυτές οι λέξεις! Δεν έχεις ιδεα!
Άντε γιατί πήξαμε στους μάγκες..

Σ.Π

(Από τοίχο φίλου)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας, ποτό και εσωτερικός χώρος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο Σταμάτη, απλός,κατανοητός και επιθετικός ( σε κάποιους που δεν γίνεται διαφορετικά ). Θεόφιλος και Μαριγώ … ο ορισμός της λέξης Γονείς.

  2. Σ’ αυτούς πρέπει να απονέμεται το χρυσό μετάλλιο της προσφοράς και της πραγματικής αγάπης.Είναι τα στηρίγματα της νέας οικογένειας και το καταφύγιο των εγγονιών τους.Τα δίνουν όλα χωρίς να περιμένουν ανταμοιβή,φτάνει μόνο ένας γλυκός λόγος και γίνονται θυσία.

  3. Ακριβως επειδή τους σεβομαστε και τους αγαπάμε να τους προστατεψουμε.Ναι όπως τοτε αυτοι μαε εδιναν συμβουλες και μας προστατευαν από πραγματα που δεν ξερμε,το ιδιο πρεπει να κανουμε και εμεις.Να ειμαστε διπλα τους και να τους το λεμε 100 φορες κάθε τι όπως μας ελεγαν και αυτοι κατι να το καταλάβουμε.Αυτο είναι σεβασμος και όχι να τους αφήσουμε να κανουν ότι τους καυεβει στι μυαλο.Διπλα τους κάθε μερα και προσπαθοντας να το ξεπεράσουμε προσεχοντας τους και οπχι…….αφήνοντας τους να μην χασουν το βολεμα τους και τις συνήθειες τους.Μαλλον δεν εχετε καταλαβει ότι η ζωη κανενενος ουτε η δικια μας ουτε των γονιων και των παιδιων μας δεν θα είναι ιδια .ΠΡΟΣΟΧΗ να ειμαστε μαζι τους την επομενη μερα .

  4. Μπράβο Σταμάτη, ΟΛΟΙ πρέπει να είμαστε κοντά στους γονείς μας,είναι τα πάντα για μας,αξία ανεκτίμητη. Να τους δείχνουμε την αγάπη μας με κάθε τρόπο, να τους βλέπουμε χαρούμενους.

  5. »ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΠΕΡΙΚΡΑΤΗΣΟΝ»ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ-ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ -ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ-

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ