Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω: Οι ώρες είναι κρίσιμες και πρωτόγνωρες. Ανησυχούμε και μεις όπως όλος ο κόσμος

10
3297

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ

Οι ώρες είναι κρίσιμες και πρωτόγνωρες. Ανησυχούμε και μεις όπως όλος ο κόσμος Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κω θα συνεχίσουν να  δίνουν καθημερινά την μάχη να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων και να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας.

Ζητάμε από όλο τον λαό του νησιού μας να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών για την μη εξάπλωση του. Έκκληση  κάνουμε ιδιαίτερα στα παιδιά μας, φίλους, συγγενείς, που έρχονται από ηπειρωτική χώρα ή εξωτερικό  να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες  των ειδικών.

Δεν φτάνει όμως η δική μας προσφορά. Για να μην χαθεί ο πόλεμος χρειαζόμαστε και όπλα στην φαρέτρα!

Το σωματείο έχει πολλές φορές αναδείξει τις τεράστιες και χρόνιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο. Δεν θα σταματήσει να το κάνει και σήμερα που καλούμαστε να δουλέψουμε χωρίς κανονικές άδειες , χωρίς την ειδική άδεια παραμονής με τα παιδιά μας, θέτοντας  τον εαυτό μας σε κίνδυνο καθημερινά.

Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε και δεν θέλει να δώσει λύση στα οξυμένα και τελικά επικίνδυνα προβλήματα στον χώρο της δημόσιας Υγείας, αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που όλες εφάρμοσαν.

Ο πρωθυπουργός μόλις χθες στο διάγγελμά του παραδέχθηκε πως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία των νησιών είναι επικίνδυνη προειδοποιώντας τον κόσμο που σήμερα του φορτώνεται η «ατομική ευθύνη» της πανδημίας να μην ταξιδέψει προς αυτά!

Η εξαγγελία των 2000 προσλήψεων πρωτακούστηκε το καλοκαίρι του 2019 και είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες

Το νοσοκομείο μας με προσωπικό που είναι 120 άτομα, μόλις τα μισά είναι νοσηλευτικό προσωπικό για 32χιλιάδες κατοίκους!.Με κενά στο τεχνικό προσωπικό που δυσχεραίνει την λειτουργία του  Το νοσοκομείο της Κω που εξυπηρετεί και μικρότερα νησιά  δεν έχει,επιγραμματικά αναφέρουμε  μόνιμο πνευμολογόγο. Λειτουργεί με μόλις 1 παιδίατρο. Δεν έχει ογκολόγο Δεν επαρκούν οι τραυματιοφορείς! Με σοβαρές ελλείψεις στα είδη απολύμανσης και προφύλαξης.

Βεβαίως όλοι τώρα στην μάχη για τον κορονοϊό,όμως κάτοικοι νοσούν  και από άλλες ασθένειες

Με λίγα λόγια επιβεβαιώνεται στη πράξη αυτό που χρόνια λέμε: η ανάγκη διαμόρφωσης ενός αποκλειστικά  δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με αναβαθμισμένες παροχές, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προΰπολογισμό για να είμαστε μπροστά και όχι πίσω στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας. Μόνο έτσι μπορεί να διαμορφωθεί και ένα σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων όπως η συγκεκριμένη πανδημία.

 

Απαιτούμε:

 • Εδώ και τώρα να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πραγματική κάλυψη των κενών με μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και προσωπικό, τραυματιοφορέων για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας να αυξηθούν και να ανοίξουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ.
 • Είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθούν πνευμολόγοι  στο νοσοκομείο μας
 • Αξιοποίηση του Κ.Υ Αντιμάχειας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και σύγχρονος εξοπλισμός.
 • 24/ωρη φύλαξη του νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του.
 • Δυνατότητα άμεσων διακομιδών σε μεγαλύτερα νοσοκομεία εφόσον χρειαστούν.
 • Μονιμοποίηση των εργαζομένων με συμβάσεις.
 • Πλήρης εφοδιασμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης έγκαιρα
 • Επαρκής εφοδιασμός διαγνωστικών τεστ κορονοϊου.
 • Επίταξη των δομών ιδιωτικής υγείας ,συμπεριλαμβανομένων και ιατρών

Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή. Και η φωνή θα δυναμώσει. Μέτρα προστασίας τώρα για τους υγειονομικούς. Μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού.

Το ΔΣ

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. …..Δωστε εντολη να μαζεψουν τους αλλοδαπους που βολταρουν στο λιμανι ολη την ημερα!!
  Δεν βλεπουν τηλεοραση και δεν ξερουν γιατι επεσε η κινηση στους δρομους!!

 2. Σημερα 21 Μαρτίου, στο Ψαλίδι ο κόσμος κάνει βόλτα, σαν να είναι διακοπές. Οικογένειες με ποδήλατα, ηλικιωμένοι να βολτάρουν χωρίς μάσκες ή γάντια, στην Μαρίνα της Κω να δουλεύουν στην επισκευαστική, οι ψαράδες να συζητούν στο λιμάνι. Κάποιοι μένουν σπίτι και προσπαθούν να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους και κάποιοι δεν αντέχουν και βγαίνουν αλλά δεν σκέφτονται όλοι αυτοί οτι αν συμβεί κάποιο κρούσμα ούτε δυνατότητα έχει το νοσοκομείο μας να τους/μας περιθάλψει, θα καταστραφεί το νησί μας και θα εξανεμίσουμε και όποιες ελπίδες υπήρχαν για να δουλέψουμε το καλοκαίρι. Κρίμα κρίμα κρίμα

 3. Προς τις αρχές και τους διοικούντες: Μαζέψτε τους επιτέλους! Ξηλώστε παγκάκια, βάλτε περιπολίες να επισημαίνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, κι όπου μπουλούκια με ανήλικα, πάρτε άμεσα τηλέφωνα τους γονείς να τα μαζέψουν! Τι δεν καταλαβαίνετε; Το νοσοκομείο μας ΔΕΝ επαρκεί! Οι γιατροί μας το φωνάζουν, κι αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!

 4. Τι άλλο να σας πούνε οι εργαζόμενοι τα έλεγαν καιρό τώρα τουλάχιστον ξέρουμε ότι είναι και στη δουλειά τους εντάξει και στο σύλλογο τους

 5. Ο καινούριος διοικητής τη κάνει;;
  Ετοιμάζει τις θέσεις για τους νέους νοσηλευτές;;
  Προστατεύει το προσωπικό του νοσοκομείου με τα απαραίτητα υλικά;;;;
  Κάνει ότι του πουν τα αφεντικά του;;;
  Μαλλ

 6. Ο καινούριος διοικητής τη κάνει;;
  Ετοιμάζει τις θέσεις για τους νέους νοσηλευτές;;
  Προστατεύει το προσωπικό του νοσοκομείου με τα απαραίτητα υλικά;;;;
  Κάνει ότι του πουν τα αφεντικά του;;;
  Μάλλον το τρίτο για να περνάει καλά.
  Αφού μία παρέα είμαστε να τα λέμε που και που.
  Για ακόμη μία φορά χάλια διοίκηση στο νοσοκομείο της Κώ.
  Ξύπνα κόσμε ξύπνα.

 7. ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΝΑ ΔΥΤΕ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΒ… ΚΑΙ ΑΡΜ…. ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΝΑΙΤΕ ΟΙ ΜΙΡΑΣΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑ Η ΓΑΤΕΣ.ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ