ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα & έθιμα η βασιλόπιτα του Λυκείου Ελληνίδων Κω στη ΛΑ

1
1957

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Ρεπ. Ξ. Αγρέλλη-Γ. Κιάρης

Την Κυριακή το απόγευμα στην φιλόξενη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Κω, πραγματοποιήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κω.

Με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, του Επάρχου Ι. Καμπανή, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ελλείψεις στο χώρο της υγείας, αλλά και στα προβλήματα των εκκλησιών δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι απλώς στρατιώτης δίπλα στον Σεβασμιώτατο, του Δημάρχου Θ. Νικηταρά που αναφέρθηκε στον συμβολισμό του στολισμού του ροδιού της Αρχιχρονιάς πίσω από το γραφείο Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Στ. Καμπουράκη, του Προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ Π. Χατζηχριστοφή, της Δημ. συμβούλου Σμ. Παρισίδου, του Αν. Επικ. του Οράματος & Δράση και Δημ. συμβούλου Γ. Φραγκούλη, του Αστ. Υποδ. Δ. Καπανδρίτη, εκπροσώπων του Ταξιάρχου, καθώς και πλήθους καλεσμένων, έγινε με μουσική παρουσία η ετήσια εκδήλωση της Βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Κω. Τα βασιλοπιτάκια ευλόγησε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ναθαναήλ.

Η πρόεδρος κ. Αργυρώ Κατσίλη, αναφέρθηκε στα έθιμα της Πρωτοχρονιάς και στα  πεπραγμένα της χρονιάς, τονίζοντας πως το έργο του Λυκείου Ελληνίδων, είναι μια προσφορά στον πολιτισμό και την λαογραφία μας. Μετά τον χαιρετισμό των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών η Πρόεδρος και τα μέλη του Λυκ. Ελληνίδων είπαν τα παραδοσιακά Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθως τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων, παρουσίασαν Δημοτικούς χορούς με την μουσική συνοδεία των Δ. Νέσκε στο βιολί, Ν. Τσατσακλά στο λαούτο και Δ. Σαρρή στην κιθάρα.

Στην εκδήλωση, προσφέρθηκαν παραδοιακά γλυκίσματα. Τυχερή της βραδιάς ήταν η κα Σταματία Χατζηδημήτρη η οποία κέρδισε ένα ασημένιο ‘ευχόσπιτο’ Ξανθίππη Αγρέλλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ