Κυριάκος Αμοιρίδης: Άγριος καβγάς και βιαιοπραγίες οι αφορμές για την μαφιόζικη δολοφονία;

0
1274

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη
– Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η αστυνομία έχει καταθέσεις για βιαιοπραγία του πρέσβη εναντίον της συζύγου του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη
– Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση η βραζιλιάνα σύζυγος του πρέσβη, είχε εκφοβίσει την αδερφή του Κυριάκου Αμοιρίδη
– Ταυτοποιήθηκε και από την Αστυνομία: Το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε στο καμένο αυτοκίνητο ανήκει στον ‘Ελληνα πρέσβη
– Όλο το χρονικό με βίντεο και φωτογραφίες των πρωταγωνιστών του δράματος

Μια μαφιόζικη δολοφονία και μάλιστα του επικεφαλής διπλωμάτη μιας χώρας, είναι λογικό να συγκεντρώνει το «φως» της δημοσιότητας. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι νεκρός και οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης για την Βραζιλιάνα σύζυγό του, Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, τον κατά τα φαινόμενα εραστή της, Sergio Gomes Moreira Filho και δύο ακόμη ανθρώπους.

Καταιγιστικές εξελίξεις!

Ένα δημοσίευμα του extra.globo.com, δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση, αφού αναφέρει πως οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις – φωτιά. Σύμφωνα με αυτές, τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, σημειώθηκε ένας άγριος καβγάς μεταξύ του Κυριάκου Αμοιρίδη και της συζύγου του, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Έλληνας πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις αυτές, να ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της για τον καβγά και ίσως αυτό να αποτέλεσε την  αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Εμπλέκουν και την αδερφή του!

Την ίδια ώρα, ένα άλλο δημοσίευμα της oglobo.globo.com μεταφέρει επίσης νέες πληροφορίες. Συγκεκριμένα αναφέρει πως συγγενικά πρόσωπα της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα μετέβησαν στις αστυνομικές Αρχές και κατέθεσαν πως πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho (ο φερόμενος ως εραστής της) εκφόβισε την αδελφή του πρέσβη στο σπίτη της!

Ο φερόμενος ως εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη / Φωτό: extra.globo.comΟ φερόμενος ως εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη / Φωτό: extra.globo.com

Έφτασε στο σπίτι της, στην περιοχή Nova Iguaçu, συνοδευόμενος από έναν ακόμη αστυνομικό, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για διένεξη μεταξύ της γυναίκας και του πρώην συζύγου της. Το δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά στην αδελφή του Κυριάκου Αμοιρίδη, υπερασπιζόμενος τον πρώην σύζυγό της.

Ο δικηγόρος που είχε υπερσπιστεί τον Βραζιλιάνο αστυνομικό για εκείνη την υπόθεση, είναι ο ίδιος που αναλαμβάνει και τώρα την υπεράσπισή του, σχετικά με τις κατηγορίες δολοφονίας του πρέσβη που αντιμετωπίζει.

Χειροπέδες για την σύζυγο!

Η βραζιλιάνικη O Globo μεταδίδει πως οι αστυνομικές Αρχές της χώρας ζήτησαν τη σύλληψη της συζύγου του πρέσβη, αλλά και πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως ζητήθηκε η σύλληψη τριών ακόμη ατόμων, μεταξύ των οποίων ο στρατιωτικός αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, και δύο ακόμη συνεργών, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ο άνδρας αυτός, φέρεται να είναι ο άνθρωπος με τον οποίο η Φρανσουάζ Αμοιρίδη διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το σενάριο, λοιπόν, το οποίο προέκριναν μέχρι πριν λίγη ώρα οι βραζιλιάνικες Αρχές, δηλαδή αυτό του εγκλήματος πάθους, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται.

Η αστυνομία εκτιμά τώρα πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης φέρεται να δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών του στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου διέμενε και μετά να τον έβαλαν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε την Πέμπτη καμένο κάτω από γέφυρα κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην περιοχή Νόβα Ιγουατσού.

Η Φρανσουάζ ΑμοιρίδηΗ Φρανσουάζ Αμοιρίδη

Υπάρχουν επίσης αναφορές πως στον καναπέ του σπιτιού όπου έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη βρέθηκε αίμα και το έπιπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ειδικά δικαστήρια για αναλύσεις, αν και ήδη οι Αρχές εμφανίζονταν βέβαιες πως πρώτα επήλθε ο θάναγτος και μετά το πτώμα μεταφέρθηκε στο σημείο που τελικά βρέθηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ