ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ Δίνουμε απάντηση στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση | Τρίτη 10:30 πλ. Ελευθερίας

0
444

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ
Δίνουμε απάντηση στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις.
Απαντάμε αποφασιστικά στα μέτρα καταστολής των αγώνων.
Δεν θα επιτρέψουμε «να μπουν στο γύψο» τα συνδικάτα και οι αγώνες.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την περιβόητη ανάπτυξη, συνοδευόμενο από εξαγγελίες που κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και τη στόχευσή του.
Η ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν θα είναι μια «ανάπτυξη για όλους». Είναι μια ανάπτυξη που απαιτεί το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα άλλα αρπαχτικά. Ζωντανή απόδειξη αποτελούν οι δεκάδες τροπολογίες που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, που δίνουν σαρωτικό χτύπημα σε μισθούς, εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα των εργαζομένων.
Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:
 Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν.
Δίπλα στα εμπόδια που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει τις «εξαιρέσεις» εφαρμογής των συμβάσεων σε επιχειρήσεις, ομίλους και σε ολόκληρες περιοχές. Σε χρόνο μηδέν, οι «εξαιρέσεις» θα γίνουν ο κανόνας και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία.
 Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.
Η ενίσχυση του θεσμού των «Ενώσεων προσώπων», που τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε καρπούς στην εργοδοσία, τώρα θα της λύσει τα χέρια για να κατρακυλήσουν ακόμη παρακάτω μισθοί, μεροκάματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.
 Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
 Τα μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, των αγώνων των εργαζομένων, με όχημα τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικάτων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απόφαση απεργίας, είναι ένα γενικευμένο φακέλωμα, που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει, να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.
 Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγχεται το περιεχόμενο των αγώνων, να αντιμετωπίζονται τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του ΣΕΒ, του κεφαλαίου.
Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ πρέπει να βρει απέναντι του την καταδίκη όλων των εργαζομένων.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βλέπει τις «δικές της» αντεργατικές προτάσεις να μπαίνουν για υλοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πέρσι, στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου, τώρα στηρίζει το παραπέρα χτύπημα των αγώνων και της λειτουργίας των συνδικάτων.
Καμιά κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε μέτρα καταστολής των αγώνων αν απέναντί της είχε συνδικάτα που αποδέχονται τη γραμμή που προωθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μια γραμμή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Συμφέροντα, που θα προωθούνται στον απόλυτο βαθμό με πρωτοβουλίες και αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Εργασίας, που αναγορεύεται στον απόλυτο άρχοντα, που θα κρίνει πως θα λειτουργούν τα συνδικάτα, ποιοι αγώνες είναι «νόμιμοι» και ποιοι όχι.
Τα μέτρα καταστολής στοχεύουν τους εργάτες και τα συνδικάτα που αγωνίζονται με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες και τα συμφέροντά τους. Δεν θα το επιτρέψουμε.
Με την απεργία δίνουμε την απάντησή μας. Βάζουμε τη βάση για κλιμάκωση της πάλης μας.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΕΚ-ΜΠΕΤΟΝ «Ο ΤΙΤΑΝ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΩ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΩ
Υπό ψήφιση Αναπτυξιακός Νόμος !!!
Νέα ήθη : Διαίρει και βασίλευε
Σε λίγες μέρες, η Νέα Δημοκρατία παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει το πολυνομοσχέδιο ισοπέδωσης των πάντων.
Για να <διευκολυνθεί> η επιχειρηματικότητα.
Με μια υπεύθυνη δήλωση θα εξαφανίζονται τα πάντα ,Δάση ,Παραλίες ,Νερά ,Αρχαία , Καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Και αν κάποιος δημόσιος λειτουργός τολμήσει να αναφέρει κάτι ,κινδυνεύει να τιμωρηθεί για καθυστέρηση της <επένδυσης>.
Αυτό το ονόμασαν κατάργηση της γραφειοκρατίας.
Ένα πράγμα φοβούνται, από ότι φαίνεται ,την κινητήρια δύναμη της παραγωγικής διαδικασίας , τους εργαζόμενους. Γιαυτό λαμβάνουν μέτρα. Και τι σκέφθηκαν ;
Ότι ανίερο και ανήθικο υπάρχει, το Διαίρει και βασίλευε.
Θέλουν να ξέρουν τα πάντα για τα συνδικάτα και για τον κάθε εργαζόμενο χωριστά.
Επιβάλουν στους εργαζόμενους να ψηφίζουν απομονωμένοι από τους συναδέλφους ,ηλεκτρονικά , χωρίς φυσική παρουσία. Φαντάζεστε τι τρόποι πίεσης θα εφαρμοστούν για αλλοίωση της βούλησης του εργαζόμενου.
Όλα αυτά με το πρόσχημα της εφαρμογής νέων τεχνολογιών.
Αυτό όμως είναι μόνο το ένα από τα πολλά <λαυράκια > που περιέχει το πολυνομοσχέδιο. Γιαυτό καλό είναι να το επεξεργαστούμε για να καταλάβουμε τις επιπτώσεις που θα έχει για μας ,τα παιδιά και τα εγγόνια μας, πριν είναι αργά.
Ήδη Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες έβαλαν στην άκρη δοτές ομοσπονδίες , ΓΣΕΕ, και οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Συμμετέχουμε και εμείς, το Σωματείο Συνταξιούχων Κω
Πάμε λοιπόν δυνατά με το Π.Α.ΜΕ όλοι μαζί στην απεργία της 24-9-19.
Για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, αυτό που ύπουλα πάνε να διαβάλουν .
Το < Ισχύς εν τη ενώσει>.

Σωματείο Συνταξιούχων Κω

 

Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)
Κως, 19/9/2019
Ο Σύλλογος Γυναικών Κω (Μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες, τις μισθωτές, τις αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες, τις συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:30, για να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξης” τους.
Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί ότι απαιτεί ο ΣΕΒ και η ΕΕ, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές». Για άλλη μια φορά, το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» πάει πακέτο με το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ, με το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων, με τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.
Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας. Για τα κέρδη τους θέλουν εμάς τις εργαζόμενες να μη συμμετέχουμε σε συλλογικές διαδικασίες, ατομικά να “μιλάμε” με την εργοδοσία. Μας θέλουν έξω από τα σωματεία, ανοργάνωτες, φοβισμένες, ανυπεράσπιστες, μόνες.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
Το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ