Ο συμπατριώτης μας Ειρηναίος – Στυλιανός Παλαπάνης νικητής διαγωνισμού αρχιτεκτονικής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

1
2429

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ RENZO PIANO ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο συμπατριώτης μας Ειρηναίος – Στυλιανός Παλαπάνης κατάφερε να κερδίσει σε ένα διεθνή διαγωνισμό αρχιτεκτονικής, που διοργανώνει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», προς τιμήν του κορυφαίου Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano, που δημιούργησε το εντυπωσιακό κτίριο του Ιδρύματος.

Ο Ειρηναίος, λοιπόν ήταν ο μοναδικός Έλληνας, όπου μαζί με άλλα 5 άτομα, απ’ όλες τις χώρες του κόσμου, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, κέρδισαν το έπαθλο μίας μοναδικής αρχιτεκτονικής εμπειρίας, αφού θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για 40 μέρες, σε όλες τις Πόλεις (σε Γαλλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιαπωνία, Αμερική, Ουγκάντα και Ιταλία), όπου υπάρχουν έργα του Renzo Piano, για να τα δουν και να τα μελετήσουν από κοντά.

Πιο αναλυτικά, το ταξίδι αυτό που ξεκίνησε τον Ιούνιο (και διαρκεί πέντε εβδομάδες), προβλέπει επισκέψεις σε πέντε ηπείρους, 25 πόλεις και ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα του Renzo Piano Building Workshop. Το ταξίδι ξεκίνησε στο Παρίσι, με δεκάδες ενδιάμεσους σταθμούς, μεταξύ των οποίων, την Αθήνα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και την Ουγκάντα, όπου ομάδα βραβευμένων θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του κέντρου αριστείας στην παιδιατρική χειρουργική, το οποίο κατασκευάζεται με δωρεά του ΙΣΝ. Τελευταίος σταθμός του γύρου του κόσμου του Renzo Piano θα είναι η Γένοβα, όπου εδρεύει ένα από τα γραφεία του Renzo Piano Building Workshop.

Το Renzo Piano World Tour Award 2019 διοργανώνεται από το Renzo Piano Foundation και η ελληνική συμμετοχή υποστηρίζεται για δεύτερη φορά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ειρηναίος – Στυλιανός, τελείωσε το 2ο Λύκειο Κω και έχει βραβευτεί από την Τράπεζα Eurobank, ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές στα Δωδεκάνησα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό 9/10 και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις (έχουν δημοσιευθεί πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά) κάνοντας περήφανους, τόσο την οικογένειά του, όσο και όλους εμάς που βλέπουμε έναν συμπατριώτη μας, να προοδεύει σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα εργάζεται σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα, κάνοντας την πρακτική του.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

*Το ΙΣΝ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο είναι το Renzo Piano Foundation.
https://www.snf.org/…/o-gyros-tou-kosmou-tou-renzo-piano-s…/

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπημένε Ρενο…τα θερμά μου συγχαρητήρια..για την επιτυχία σου…ήμουν πάντα σίγουρη ότι θα φθάσεις ψηλά γιατί είχες θέληση ,επιμονή και πάθος
    συγχαρητήρια και για τον βαθμό της αποφοίτησης σου…είμαι χαρούμενη και περήφανη για σένα…Αντώνη και Γιασεμή να τον χαίρεστε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.