ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με τον ΓΓ του Υπ. Θρησκευμάτων, Καματερό, Κυρίτση, Νικηταρά το δείπνο Ιφτάρ του ΒΑΚΟΥΦ Κω ενόψει του Ραμαζανιού

5
2310

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατερίνα Χατζημανώλη Χαρίκλεια Χριστοφή

το Δείπνο Ιφτάρ* που διοργάνωσε και φέτος το ΒΑΚΟΥΦ Κω με προσκεκλημένες τις αρχές και μουσουλμάνους της περιοχής μας, ενόψει του Ραμαζανιού.

Παρουσία του ΓΓ του Υπ. Θρησκευμάτων, του Βουλευτή Η. Καματερού, του Σοφολογιώτατου Ιμάμη Κω κ. Σ. Δαμάδογλου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, του Επικ. της Ισχυρής Κω Θ. Νικηταρά παρατέθηκε το δείπνο Ιφτάρ του ΒΑΚΟΥΦ Κω απόψε στο Πλατάνι.

Ο ΓΓ του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε στον σεβασμό όλων των θρησκειών, ο Βουλευτής Η. Καματερός αιτιολόγησε την καθυστέρηση για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό στις εξειδικευμένες μελέτες και τις διαδικασίες που απαιτούνται, ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης τόνισε την καθυστέρηση των υπηρεσιών και δεσμεύθηκε για χρηματοδότηση από το δήμο όπου χρειαστεί.

 

Ιφτάρ*

Ο μήνας Ραμαντάν είναι μία χρονική περίοδος κατάλληλη για προσευχή, για καλές πράξεις, για περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Η νηστεία έχει σκοπό να βοηθήσει τους Μουσουλμάνους να μάθουν την αυτοπειθαρχία, την εγκράτεια, τη γενναιοδωρία αλλά και την υπομονή. Τους θυμίζει επίσης το πόσο υποφέρουν οι φτωχοί, εκείνοι που σπάνια τρέφονται καλά ή δεν βρίσκουν το κατάλληλο φαγητό.

Το Ραμαζάνι περιλαμβάνει δύο κύρια γεύματα: το Σουχούρ, πριν από την ανατολή, και το Ιφτάρ, μετά από τη δύση. Τα γεύματα αυτά περιλαμβάνουν χουρμάδες ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη Μοχάμεντ. Μετά από το Ιφτάρ και μέχρι το Σοχούρ την άλλη μέρα, ο καθένας μπορεί να φάει ό, τι επιθυμεί από φαγητό, γλυκά και ποτά, εκτός από αλκοόλ και χοιρινό κρέας (είναι απαγορευμένα από το θεό και έχει αναφερθεί στο Κοράνι).

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί πηγες εκεί; Συνάντησες βλεπω όλους τους ιουδες. Ένας και ένας οι παρόντες. Ξεχωρίζεις!

  2. ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ………ΒΡΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…….ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΘΑ …………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ