Γιώργος Β. Γεροβασίλης: Αλήθειες! Τι έγινε και τι είδε ένας μη υποψήφιος

29
3549

Γράφει ο Γιώργος Β. Γεροβασίλης

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε και τι είδε ένας μη υποψήφιος.

Αθροιστικά στην Ελλάδα σε όλες τις εκλογές (τοπικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ) στις 26 του Μάη ο αριθμός των υποψηφίων έφτασε περίπου τους 79.810. Έως τώρα είμαστε η χώρα που «γέννησε» τη δημοκρατία. Επίσημα πλέον και τους υποψηφίους.

Ας αρχίσουμε με τους υποψηφίους ….

Όλοι φυσικά ένιωθαν ιδιαίτερη τιμή που ο εκάστοτε δήμαρχος-περιφερειάρχης κλπ τους πρότεινε να κατέβουν μαζί του σε αυτές τις καθοριστικές στιγμές του τόπου όπως ήθελε να τους πείσει για να εκμαιεύσει την ψήφο την δικιά τους, της οικογενείας τους και 100-200 ακόμα ατόμων που μπορούσαν να επηρεάσουν ή ακόμα καλύτερα να σιγουρέψει ότι τις ψήφους αυτές δεν θα τις πάρει ο «εχθρός» .

Να μου επιτραπεί το σχόλιο πως διαβάζοντας τα κείμενα που ο κάθε εν δυνάμει μη εκλεγμένος στις 27 Μάϊου δημοσίευε για να δηλώσει παρών και ότι συστρατεύεται με την κάθε παράταξη, στα μάτια της οποίας έβλεπε τη σωτηρία του αύριο, μου προκαλούσαν ποικίλα συναισθήματα. Αρχικά, πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν έναν καλό φίλο που τους βοήθησε ή καλύτερα για να είμαι ακριβής τους έγραψε το κείμενο που θα αναρτηθεί. Δεν μπορώ να πω, συχνό φαινόμενο παντού.

Ένα δεύτερο σημείο που θέλω να σταθώ είναι πως διαβάζοντας τα περιβόητα παραπάνω κείμενα συμπόρευσης με κάποια παράταξη ο κάθε υποψήφιος ήθελε να γράψει κάτι για εκείνον, φυσιολογικό ακούγεται , καθώς και γιατί μοιάζει ιδανική αυτή η επιλογή του. Το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να δημοσιευτεί ένα κείμενο που δεν είναι κτήμα του και διαβάζοντας το κάποιος που τον ξέρει έκρινε το βιογραφικό που «πούλαγε», στο κατασκευασμένο αυτό κείμενο, ως κάλπικο.

Όλοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Βλέποντας όμως στα ψηφοδέλτια άτομα που ίσα ίσα είναι 18 , άτομα που είναι δεν είναι 20-22 ετών και θεωρούν πως είναι οι εκλεκτοί εφόσον σε τόσο νεαρά ηλικία κάποιος τους πρότεινε και τους έκρινε ικανούς να μπουν στο ψηφοδέλτιό του, μπαίνω σε σκέψεις.

Κοίταξε λοιπόν φίλτατε νέε μου, δεν σε έκρινε ικανό να διοικήσεις αυτός που πρότεινε να γραφτεί το όνομα σου σε μια στοίβα από 120 άτομα και μετέπειτα να σε κρίνει ο λαός. Θέλει το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει η οικογένειά σου και οι λοιποί γνωστοί σου να φέρει το όνομα της παράταξής του και τίποτε άλλο. Όσο και αν θέλουν όλοι να τονίζουν και να πουλάνε πως είναι το «νέο» εκμεταλλευόμενοι το μικρό της ηλικίας σου, σου λέω πως πάλι οι ίδιοι παλιοί θα διοικούν καπηλευόμενοι την ηλικία σου. Μην ξεχνάτε επίσης ότι υποψήφιοι είστε γιατί πρέπει αύριο εφόσον εκλεχθείτε να διοικήσετε μια πόλη, ένα νησί, μια περιφέρεια, μια χώρα. Θα κληθείτε να πάρετε πληθώρα καθημερινών αποφάσεων που θα αφορούν σημαντικά θέματα και θα κριθείτε για αυτές. Δεν λέω πως δεν είστε ικανοί αλλά ίσως δεν είστε ώριμοι να το κάνετε και να στιγματιστείτε εσείς και το μέλλον σας. Κάτι το οποίο στην ζωή δεν αγοράζεται είναι η εμπειρία. Αν λέτε και πιστεύετε πως την έχετε σας λέω πως αν κάποιος χρειάζεται να πει πως είναι κύριος δεν είναι. Σας προτείνω λοιπόν πριν ξαναπέσετε στο στόμα ενός περίεργου σαν εμένα, να βγείτε έξω στην αγορά , να φάτε τα μούτρα σας μια, δυο…εκατό φορές και ίσως τότε να είστε σε ένα βαθμό έτοιμοι. Κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος. Πολλοί όμως πέθαναν άπειροι. Στο χέρι σας είναι.

Πέραν των «ξένων» κειμένων θα αναφερθώ λίγο και στις βόλτες…τις προεκλογικές βόλτες, που αν είχαμε εκλογές κάθε τρίμηνο καφετέριες, εκκλησίες και χωριά θα έσφυζαν από ζωή. Η λύση για τα μαγαζιά μπορεί να μην είναι ο τουρισμός τελικά αλλά εκλογές 3-4 φορές το χρόνο.

Τέλος, όσον αφορά το αποτέλεσμα εσείς και εγώ θα το κρίνουμε . Και τώρα και σε 4 χρόνια και πάντα. Προσέξτε τους πανηγυρισμούς και τις μομφές προς τους πολιτικούς αντιπάλους σας γιατί μπορεί το 2023 να είστε από την ίδια μεριά και να έχετε τον ίδιο παρονομαστή ως παράταξη που θα σώσει τον τόπο.

Να θυμάστε, «Όποτε βρεθείς με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθείς και να συλλογιστείς.»

 

Υ.Γ. Αν αναρωτιέστε λοιπόν πόσο χρονών είναι αυτός που τα λέει όλα αυτά και δίνει συμβουλές στους νέους σαν να έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, είναι μόλις 27. Σας διαβεβαιώ πως είμαι στην περίοδο της ζωής που κάνω τα λάθη που αναφέρω παραπάνω, που τρώω τα μούτρα μου καθημερινά και προσπαθώ να μάθω από αυτά.

Γεροβασίλης Β. Γιώργος

29 ΣΧΟΛΙΑ

  • Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ φίλε μου. Και όχι μόνο ότι πέφτουν θύματα των ΕΠΙΤΕΙΔΙΩΝ αλλά σφάζονται και σόγια ολόκληρα μεταξύ τους για ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟ ΨΩΜΙ. Άπειροι. Άσε και κάτι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ που κουβαλάνε και ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ με συνονοματους ΑΓΙΟΥΣ. Αυτό τι δείχνει? Ότι τέτοιους θέλουν οι ΑΦΕΝΤΕΣ για να ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. Κοινώς ΠΡΟΒΑΤΑ. Αμ έτσι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ένας τόπος μπροστά…

 1. ΓΙΩΡΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ …ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ..ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΣΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!

  • Συμφωνώ και είναι απολύτως δεκτό το σχόλιό σας. Σίγουρα δεν έχω πρόθεση να μειώσω κανέναν . Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τα βιώματα κανενός.

  • Προφανώς το τι έχει περάσει κάποιος ως τα 18-20 δεν τον καθιστά ικανό να διοικήσει.χαστουκια έχουν φάει όλοι και σίγουρα δεν θέλει να πει το άρθρο αυτό που καταλάβατε.στα 18 τα χαστούκια που μπορεις να φας είναι οικονομικό θέμα οικογενειασ, θάνατοι κλπ.δεν εχεις διοικήσει κάτι που να σου δώσει εφόδια να πας σε κάτι μεγαλύτερο όπως ο Δήμος.Επισης κακώς βλέπετε θέμα μείωσης κάποιων ατόμων.

  • Εν μέρη συμφωνώ,αλλά κατά την γνώμη μου δεν θα ήτανε καλύτερα να αποκτούσαμε αρχικά την εμπειρία και μετά να εισαγομασταν στην πολιτική ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΚΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ.

 2. Μα και ο ίδιος αυτομαστιγώνεται . Εχει όμως το θάρρος να πει αλήθειες, που πονάνε και αυτός λέει οτι κάνει τα ίδια λάθη που επισημαίνει μαθαίνει όμως από αυτά ώστε να προχωρήσει δεν νομίζω πως προσβάλει φαίνεται οτι δαν εχει τουλαχιστο την πρόθεση !

 3. Φίλε Γιώργο ωραία όλα αυτά που λες αλλά δυστυχώς για τη δύναμης αλλαγής κλείνει αύριο ο κύκλος της και είναι κατανοητό να προσπαθείς να μαζέψεις τα ασυμαζευτα και να δικαιολογησεις την ήττα που έρχεται! Καλά τα λόγια αλλά καλύτερα οι πράξεις και τα έργα! Ο Κωος αυτά τα 5 χρόνια έχει τραβήξει πάρα πολλά και αφέθηκε στο έλεος του Θεού να παλεύει μόνος του με απουσα την δημοτική αρχή! Στις 26 Μαΐου ο Κωακος λαός θα μιλήσει! Κυριακή κοντινή γιορτή!

  • Συνεχίζεται τα άστοχα σχόλια βλέπω . Πιθανόν είστε ο ίδιος που μου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Ασφενδιου πρόσφατα . Κρατάω το «φίλε Γιώργο ωραία όλα αυτά που λες»

 4. γιαυτό άργησε να απαντήσει στον Θεοδόση Νικηταρά

 5. Σωστός,ο Γιώργος δεν υποβάθμισε τίποτα και κανέναν…. μεγάλες αλήθειες από ένα από τα καλύτερα παιδιά του νησιού….

 6. Το έγραψα όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κύριος Γεροβασίλης και δεν έπεσα έξω. Θημάστε ξεκίνησε τάχα μου με οικονομικές αναλύσεις και μαθήματα λογιστικής στους συναδέλφους του. Και σήμερα τι λέει στους νέους της ηλικίας του;. Προσέξετε μην κάνετε λάθη βάζοντας υποψηφιότητα γιατί είστε ανώριμοι και θα σας δουλεύουν οι μεγάλοι. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!! Κύριε Γεροβασίλη ούτε οι λογιστές θέλουν δάσκαλο ούτε οι νέοι θέλουν καθοδηγητή.

  • δε νομιζω να εχει αδικο στο οτι οι μεγαλοι μας δουλευουν ψιλο γαζι. το οτι οι λογιστες θελουν δασκαλο και οι νεοι καθοδηγηση ισχυει τωρα οσο ποτε.
   ο γιωργος με το προηγουμενο αρθρο εμενα προσωπικα με ενημερωσε πολυ καλα για τα προστιμα που υπαρχουν για μη εκδοση αποδειξης, κατι που δεν ηξερα πριν.
   Και οι νεοι σημερα χρειαζονται καθοδηγηση περισσοτερο απο ποτε γιατι οι παλιες γενιες μας εχουν φαει και μας εχουν χωσει σε μια τρυπα χρεους που εμεις θα κληθουμε να βγαλουμε μονοι μας τον εαυτο μας.
   Καλα κανει και γραφει αυτα που γραφει. αν εχεις τα αρχι…..α του, βγες δημοσιως να πεις αυτα που λες κι οχι πισω απο την ανωνυμια

 7. Το προεκλογικό αυτό μοντέλο που περιγράφεις προυπήρχε και μάλιστα η διατήρηση του δείχνει...

  ότι 10 χρόνια ανθρωπιστικής κρίσης δεν μας έβαλαν μυαλό.Έχουν μείνει ακόμα κατάλοιπα,όπως το φακέλωμα ,αλλά μήπως η Google και η Facebook δεν μας φακελώνουν με ειδικές δεξιότητες ;και οι ιδεολογικές διαφορές πάνε περίπατο,αλλά δεν έθιξες το θέμα προσωπικής προβολής και φιλοδοξίας..δεν έθιξες το θέμα παντελούς έλλειψης όχι εμπειρίας,αλλά γνώσης των βασικών.Προσωπικά θα ήθελα να τονίσω την παντελή αποστασιοποίηση όλων των υποψηφίων σε θέματα βαρύνουσας σημασίας για τον τόπο.Όλοι λένε για Τουρισμό,αλλά κανείς για την Εικόνα Εξορίας που παρουσιάζει μετά τις 10 το Νησί για παράδειγμα.Φαίνεται ότι όταν πεθάνει ένας ψηφοφόρος στην Κω,το δικαίωμα της ψήφου μεταβιβάζεται στιον κληρονόμο….ανέλυσέ το και θα με εννοήσεις αγαπητέ γι αυτό υπάρχουν σταθερές προτιμήσεις σε ‘ειδικές καταστάσεις’.

 8. Οι Εργασιακές συνθήκες για ένα μεγάλο ποσοστό νέων και γενικά υπαλλήλων..είναι του Μεσαίωνα

  Όμως ποιοι έχουν περιλάβει στον αγώνα τους για εκλογή το θέμα αυτό?Τα ίδια και τα ίδια αυτονόητα και τετριμένα,καθαριότητα,διάφορα απωθημένα ,οικονομικής φύσεως αντιδικίες,διαχείρηση πόρων προς όφελος ημετέρων,αλλά το Κυκλοφοριακό,το εργασιακό,την άγρα πελατών,την διαφέντευση μεγάλων Πολυεθνικών..ούτε αναφορά.Για τον θάνατο του τοπικού εμποράκου..που ασφυκτιά κάτω απ τις απειλές ΑΑΔΕ και κλιμακίων,με υπέρογκους κεφαλικούς φόρους,που σε σχέση με την ανεξέλεγκτη φορολογική συμπεριφορά της TUI κ.λ.π προκαλεί ακόμα και τα Θεία,κανείς να πει δύο λόγια.27 εκατομμύρια ταξιδιώτες σε 180 διαφορετικούς προορισμούς.Που εκδίδονται τα τιμολόγια,τα vouchers,τι ακριβώς περιλαμβάνουν απ το πακέτο,σε ποιο δίκαιο υπάγονται,ποια τα ακριβή ποσά μετακίνησης,κατανάλωσης,handling,αεροδρομικών τελών,ούτε ένας τοπικός λογιστής δεν βρέθηκε να αναλύσει,επειδή βέβαια έχει μαύρα μεσάνυχτα..και όποιος έχει ταξιδέψει με charter από το εξωτερικο για Ελλάδα μπορεί να καταλάβει τι εννοώ!!!!

 9. Δηλαδη με την ασχετοσυνη θα τα καταφερουν…..κατι μου θυμιζει….αριστεια τελος!!…Μπραβο νεαρε μου καλα τα λες!

 10. …..άσε τους νέους να κάνουν αυτό που θέλουν. Εσύ περίμενε θα έρθει η σειρά σου. Αλλά δεν τα πας καλά.

  • Εφόσον εγώ εκτίθεμαι στον δημόσιο λογο ενώ εσείς παραμένετε με το προσωπείο του ανώνυμου σχολιαστη Δεν θα σας απαντήσω σοβαρά . Καλή συνέχεια

 11. Δάσκαλος η θέλεις η δεν θέλεις θα γίνει ! Και λάθος κανεις γιατί οι λογιστές κάνουν σεμινάρια !και ο γιωργος ειναι βοηθός εισηγητή σε σεμινάρια προς όρκο τους !και ετοιμάζεται και για διδακτορικό ! Γιαυτο να εισαι υπερήφανος που ένας νέος κωος (ΛΑΜΠΡΟΣ)επιστήμονας μόλις στα 27 του προσπαθεί για το καλλυτερο !εισαι γεμάτος πίκρα και χολή !τωρα εργάζεται σε μεγάλη Εταιρεία ελέγχου προς ενημέρωση χωρίς καμία υστεροβουλία !απλα τον γνωρίζω και σου συνιστώ να τον γνωρίσεις έχεις μόνο να κερδίσεις από τέτοια παιδιά!

 12. Φιλάρα τα μάτια μας έχουν δει και χειρότερα. Σήμερα η επικοινωνία είναι το μέσο για την ανέλιξη. Και για την επαγγελματική και κυρίως για την πολιτική. Άσε τα διαδασκαλίκι και την προπαγάνδα. Αρκετούς τέτοιους φάγαμε στην μάπα. Ούτε ο Γεωργούλης να ήτανε

 13. Γιαυτο δεν κατεβαίνεις εσυ στην πολιτική ε; Για να μην γίνεις απλό συμπλήρωμα ψηφοδελτίου. Έτσι εξηγείται! Ωραία λοιπόν άσε μας εμάς τους 25 άρηδες να κατεβαίνουμε στα τοπικά και άσε τα άρθρα που σνομπαρουν. Μπορούμε και χωρίς τις νουθεσίας σου.

 14. Δες το βιογραφικό του ! Με την επικοινωνία το έφτιαξε ;η φτινοντας αίμα στο διάβασμα στις στερήσεις πάσης φύσεως στα 27 του αυτά που εχει πετύχει τα θεωρείς χειρότερα ;ήθελες τα παιδιά σου αν έχεις να του μοιάσουν λίγο ;να εργάζεται να σπουδάσει να κάνει μεταπτυχιακά και να προσπάθει για συνεχή μάθηση !προσεχε γιατί όταν βαθμολόγησε ο καθηγητής το γραφτό του Γκάντι του έγραψε( ηλίθιος)και αυτός του απάντησε το υπέγραψες αλλα δεν έβαλες βαθμο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.