«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» ΚΩ: Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ «Όποιος ποθεί την Ανάσταση από το Γολγοθά περνάει»

319
3992

«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» ΚΩ

 

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

«Όποιος ποθεί την Ανάσταση από το Γολγοθά περνάει»

Η πιο ιερή και κατανυκτική Εβδομάδα με κατάληξη το μοναδικό, ανεπανάληπτο γεγονός της Αναστάσεως, άμεσα συνδεδεμένο με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Το ότι ο Χριστός αναστήθηκε είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για τη Θεότητά Του, αλλά και ο ερχομός Του, η Σταύρωσή Του και η Ανάστασή Του ήταν προφητευμένες πριν εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια: Γένεση 3:15(4000π.Χ), Αριθμ. 24:17(1450 π.Χ), Ησαΐας 7:14(740π.Χ.). Ας δούμε μια από αυτές τις προφητείες: Ψαλμοί 22:16-18 (1050 π.Χ), 16. Διότι κύνες με περιεκύκλωσαν, σύναξις πονηρευομένων με περιέκλεισαν, ετρύπησαν τας χείρας μου και τους πόδας μου, 17. Δύναμαι να αριθμήσω πάντα τα οστά μου ούτοι με ενατενίζουσι και με παρατηρούσι, 18. Διεμερίσθησαν τα ιμάτιά μου και επί τον ιματισμό μου έβαλον κλήρον.

Μετά την υποδοχή του Σωτήρα Χριστού στις πύλες της Ιερουσαλήμ μετά Βαΐων και κλάδων, ακολουθεί η προδοσία, η σύλληψη και το μαρτύριο επί του Σταυρού, η τριήμερος Ταφή και Ανάσταση. Με μαύρα ιερά άμφια και κατάνυξη από ιερείς και εκκλησίασμα, τιμάται την Αγία και Μεγάλη Δευτέρα ο Πάγκαλος Ιωσήφ, που ενώ τα αδέλφια του τον πούλησαν για δούλο, εκείνος τους συγχώρεσε όπως και ο Ιησούς τους σταυρωτές Του. Τη Μεγάλη Τρίτη έχουμε την παραβολή των 10 παρθένων, που μας υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, αφού δεν ξέρουμε το τέλος της ζωής μας. Η Μ. Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού Χριστού και έλαβε τη συγχώρηση. Παράλληλα, τελείται και το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου. Τη Μ. Πέμπτη διαβάζονται τα Δώδεκα Ευαγγέλια από τους τέσσερις Ευαγγελιστές, που αναφέρονται στα φρικτά, σεπτά και σωτήρια Πάθη, το μαρτύριο και τη Σταύρωση του Ιησού του Ναζωραίου. Η Αγία και Μεγάλη Παρασκευή είναι αφιερωμένη στη θεία Ταφή, στην περιφορά του Επιταφίου και τα Εγκώμια. Το γλυκύ Έαρ, το γλυκύτατο τέκνο βρίσκεται μέσα στο λαξευτό Άγιο Τάφο μέχρι την Ανάσταση. Με την εις Άδου δε κάθοδό του συγχώρησε τον Αδάμ και την Εύα αλλά και όλους τους αμαρτωλούς του κάτω κόσμου και από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι πιστοί περιμένουν το χαρμόσυνο Αναστάσιμο μήνυμα.

ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ

Η Ουράνιος Βασιλεία περνά δια των θλίψεων της παρούσης ζωής. Χωρίς Σταυρό δεν υπάρχει Γολγοθάς και χωρίς Γολγοθά, Ανάσταση. Η πραγματική ζωή βρίσκεται πέρα από τη φθορά και το θάνατο. Εμείς λατρεύουμε ένα αναστημένο, ζωντανό Σωτήρα ο οποίος έχει υποσχεθεί αιώνια ζωή σε όσους πιστεύουν στο όνομά Του. Δε χρειάζεται, πλέον, οι άνθρωποι να σκοντάφτουν στην ομίχλη και το σκοτάδι της απελπισίας. Ας ακολουθήσουμε το Χριστό μέσα από το θάνατο στην Ανάσταση και στη ζωή. Ας ανάψουμε τις λαμπάδες της ζωής μας από το ανέσπερο φως του Χριστού και ας το μεταλαμπαδεύσουμε στα πέρατα του κόσμου γιατί όπως βλέπουμε, ένα γύρω μας τον πλανήτη που σιγοπαλιώνει, όσο πάει και βραδιάζει και τα ερέβη και τα σκοτάδια καλύπτουν έθνη και λαούς και τις γειτονιές της οικουμένης!

Το αχνό φως των καντηλιών και των κεριών φωτίζουν τα πρόσωπα των Αγίων και των πιστών, που προστρέχουν και γεμίζουν τις εκκλησιές για τη μεγάλη αυτή εορτή της χριστιανοσύνης. Το θυμίαμα σαν προσευχή ανεβαίνει στο θρόνο του Θεού με την παράκληση για δύναμη, κουράγιο και υπομονή και την απαραίτητη σταυροαναστάσιμη ελπίδα στο ανέβασμα του προσωπικού μας Γολγοθά. Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι εκκλησίες είναι γεμάτες με πιστούς διότι υπάρχει ένας άδειος τάφος στην Ιερουσαλήμ. Για μια ακόμη φορά, θα ακουστεί το «Χριστός Ανέστη». Για μια ακόμη φορά θα αντηχήσουν οι θόλοι των εκκλησιών από τις χαρμόσυνες αναστάσιμες ψαλμωδίες. Το αναστάσιμο φως, ας φωτίζει το δρόμο μας και ας νοηματοδοτεί τη ζωή μας. Καλή Ανάσταση!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

319 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οταν συναθριζομεθα άνευ όπλων προσβάλοντας αλλά μη υβριζόμενοι το Δωδεκάθεον των αρχαίων υμών προγόνων, οίτινες ως εθνιστές και ομότροποι επιχειρούν το ακατόρθωτον, τότε ημπορούμεν με τα λάβαρα της πίστης να εκδράμωμεν εις τα παραδείσιους νήσους. Οφείλουμε να αγαπάμε το ομόγλωσσον και ομόαιμον άνευ αποκλεισμού του ομοθρήσκου διότι πολλοί συναθριζόμενοι ως Θερμοπυλιώτες που δυστυχώς είναι ανθέλληνες μας κυβερνούν διαρυγνύουν την θρησκευτική συνείδηση των συντρόφων εν όπλοις. Ίτε παίδες εις τα εξοχάς. Εμπρός παίδες Θερμοπυλιώτες Ζήτω το έθνος της Μαδαγασκάρης.

  • Σαλεύουν οι άμοιροι άνθρωποι σήμερα την σύγχρονη εποχή! ΔΥΣΤΥΧΩΣ

   Ο Θεός να σας έχει καλά και να φωτίσει το παρασαλεμένο μυαλό σας!

  • Χριστάρα αντλείς τη δύναμη και την ύπαρξη σου από τις θερμοπύλες από ό, τι φαίνεται, οπότε γιατί δεν γράφεσαι μέλος;

  • …ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ… (γνωριζω απο ψυχολογια και καταλαβαινω οτι απλα καμαρωνει με αυτα που γραφει)…

    • που κανεις λεξικά τρεντς με την φαντασία σου, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά σου. Αν θερμοπυλιτιδα ειναι η αρρώστια που προκαλούν οι θερμοπυλες, να χαρακτηρίσουμε τις θερμοπυλες ‘δημόσιος κινδυνος’;

  • Έγραψε πάλι το κολλημένο μυαλό της Μαδαγασκάρης ,πω πω βγάλε τις παροπε δες άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου ,ζεις σε ένα μικρόκοσμο ,λες κ όλα αυτά γύρω σου απλά φυτρωσανε .Λες κ δεν τα έπλασε ο Θεός ,υπάρχει η γέννηση κ ο θάνατος , αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς ,όταν αναστήθηκε ο Χριστός απόδειξε σε ανθρώπους σαν κ εσένα ότι υπάρχει .Αναληφθεί με το σώμα στους ουρανούς ,όπως κ η Παναγία ,στον τάφο τους δεν βρέθηκε ούτε σώμα ούτε οστά .Κάνε μια βόλτα στον Πανάγιο τάφο ,το μεσημέρι του μεγάλου Σαββάτου να δεις με τα μάτια σου να ψάχνουν τον πατριαρχη μας όλοι οι αιρετικοί ,πριν μπει στο κουβούκλιο για τυχόν αναπτήρα η σπίρτα ,κ φυσικά δεν έχει τίποτα μόνο διαβάζει μια ευχή κ βγαίνει η φλόγα μέσα από τον τάφο .Πλανεμενη μας Μαδασκσρη .

 2. My name is Judas Hiscarriot.. מי מחפשת אותי ?
  כמה כסף Πόσα πάει το αργύριο στις ισοτιμίες σήμερα?Μία χώρα εορτάζει την Ανάσταση πνιγμένη στο αίμα θυσίας και βασανισμού αθώων αμνών…Διαμερίσαντες τα Ιμάτια Του είπε ο Κύριος….γδάρσιμο προβιάς κατάλαβαν οι Απόστολοι?Χριστιανική συνείδηση και Βασανισμός αθώων πλασμάτων πάνε μαζί???Απορεί κανείς αν αυτά που τραβάμε ,οφείλονται σε Λάθη που μας επέβαλαν να κάνουμε οι σκοταδιστές??? Μπα,η μαγειρίτσα δεν καταλαβαίνει από πόνο και ευαισθησίες.

  • Καλά και εσείς όλοι οι ευαίσθητοι! Εδώ στη Σρι-Λάνκα δολοφόνησαν εκατοντάδες αθώους συνανθρώπους μας που προσήλθαν στους ναούς για να γιορτάσουν το Καθολικό Πάσχα και στέκεστε στους αμνούς, που σίγουρα είναι αποκρουστικό το θέαμα! Για τις θυσίες νέων παιδιών από σατανιστές; ΓΙΑ το ότι πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά από έλλειψη τροφής φαρμάκων ακόμα και νερού;;; ΣΙΓΗ;;;

   • ‘Αφου συμβαίνουν τόσα ασχημα στον κοσμο, ο βασανισμός των ζώων δικαιολογείται’. Αρ γιου ε γκρικ φιλοσοφερ;

    • τωρα βγάλαμε νοημα με την τελευταια σας σπουδαία ανάρτηση.

  • Η ορθοδοξία ,είναι φως, μάθε εσύ που έχεις σκοτάδι στο μυαλό σου ,ότι από τότε που κατέβηκε στην γη ο Χριστός ,τα ευλόγησε όλα ,κ επιτρέπετε εκτός από τις ημέρες της νηστείας, να τα καταναλώνουμε όλα.Αυτος είναι ο νόμος της φύσης, δεν σε βλέπω όμως να συγκίνησε ,για ανθρώπους που πεθενει από την πείνα ,κ αναρωτιέμαι ποιοι έχουν μεγαλύτερη αξία για σένα οι άνθρωποι η τα ζωντανά ; Που έτσι κ αλλιώς η μικρή πορεία της ζωής τους είναι προδιαγραμμενη;

   • Ειναι φως η απάνθρωπη, βίαιη και επώδυνη χαλαλ θανάτωση των ζώων,

    ενω η εναντίωση σε αυτην την βάρβαρη μεθοδο ειναι σκοτάδι; Δε σας απαγόρευσε κανένας να τρώτε κρέατα ή να πάτε κόντρα στους νόμους της φύσης, απλα πιο να γίνετε πιο συμπονετικός προς τα ζωντανά. Ισως ομως και να κανω λάθος, ισως να εχω τυφλωθεί απο το φως που βγαινει απο μεσα σας.

    • Όταν η ειρωνία συμπορεύετε με την αλογία ό, τι και να πούμε χάνουμε τα λόγια μας και το χρόνο μας

    • που ειναι το ‘παράλογο, το δαιμονικό και το χάσιμο χρόνου’, οταν απλα ζητάμε ανώδυνη και γρήγορη θανάτωση των ζωντανών; Εσεις ουρλιάζετε εδω μεσα οτι ειστε οι μόνοι ικανοί για αγάπη, και παράλληλα λετε οτι η απάνθρωπη χαλαλ-μέθοδο που εχουμε υιοθετήσει ειναι ορθόδοξη και χριστιανική. Που θα φτάσει αυτος ο παραλογισμός;

    • Τυφλωθήκατε σπό την εμμονή σας σώνει και καλά για κάτι που δεν είναι στην αρμοδιότητα τωμ πολιτών να αλλάξουν.

    • ‘Προωθείστε’, σαν ευσυνείδητος καταναλωτής και άνθρωπος που ειστε,

     μπορειτε να μην καταλανωνετε το προϊόν αυτής της βάρβαρης μεθόδου θανάτωσης ζώων, και ετσι θα αναγκαστούν αυτοι που την εφαρμόζουν να την αλλάξουν. Πολίτες θανατώνουν με αυτόν τον φριχτό τροπο τα ζωντανά, και πολιτες καταναλώνουν το κρεας τους. Πολιτες ειναι αυτοι που μπορούν να τον αλλάξουν.

   • Πέστα άνθρωπέ μου αλλά κάποιοι φαίνεται έχουν δαιμονική εμμονή για ό,τι είναι ορθόδοξο, χριστιανικό!

 3. Όντως ένας τάφος υπάρχει κενός! Όλοι οι άλλοι είναι » γεμάτοι»….Αυτή είναι η δύναμη της πίστης μας!

 4. Ο Θεός ας φωτίσει όλους μας και ιδιαίτερα τους εθνοπατέρες μας για να οδηγηθεί στο φως και την Ανάσταση η χώρα μας.

 5. Πάσχα σημαίνει διάβαση! Ας αφήσουμε πίσω τον χτεσινό μας κακό εαυτό και ας συμπορευτούν με τον αναστάντα Ιησού Χριστό στο φως και την όντως ζωή!

 6. Μόνο αν εφαρμοστει ο ευαγγελικός Λόγος μπορεί να υπάρξει η μια πιο δίκαιη και εξισωτική κοινωνία!

 7. Όποιος ποθεί την Ανάσταση από το Γολγοθά περνάει! Γι’αυτό χρειάζεται μεγάλη υπομονή! Καλή Ανάσταση!

 8. Η σταυροαναστάσιμη ελπίδα ας νοηματοδοτεί τη ζωή μας και να μας χαρίζει τη δύναμη να υπερβαίνουν τα εμπόδια τις δοκιμασίες, τις ασθένειες την αδικία που σίγουρα θα συναντήσουμε στο σύντομο επίγειο βίο μας.

 9. Επιστροφή στην πίστη μας και την αγάπη προς τον πλησίον του Ευαγγελίου

  Είμαστε όλοι αδέλφια! Ο Θεός έδωσε όλα τα αγαθά με επάρκεια ώστε να μην υπάρχει φτωχός. Όμως η απληστία του ανθρώπου και η ματαιοδοξία του οδηγεί στο σημείο σήμερα στην Αφρική να πεθαίνουν από την έλλειψη τροφής, ενώ στην πολιτισμένη Ευρώπη από το πολύ φαγητό!

 10. Είναι λυπηρό το ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το όνομα Θερμοπύλες και να τους συνδέσουν με τη χρυσή Αυγή! Η ανόητη λειτουργία 1-2 ατόμων δεν σημαίνει ότι χαρακτηρίζει τον βασικό πυρήνα της ομάδας αυτής.Η ομάδα που διαμορφώνει την φιλοσοφία της δεν έχει να κάνει με τον άρρωστο πατριωτισμό που προβάλλει το εγώ και τη φιλαυτία της. Αντίθετα, μέσω της φιλανθρωπίας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βοηθά ενδεείς και εμπερίστατους συμπολίτες μας εντός και εκτός του νησιού χωρίς διακρίσεις!

 11. Χωρίς το Πάσχα και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού η ζωή μας θα ήταν χωρίς νόημα ύπαρξης ! Το Πάσχα παράλληλα ομορφαίνει την ενθαδικότητά μας και δίνει μια ανάσα στη μίζερη και βαρετή μας καθημερινότητα, έχουμε κάτι όμορφο να περιμένουμε..

  • Δυστυχως μετα απο 2019 χρονια, στην καλύτερη χώρα του σύμπαντος,

   δεν εχουν αλλάξει και πολλα πραγματα.

 12. Ευχόμαστε Ο Αναστάς Κύριος να δώσει μετάνοια και ανάσταση και στην πονεμένη και σταυρωμένα Πατρίδα μας Ελλάδα, ώστε να ορθοποδήσει και να ορθοδοξεί πάντοτε, χωρίς μεταπτώσεις και καταπτώσεις, που δυστυχώς γνωρίσαμε και ζούμε τελευταία.

 13. Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει το μέγα Μυστήριο της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Χριστού;

 14. Η Ανάσταση του Χριστού στις ψυχές μας μπορεί να γίνει και Ανάσταση της Πατρίδας.

 15. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΕΝΟΙΤΟ!

 16. Οι Πασχαλιές και οι μεγάλες και μικρές γιορτές της Ορθοδοξίας

  Εκείνα τα αλησμόνητο παιδικά Χρόνια, είναι βαθειά χαραγμένες στη μνήμη και χωρίς να το θέλουμε έρχονται από μόνες τους να μας θυμίσουν ότι εμείς που γευτήκαμε και ζούσαμε αλλιώτικα την πατρίδα μας να μην επιτρέψουμε περισσότερες και ποικίλες «λεηλασίες» στο χιλιοβασανισμένο κορμί της, δεν το χρωστάμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας! Ολόψυχα σε όλους τους συνδημότες μας και για όλο τον κόσμο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

 17. Η είσοδος του Χριστού στην Ιερουσαλήμ, καθήμενος επάνω σε ένα πουλάρι, σε ένα γαιδουρόπουλο που είναι το πιο ταπεινό και περιφρονημένο ανάμεσα στα ζώα, ήτανε θρίαμβος της φτώχειας και της ταπείνωσης..

 18. Η ζωή μας όλη στην ουσία είναι ένας Γολγοθάς που χωρίς τη σταυροαναστάσιμη ελπίδα μας δυσκολεύει σε σημείο ώστε πολλοί σήμερα άνθρωποι να έχουν την ανάγκη ψυχοτρόπων για να μπορούν να τον πορευτούν! Όσο δε περνούν τα χρόνια γίνεται και δυσκολότερος! Ας αφεθούμε στην αγκαλιά του σταυρωθέντος και αναστάντος Χριστού ίνα ασφαλώς μέτοχοι ζωής αιωνίου γενόμεθα!

 19. Μια από τις ωραιότερες και κατανυκτικότερες περιόδους που αισθάνεσαι κοντά στο Δημιουργό σου ο οποίος ανεβαίνοντας στο Σταυρό εκουσίως, χαρίζει στον πεπτωκότα άνθρωπο τη σωτηρία ψυχής και σώματος .

  • Να τραγουδάτε μαντάμ μου, να τραγουδάτε διότι έτσι θα αποφύγετε πολλές ψυχικές και τις απορρέουσες εξ αυτών σωματικές ασθένειες…..

   • ειρωνικά και μισογυνικά προς μια κυρια, ομοφοβικά και αντρίκια προς εναν κύριο ή αντιπατριωτικά ως ξενοφερτο και επικίνδυνο προϊόν του Σόρος; Το σίγουρο παντως ειναι οτι προέρχεται απο την απορρέουσα αγάπη σας.

    • ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΡΩΝΕΣ…

    • προς την εξυπνάδα ‘το τραγούδι ειναι χαρα’;

  • Συνεχώς εκτός θέματος. Το βλέπουμε δυσκολεύεστε λίγο, αλλά καλό σας κάνει.

   Πάλι εκτός θέματος οπότε και η απάντηησή σας είναι εξ ιδίων απάντηση στο σχόλιό σας για αμπελοφυλλοσοφίες.

   • Εκτος απο το χαλαλ υποστηρίζετε και τον αλαχ, πατριωτη, νεοελληνα, συμπονετικέ πιστε; Σκοτώνετε τοσο βίαια τα καημένα τα ζωντανά για τις παραδοσεις, η ελληνική τί σας φταίει; (Ρητορικές ολες)

    • Τα ντολμαδάκια τα ξέρετε;

    • για την προσπάθειά σας να το σώσετε.

    • Τι να σώσουμε όταν εσείς δεν το έχετε σωσμένο…

    • Φίλε σε «παίζουν» και εσύ τσιμπάς! Αλλά και τα φύλλα της αμπέλου ταιριάζουν …

    • αυτες ειναι οι απαντήσεις σας σαν χριστιανοί, αλλά κυριως σαν ανθρωποι που ειστε, στην ερωτηση ‘γιατι να μην σκοτώνουμε τα ζωντανά με εναν γρήγορο και ανώδυνο τροπο’; Τι κουτοπονηριές, και μάλιστα άσχετες, πετάτε;

 20. Σκεφτείτε να είχαμε λαϊκό κράτος, το οποίο προωθεί ο σύριζα, με τα σχολεία ανοιχτά και όλα τα υπόλοιπα που απορρέουν από τη λειτουργία ενός λαϊκού κράτους πόσο διαφορετικές θα ήταν αυτές οι άγιες ημέρες που όλοι μας έχουμε ανάγκη για αναστοχασμό, αυτογνωσία, ελεημοσύνη, νηστεία, μετάνοια και φυσικά να βρεθούν οι οικογένειες μαζί….

 21. Ό Θεός να αναπαύει τις ψυχές και των μουσουλμάνων και των χριστιανών που έπεσαν θύματα φανατικών και σατανοκρατουμένων

  Για τα θύματα στη Ζηλανδία σε τζαμί από ένα παράφρονα ( ΕΝΑ) έγινε ο χαμός στα συστημική ΜΜΕ! Για τα θύματα μιας οργανωμένης δολοφονίας στη Σρι-Λάνκα σε καθολική Εκκλησία, όπου έχασαν τη ζωή κοντά 400 Καθολικοί Χριστιανοί που γιόρταζαν το Καθολικό Πάσχα, το προσπέρασμα εντέχνως!

 22. Στο τέλος θα υπερισχύσει η άδολη αγνή αγάπη, που είναι ο Ιησούς Χριστός! Καλό Πάσχα!

  • Με την ιδια άδολη και αγνή αγάπη σφάζονται τα ζωντανά και αφήνονται να πνιγούνε στο αίμα τους, έχοντας ενα απάνθρωπο και φριχτό θάνατο. Αυτο τελικα που αναβλύζει απο τους κομμένους λαιμούς δεν ειναι ζεστό αίμα, αλλα ζεστή αγάπη.

    • αυτό το αποστομωτικό αντεπιχείρημα;

   • ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΤΣΙΓΚΛΙΣΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΤΑΓΚΑΛΑΚΙ!!!

    ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΌ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΆ!

    • Ολα τα ζωα, ολο τον χρονο, αξίζουν την ανθρώπινη και συμπονετική συμπεριφορά,

     αξιαγαπητε, πιστε άνθρωπε: ‘Αφου υπάρχουν σοκαριστικά και διαστροφικό πραγματα στον κοσμο, ακομα ενα σοκαριστικό και διαστροφικό δεν κανει διαφορα’. Θαυμαστε τον λογικό, έξυπνο, συμπονετικο νεοελληνα πιστό. Θα ανάψουμε μια λαμπάδα για εσας σημερα.

   • ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ!

   • Όταν ο Χριστός σταυρώθηκε για τον ίδιο τον άνθρωπο, ποιος Ο ίδιος ο Θεός για το πλάσμα του…..

    • Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε εσεις ολοι οι παραπάνω πιστάρες

     ιατρική περίθαλψη να την αρνηθείτε με το ιδιο πάθος, για να νιώσετε τον ιδιο πόνο που ένιωσε ο Χριστός. Τα κουτοπόνηρα σχόλιά σας, η αγάπη σας για το κόψιμο λαιμού και του ζεστού αίματος που αναβλύζει απο το ζωντανό που σφαδάζει μεχρι να πεθάνει φριχτά, ζεσταίνουν την καρδούλα μας πιο πολυ και απο το θαύμα της Αναστασης.

    • Το αίμα του Χριστού που χύθηκε για τις δικές μας αμαρτίες το προσπερνάμε ως γεγονός και βλέπουμε ως μέγιστο το γεγονός της σφαγής των αμνών!

    • Τι σχεση εχει η πιστη με την κακοποίηση των ζωντανών; Κανενας δε σας υποχρεώνει να μην πιστεύετε στα θεία. Τα καημένα τα ζωντανά τι φταίνε να θανατώνονται τοσο φριχτα με την χαλαλ μέθοδο; Μα που εχουμε μπλέξει;

 23. "Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε αλλά ΘΑΡΣΕΙΤΕ, εγώ ξεκίνησα τον κόσμο"!

  Η Ορθοδοξία συνυφασμένη με τον Ελληνισμό αποτυπώνει τη ΣΥΣΤΑΥΡΩΣΗ μετά του Σωτήρος Ιησού Χριστού και το πέρασμα από τις δυσκολίες, τις καταστροφές, τον πρόσκαιρο αφανισμό στην αναδημιουργία και την αταλάντευτη πορεία προς την Ανάσταση και την όντως ΣΩΤΗΡΙΑ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑΡΣΕΙΤΕ!!

  • Μάλλον εσείς μαντσμ τα μπερδέματα αφού αναιρείται προηγούμενα σχόλιά σας συνδέοντας τη σφαγή των αμνών με το έθιμο του Πάσχα και της πίστης ΜΑΣ!

   • που ειναι το μπέρδεμα; Τα καημένα τα ζωντανά δε σφάζονται με τον φριχτό τροπο ‘χαλαλ’ για τις πασχαλινές παραδοσεις; Ειστε κουτοπονηρη λιγο ή απλά χαζή;

    • Συγχαρητήρια για τα τόσο πετυχημένα βαφτίσια ενός προφανώς είρωνα σχολιαστή

     Μας σας ταιράζει τόσο πολύ το ΜΑΝΤΑΜ ειδικά εσάς που αποκαλείτε άλλους κυρίες, «κύριε» μου!!!!!!

    • Τελικά ο καθένας παίρνει την απάντηση που του σξίζει, ειδικά όταν ειρωνεύεται!

    • δηλ εδω μεσα μονο άντρες γράφουν; ΄Προφανως είρωνα σχολιαστη’;! Μο ντιου, κελ αντελιζανζ. Είστε πανέξυπνος άντρας τελικά.

    • Ε μα πια, πειτε τα ‘Μαντάμ μου συγγνώμη αλλά σας άξιζε’ αγαπητή μου.

     Αυτο το προσβλητικό και αποστομωτικό (επισης μισογυνικο, ομοφοβικό, αντρίκια και, κυριως, ξενόφερτο) ‘Μαντάμ’ ηταν που χρειάζονταν για να μπουν στη θέση τους. Ξερουμε οτι ειμαστε γεμάτοι αγάπη, και γιορτάζουμε τις άγιες μερες αγάπης, αλλα τους άξιζε.

    • Βρήκατε το δάσκαλό σας; Πηγαίνετε γυρεύοντας και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.

    • Δεν ειπα οτι ειναι προσβλητικό. Αυτοι νομίζουν οτι ειναι λέγοντάς το. Ειρωνία κανεις;

  • Κοιτάξτε η Μαντάμ δεν καταλαβαίνει οπότε μην απαντάτε στο χάλι(άλ ) της.

   • Αφηστε το ‘μαντάμ’. Συγχωρεμένο και το κρύο λογοπαίγνιο δημοτικου ‘χάλι(άλ)’.

    Μετα το ‘πιο’ ομως, πώς να σας παρει στα σοβαρά καποιος;

    Καταλαβαίνουμε ομως, με τις καταθέσεις σας, οτι εσεις οι συμπονετικοι χριστιανοί διαφωνείτε με την προταση να σκοτώνονται τα ζωα γρήγορα και ανώδυνα, ενω συμφωνειτε με τη μέθοδο-χαλαλ που θανατώνονται τα ζωντανά τωρα. Τί δεν ειναι κατανοητό;

    • Δεν ενδιαφέρει αν είστε άπιστος, σεβαστείτε τα πιστεύω των άλλων.

     Ασχολείστε πολύ με τους χριστιανούς κύριε μου η Μαντάμ μου δεν ξέρω τι είστε, και σας παρακαλώ να κοιτάτε το δικό σας εαυτό και να μην λοιδωρείτε κάποιους για τα πιστεύω τους όπου και αν πιστεύουν!

    • με την ανώδυνη και γρήγορη θανάτωση των ζωντανών που προτείνεται, και οχι με την βάρβαρη μέθοδο τύπου-χαλάλ που φριχτα και βασανιστικά πεθαίνουν τωρα; Πώς θα επηρεαστεί ή θα προσβληθεί η πιστη σας αν εφαρμοστεί η πρώτη μέθοδος;

 24. Κάντε ένα βήμα μόνο εσείς και Εγώ τα 99 διώξτε όλους τους «θεούςς» και ελάτε στον Πατέρα. Η μετάνοια και η προσευχή καθώς και η νηστεία θα διώξουν από τη χώρα σας όλα αυτά τα θηρία. Γιατί εκτός από το οικονομικό το σχέδιο που υπεγράφη είναι να σφάζονται οι Χριστιανοί και να πετιούνται σε χαντάκι…

 25. Δεν βλέπετε καταστροφές πείνα και δυστυχία πως σφάζονται οι άνθρωποι με λύσσα και μανία; Και μέσα στην Ελλάδα μας στη χώρα την αγία ήρθαν πλέον οι δαίμονες και έκαναν κατοικία. Όποιος με αγαπά πολύ έξω βγάζει το φόβο, νιώθει με εμένα ασφαλής μακριά διώχνει τον πόνο.

 26. Σα στάχτη όλα θα διαλυθούν τα μαύρα σχέδιά τους, γιατί το σχέδιό μου το θεϊκό θα το βρούνε μπροστά τους.
  ΚΑΙ θα σχιστούν οι υπογραφές θα διαγραφούν τα χρέη. Η Ελλάδα θα ελευθερωθεί απ’του εχθρού το χέρι Αγαπημένα μου παιδιά να είστε εν Ειρήνη,κρατήστε την ελπίδα σας, μεσ’ στην καρδιά να μείνει. Αμήν! Έλληνες ΘΑΡΣΕΙΤΕ!

  • μας κανετε να φοβόμαστε περισσοτερο. Βάζετε και μια φωτογραφία δίπλα την επόμενη φορά να ξέρουμε ποιον να αποφεύγουμε σ’αυτον τον άγιο τοπο; Χασταγκ σύγκρυο

    • επειδη λέμε να σταματήσει η φριχτή ‘χαλαλ’ μέθοδος της θανάτωσης των ζωντανών με κόψιμο λαιμού και τον αργό, βασανιστικο και οδυνηρό πνιγμό απο το αίμα τους; Ο καλός εαυτός σας δηλ απο που προκύπτει;

    • Πόσος φθόνος και κακία μπορεί να φωλιάζει στη ψυχή του ανθρώπου; Ιδιαίτερα όταν βρίσκεται μακριά από το Θεό! Η εγωπάθεια η φιλαυτία, η ματαιοδοξία και η έπαρση τυφλώνουν τον άνθρωπο που με τα γήινα και χοικά του μάτια βλέπει τα φθαρτά, τα πρόσκαιρα, τα γήινα και όχι τα αιώνια τα άφθαρτα, τα ουράνια! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ….ΧΑΡΑ ΜΟΥ!

    • Ένας ψεύτικος μπα….μπι……νιώτη(ς)! Χαρά στη νιότη σου!

    • ξέρει καλά μία λέξη…..τη λέξη ανορθογραφία! Γεια σου μεγάλε και τρανέ!!

    • Πότε θα κάνετε μια διάλεξη, ένα επιμορφωτικό σεμινάριο;;

    • Ενας ενας με τον πατριωτισμό σας, την πιστη σας, την μόρφωσή σας, την αστείρευτη αγάπη σας, και κυριως τα λαμπρά αντεπιχειρήματά σας. Δε λυπάστε που δε λυπάστε τα καημένα θανατωμενα-‘χαλαλ’ ζωντανά, δε λυπάστε ουτε τους συνανθρώπους σας;

    • Οταν εχεις τους σπουδαίους λεξιπλαστες στυλ ‘κ.Μπαμπη-νιοτη’

     με τα ευφυολογήματά τους, τί διαλέξεις να κανουμε μετα εμεις οι κοινοί θνητοί;

 27. Ο Θεός να μας αξιώσει και φέτος να γιορτάσουμε το Πάσχα εν μετανοία και ειλικρινή αγάπη προς τον πλησίον μας και μάλιστα προς τους ενδεείς και εμπερίστατους συνανθρώπους μας!

  • Έτσι να το διασκεδάζετε και να φάτε και λίγο αρνάκι….για το Καλό!

   • Να τρώτε τα παντα και μάλιστα, θα σας ενθάρρυνα, σε τεράστιες ποσότητες.

    Τα ζωντανά να μη θανατώνετε τοσο απάνθρωπα για τη δικη σας διασκέδαση. Το αρνάκι δηλ που το κρεμάτε ανάποδα ολοζώντανο και του κόβετε το λαιμουδάκι με μαχαιράκι και ρέει άφθονο το ζεστό αιματάκι μέχρι να ξεψυχήσει το ζωντανό (‘για το Καλό’). Η κουτοπονηριά θεωρείται αμαρτία;

    • Ως ένα σημείο είναι αντιληπτό. Πέραν αυτού ίσως εμπεριέχει και...υποκρισία και υπαρξιακό κενό,ενδεχομένως

     Συγγνώμη εσείς όλο το χρόνο δεν τρώτε κρέας; Τώρα σας έπιασε αυτή η βιοψυχοσωματική ευαισθησία και η συγκινητική γραπτή αποτύπωση της σφαγής των αιγοπροβάτων;

    • Οταν δεν ξερεις τις συνθήκες που μεγάλωσε και θανατώθηκε το ζωντανό, ειναι αμαρτία να συμμετέχεις σε αυτη τη βαρβαρότητα και κακομεταχείριση. Ειναι πολυ δύσκολο να το συλλάβετε αυτο ε; Αλλα για εσας τους χριστιανούς, που ξεχειλιζετε απο αγάπη, ενω ξερετε πως ακριβως βιαια και ‘χαλαλ’ θανατώνονται για τις παραδόσεις τα ζωντανά, δεν εχετε καμια ένσταση ως άνθρωπος. Οταν μιλάτε για ευαισθησία και συγκίνηση, δε συγκρινόμαστε μπροστα σας, αυτο το παραδέχομαι.

 28. Ας περάσουμε φέτος από το ψέμα και τις αναλήθειες στην όντως Αλήθεια που απελευθερώνει από τα πάθη και τη φιλαυτία και μας οδηγεί στην άδολη και ειλικρινή κοινωνία με τον συνάνθρωπό μας!

 29. ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΆΜΕ ΌΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Η ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΈΣ ΜΑΣ!!!!

 30. Οι θερμοκέφαλοι έχουν γίνει πιο γραφικοί και ενοχλητικοί από τους μάρτυρες του ιεχωβά.

  • Συνεχίστε τη νιρβάνα σας και τα παραισθησιογόνα που σας ποτίζουν και όταν ξυπνήσετε θα αντιληφθείτε ίσως την Αλήθεια.

  • Μάλλον θερμοκέφαλοι και στενόμυαλοι είναι αυτοί που ενοχλούνται από τη διαφορετική άποψη των άλλων, τη στιγμή που κανείς δεν τους την επιβάλλει!!!

   • Βρε συ. Βρε Θερμοπυλα με τα πασχαλινά αστειάκια σου. Βρε συ.

    • Μην βλέπετε τους 2-3 ματαιόδοξους που μπορεί απλά να σηκώνουν τις σημαίες

     Κανείς δεν είναι καλύτερος από τον άλλο! Ο κάθε άνθρωπος έχει το διαμαντάκι του και καλό είναι να μην βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους ! Γνωρίζω αρκετά άτομα που ανήκουν στις θερμοπύλες που δεν θέλουν τη δημοσιότητα και δουλεύουν πολύ φιλάνθρωπα και όχι αλληλέγγυα δια της προβολής των ΜΜΕ για πολλούς ενδεείς και εμπερίστατους συνανθρώπους μας!

    • Εδω μεσα παντως δεν ειναι κανένας απο αυτους ‘διαφορετικους΄ θερμοπυλες

 31. » Ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται» μας λέγει ο ευαγγελικός Λόγος ! Μια μόνη αρετή υπάρχει που δεν μπορούν να μιμηθούν οι δαίμονες, η υψοποιός ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ! Καλό Πάσχα!

    • ψάξτε στο γιου πορν, αφου σας εχει γίνει εμμονή

   • Μάλλον εσείς πρέπει να έχεετε εμμονές, αφού φαίνεται τα ψάχνετε αρκετά.

    • «»Ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται» 24 Απρ 2019 at 7:23:05
     ‘Ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται’ μας λέγει ο ευαγγελικός Λόγος ! Μια μόνη αρετή υπάρχει που δεν μπορούν να μιμηθούν οι δαίμονες, η υψοποιός ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ! Καλό Πάσχα!». Ποιος εχει εμμονή με την ταπείνωση;

 32. Μνήσθητι ημών Κύριε όταν έρθεις εν τη βασιλεία Σου! Άλλοι φτωχικά άλλοι «υπερβολικά» ίσως και ανούσια θα περάσουμε και αυτό το Πάσχα! Ας δοξάζουμε το Θεό που αξιωθήκαμε άλλη μια χρονιά να προσεγγίσουμε και να γιορτάσουμε την Ανλασταση του Λυτρωτή και Σωτήρα των ψυχών ημών.

  • Η ταπείνωση είναι αυτό που μας λείπει για μια πιο εξισωτική και δίκαιη κοινωνία! Αν δεν ταπεινωθεί Ο άνθρωπος δεν σώζεται. Ο εγωισμός, η άκρα φιλαυτία και θεοποίηση του εγώ ΜΑΣ, οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή και παράλληλα μετατρέπει την καθημερινότητα μας σε μια κόλαση επί της γης!

   • Ειναι δίκαιο να σφάζονται τα ζωντανά με τον φριχτό χαλαλ τροπο

    για τις παραδοσεις και τις ορέξεις μας;

    • Με τον ίδιο τρόπο περίπου σκοτώνουν όλα τα ζώα ,θέλεις να μας πεις ότι δεν τρως καθόλου κρέας; Δεν το πιστεύω άσε την υποκρισία!!

    • Ναι, δυστυχως εχεις δικιο: με τον ιδιο χαλαλ τροπο σκοτώνουν τα ζωα οι ισλαμιστες. Ο σωστός τροπος ειναι να αναισθητοποιηθει ακαριαία και ανώδυνα το ζώο, χωρις να καταλάβει τιποτα, πριν θανατωθεί.

    • Οχι φίλε μου! Αποκρουστικό και βάρβαρο είναι! Όμως μην τα ρίχνουμε όλα στην πίστη μας, στην Ορθοδοξία, που κάποιοι χριστιανοί της ταυτότητας αλλά και όποιοι άλλοι ή ακόμα και κληρικοί δυσφημούν και καταρακώνουν με τη βιοτή τους και τις πράξεις τους το γνήσιο ευαγγελικό λόγο! Ας ευχόμαστε για όλους και πάνω από όλα για όσα εμείς δεν έχουμε καταφέρει, αφού ουδείς αναμάρτητος και αλάθητος!

    • Ξεχάστε την πιστη. Δεν κατηγορούμε την πιστη. Δε βασανιζει και σφάζει η πιστη τα ζωα. Εμεις, οι ανθρωποι το κανουμε. Εμεις πρεπει να σκοτώνουμε τα καημένα τα ζωντανά με εναν γρήγορο και ανώδυνο τροπο. Για ποιον λογο (για τις παραδοσεις μας, για τη θρησκεια, για τις ορεξεις κλπ), δεν εχει καμια σημασία. Σκοπός ειναι το ζώο να πεθαίνει ακαριαία και ανώδυνα, και οχι με τον βάρβαρο σφάξιμο που εφαρμόζουμε τωρα. Επομενως, συμφωνούμε.

 33. Πόσο όμορφες είναι αλήθεια αυτές ημέρες οι πασχαλινές! Όλη η φύση συμμετέχει σε αυτή τη Γιορτή!

  • του ζώου, που σφαδάζει κρεμασμένο ανάποδα, ποτίζει τα λουλουδάκια, τα δέντρα, το γρασίδι. Και η φύση και η ψυχούλα μας αγαλλιάζουν.

   • Έχεις δίκιο αλλά υπάρχουν πιο σημαντικά ως οι απότομες ανθρωπίνων κεφαλών ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ...

    Κόλλησες! Οι εμμονές θολώνουν το μυαλό!

    • και οχι απο το θαύμα της Αναστάσης. Αλλα απο την ευφυΐα και αγάπη των πιστών. Δέος για τον νεοελληνα πιστό.

 34. Συγχαρητήρια στην ομάδα «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»! Ταπείνωση, προσευχή και αγάπη προς τον πλησίον χωρίς διακρίσεις! Θερμοπύλες δεν είναι κάποιοι θερμοκέφαλοι- ξεροκέφαλοι που τελικά κάνουν ζημιά στην Πατρίδα, αλλά όσοι με πατριωτική τόλμη συνδυασμένη με σωφροσύνη , διάκριση και μέτρο λειτουργούν συνεκτικά και αποβλέπουν στην ομόνοια, την ενότητα και την εθνική ομοψυχία!

 35. Η ορθόδοξη πίστη δεν είναι θρησκεία είναι αποκάλυψη…

 36. Με την πίστη και το βλέμμα στην Ανάσταση του Χριστού μπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο όσες δυσκολίες και πτώσεις μπορεί και σίγουρα θα συναντήσουμε, αφού η ανθρώπινη πορεία είναι σταυροαναστάσιμη.

 37. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ Α0ΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΑΓΟΓΓΥΣΤΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΘΑ ΤΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ!

 38. Με την Ανάσταση του Κυρίου μας ο θάνατος έγινε κοίμηση!!

 39. Με την Ανάσταση του Κυρίου μας ο θάνατος έγινε κοίμηση!!

 40. Τις θερμότερες ευχές μας σε όλους τους συνδημότες μας και στον κόσμο ολόκληρο! ΑΓΑΠΗ, ειρήνη, χαρά, ψυχική ανάταση, αισιοδοξία ….ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 41. Η σκέψη στις 100 ψυχές που έφυγαν άδικα στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι και σε όσες άλλες ψυχές άδικα «εφυγαν» επίσης και δεν ήταν μαζί μας!

 42. Τις θερμότερες πασχαλινές ευχές μας και σε όλους τους εργαζομένους στο aegesnews, που ακόμα και τις γιορτές μας ανέχονται!

 43. Έπρεπε να καταλάβαινες ότι ο λιθοβολισμός δεν είναι τόσο δα και τόσο κακή πράξη ούτε και ο βασανισμός εκατομμυρίων αμνών,ούτε η εξορία,ούτε η .Αφού το λένε και οι πατέρες,όποιος σφάξει..μεταλαβαίνει Σώμα και Αίμα Κυρίου,όποιος δεν ευχαριστηθεί την Ανάσταση του Κυρίου με καταβρόχθησμα 15 κιλών αρνίσιας σπάλας,δεν θα πάει στον Παράδεισο.

 44. Οι τρεις μάγοι έφεραν στον Μεσσία ταπεινά Λιβάνια,Σμύρνα ..ε και λίγο χρυσό 24 καρατίων,εμείς αλαλάζουμε με σφαγή κάποιων εκατομμυρίων ζώων.Η Δεύτερη Παρουσία ΘΑ ΣΤΕΦΘΕΊ με σκωταριές,μυαλά αρνιού,γέμιση κατσικιού σε πήλινο ταψί και σούβλα….είπαμε ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα,είναι η εξήγηση που δίνουν οι αναμάρτητοι.Ντροπή να αμφιβάλεις….

  • Τελικά παιδιά φάτε και εσείς γιατί νομίζω ότι αρχίζει να σαλεύει το μυαλό από την έλλειψη ζωικής πρωτεΐνης και των απαραίτητων αμινοξέων! Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή σας με τη σφαγή των αμνών, τις σπάλεςκαι τις συκωταριές που ως νηπιάζοντες συνεχώς αναφέρετε και προφανώς αρχίζει να κουράζει!

   • Η εφαρμογή ακαριαίας και μη-βάρβαρης θανάτωσης των ζωντανών,

    (και οχι ο χριστιανικός χαλαλ τροπος που εφαρμόζεται τωρα) για να ικανοποιηθούν οι θρησκευτικές, παραδοσιακές, σωματικές, αιμοσταγείς ορέξεις σας, δε σημαινει οτι σας απαγορεύει καποιος να φάτε κρέας. Κουτοπόνηρε.

    • Η πρόταση αυτη, το να μη σφάζονται τα ζωντανά με αυτόν τον φριχτό και βάρβαρο χαλαλ τροπο, θεωρείτε οτι αποτελεί πονηριά και αναποφασιστικότητα; Τα πολλα θαυμαστικά μαρτυρούν τον βαθμό ευφυΐας σας; (ολες ρητορικές)

    • Εντάξει θα πούμε στον Τσίπρα πριν φύγει να αλλάξει τον τρόπο σφαγής

     Εσύ άνθρωπέ μου τρως τις σάρκες σου μαζί με τα νύχια σου από το κόλλημα σου! «Σκοτώνεις» τον εαυτό σου από τον εγωισμό σου να περάσει αυτό που θέλεις! Τους άλλους δεν τους σκέφτεσαι;

    • εγωιστικό εκ μέρους μου να προτείνω μια γρήγορη και ανώδυνη θανάτωση για τα ζώα, αντι της φριχτης μεθόδου που εχουμε υιοθετήσει απο την Ανατολή; Εσεις δηλ. χρειάζεστε εμενα (ή τον Τσίπρα) να σας εξηγήσει οτι το σωστό ειναι να θανατώνονται τα ζωα χωρις να βασανίζονται; Τι εννοειτε επισης οτι ο παραπάνω τροπος σκέψης με κανει να μην νοιάζομαι για τον συνάνθρωπο;

    • Είπαμε το κόστος είναι το πρόβλημα προφανώς και όχι αυτό που συνεχώς κτυπάτε ως χριστιανικό έθιμο.

    • Τι σχεση εχει η γρήγορη και ανώδυνη θανάτωση με την θρησκεια και τα λεφτα? Η αναισθητοποιηση του ζώου, πριν τη σφαγή του, γινεται ακαριαία με ενα φθηνό μεταλλικό εργαλείο, κατασκευασμένο ειδικά για να μην υποφέρει το ζώο. Εσεις που ακριβως εντοπίζετε την μισαλλοδοξίας και την μικροψυχία στα παραπάνω;

   • Μπορείς να φας και τα κρέατα σου αν θες..όπως το χταπόδι τρώσει τα πλοκάμια του.Δεν σου λένε αυτό οι άλλοι

    σου λένε για την ΑΝΤΙΦΑΣΗ των λόγων των Ευαγγελίων με όσα κάνουμε.Διάβασες τα Ευαγγέλια?Εκτός και αν υπηρετείς κανένα απόκρυφο του Ιούδα.Ξέρεις τι είναι αντίφαση καταρχήν?Ξέρεις να μεταφράζεις την αρχαίζουσα Ελληνική γραφή?Επειδή και η Γιαγιά μου πήγαινε Εκκλησία και αποστήθηζε τα Εγκώμια,ή διάβαζε απ την σύνοψη,αλλά δεν καταλάβαινε τι έλεγαν και κυρίως τι εννοούσαν.Μπορεί δηλαδή ο Ζουλού πολεμιστής στην Αφρική να φάει έναν άνθρωπο και να γυρίσει στην σκηνή του και να πει ότι τον έφαγε από αγάπη?Θες να μας πεις σε ποιο σημείο των Γραφών ο Κύριος μας είπε να σφάζουμε με βασανισμό για χλαπάκιασμα?Άντε πες μας.

    • άδικα προσπαθείς να τους μιλήσεις με λογικά επιχειρήματα. Διάβασε τα σχόλια των πιστών εδω μεσα και δυστυχως θα καταλάβεις.

    • Πότε θα ξεκολλήσετε και δεν θα κολλάτε επειδή προφανώς δεν έχετε κάτι άλλο σημαντικό να σημειώσετε!Δεν είναι ανάγκη να απαντάτε τα ίδια και τα ίδια κουραστήκαμε.

    • Εχετε δικιο, πρεπει να σταματήσουμε το κόλλημα για την κακοποίηση, με χαλαλ τροπο, των ζωντανών για τις παραδοσεις μας και τις ορεξεις μας. Μπορειτε να ξεκουραστείτε τωρα.

    • Όχι φίλε μου απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε εμείς οι απλοί πολίτες να το επιτύχουμε, απλά να πιέσουμε.

    • χαίρομαι που συμφωνειτε οτι αυτος ο βάρβαρος τροπος θανάτωσης πρεπει να σταματήσει. Βεβαίως εμεις οι πολιτες-καταναλωτές μπορούμε να το επιτύχουμε. Να σταματήσουμε να αγοράζουμε κρέατα απο ζωα που θανατώνονται με αυτόν τον τροπο, ως ευσυνείδητοι καταναλωτές και, κυριως, ως ευσυνείδητοι ανθρωποι που μπορούμε να γίνουμε.

 45. Χαίρετε εν Κυρίω! Υπομονή και όλα με ταπείνωση και προσευχή προπάντων ε και πάνω απο όλα με μετάνοια όλα θα πάνε Καλά!

  • Ρε φίλε το είπαμε. Αποκρουστικό το θέαμα, αλλά μην το κάνεις και…»κυπριακό»!

   • δεν ειναι θέμα αισθητικής, αξιαγαπητε συμπονετικε πιστε.

    • Για την κακοποίηση παιδιών και γυναικών αν γράφατε θα σας εύρισκα πιο ουσιλωδη ως σχολιαστή.

    • εισαι ψυχάρα τελικα. Σε παρεξήγησα.

    • Και που ξέρεις ρε αν εγώ είμαι πιστός;

    • δικαιολογείται η υπεράσπισή τους να θανατώνονται τα ζωντανά με την χαλαλ μέθοδο για τις παραδοσεις του τόπου; Μα που εχουμε μπλεξει;

   • Όχι δεν το κάνει..κανείς Κυπριακό..απλά απορεί με την πλάνη που είστε,με την αλληγορία και υποκρισία.

    Απ την μετατροπή των κηρυγμάτων του Ιησού μας σε ένα αιματηρό ,βάρβαρο,απάνθρωπο,εξευτελιστικά πρωτόγονο και Ειδωλολατρικό Έθιμο ,που αμαυρώνει και τα διασωθέντα ανά τους αιώνας κηρύγματα του Ιησού και απομακρύνει αληθινούς πιστούς απ την Εκκλησία.Καμιά σχέση με την λέξη αγάπη,πραότητα,μετάνοια,συγγνώμη,συγχώρεση,πνευματισμός,ψυχική αναζήτηση…Έχω συναντήσει Ιερωμένους που απορούν για το Βάρβαρο αυτό έθιμο,που κάποιοι Αγιωρίτες το πολεμούν απ ότι έχω μάθει,ενώ κάποιοι πνευματικοί έχουν πολλές ενστάσεις.Αλλά εδώ έχει ‘δεθεί’ με τα …τανκς.

    • Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι όχι όπως η εκκλησία μας το εκλαμβάνει αλλά όπως οι απλοί άνθρωποι

    • απ’ ό,τι βλέπουμε απο τα βάρβαρα έθιμα του άγιου τούτου τόπου .

    • Αν έχετε εμμονές και με τα τανκς, τότε μιλάμε για σοβαρή….

 46. ..οι διψώντες και πεινώντες και όλοι οι στερούμενοι,όπως χορτασθήσονται ακόμα και οι α……

   • κυριως επειδη ξέρουμε με τι φρικτό και επώδυνο τροπο θανατώνονται για τις θρησκείες, τις ορέξεις και τις παραδοσεις μας.

    • Λίγο υποκριτικό και υπερβολικό! Μήπως βλέπετε το δέντρο και παραβλέπετε το δάσος….

    • Αμάν πια άνθρωπε μου, ζήσε το γεγονός της Ανάστασης, της νίκης κατά του θανάτου και πάντα τα άλλα προστεθήσονται σοι…

    • Οχι, το δάσος βλεπω. Δεν αναφέρομαι μονο σε ενα ζωντανό που θανατώνεται με τον χαλαλ τροπο για τις ορέξεις μας, αλλα για χιλιάδες.

    • Δηλ εσεις ‘γιορτάζετε το γεγονος της Αναστασης, της νίκης κατα του θανάτου’, θανατώνοντας ζωντανά με τον πιο απάνθρωπο-χαλαλ τροπο; Επανάληψη: Δηλ εσεις ‘γιορτάζετε το γεγονος της Αναστασης, της νίκης κατα του θανάτου’, θανατώνοντας ζωντανά με τον πιο απάνθρωπο-χαλαλ τροπο;

   • Το κατά πόσο συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις στις τάξεις των ..Ορθόδοξων Φαρισαίων,ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

    H υποκρισία, λοιπόν, είναι μια διανοητική κατάσταση που βρίσκεται στον αντίποδα της ειλικρίνειας και συχνά διακρίνεται από ασυνείδητες αντιφάσεις και ανακολουθίες. Λόγω της τάσης του για εγωκεντρικότητα, το ανθρώπινο μυαλό είναι εκ φύσεως υποκριτικό.

    • Επισης, δώσατε μια ξεκαθαρη απάντηση για τον λογο που ειστε εναντίων της προτεινόμενης μεθόδου με την οποια τα ζωντανά θανατώνονται γρήγορα και ανώδυνα. Συνεχίστε να υποστηριζετε την απάνθρωπη μεθοδο τύπου-χαλαλ. Αυτο σας τιμά. Και μπραβο σας.

 47. Τουλάχιστον σε αυτό το άρθρο υπάρχει κάποιο επίπεδο αντιπαράθεσης πιο ουσιαστικό όσο αφορά τα σχόλια!

 48. Τελικά παιδιά φάτε και εσείς γιατί νομίζω ότι αρχίζει να σαλεύει το μυαλό από την έλλειψη ζωικής πρωτεΐνης και των απαραίτητων αμινοξέων! Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή σας με τη σφαγή των αμνών, τις σπάλεςκαι τις συκωταριές που ως νηπιάζοντες συνεχώς αναφέρετε και προφανώς αρχίζει να κουράζει!

  • Ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές που κόπτεστε για τα δημιουργήματα και αδιαφορείτε για το δημιουργό

   ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΓΩ ΛΟΓΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΜΟΛΟΓΏ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΗΜΏΝ; ΜΗΠΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΥΠΑΡΞΕΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΑΤΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΟΠΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ;

   • Η κουτοπονηριά του νεοελληνα πιστου δεν εχει όρια, οπως και η αγάπη του.

    Αισθάνεστε δηλ ‘ασχημα στο θέαμα’ επειδη θίγει την αισθητική σας; Ενω η χαλαλ, βίαιη, επώδυνη και απάνθρωπη θανάτωση του ζωντανού σας αφήνει αδιάφορο; Τι σχεση εχουν ολες οι φριχτές ανθρώπινες καταστροφές που αναφέρατε με το θέμα της κακοποίησης των ζώων; Για εσας, τον πονοψυχο, ‘αφου ο κόσμος ειναι γεμάτος με φριχτές ιστορίες, ε, αλλη μια δεν πειράζει’. Τί ύψος εχετε, να σας ανάψουμε μια λαμπάδα ίσα με το μπόι σας;

    • Φίλε μου να μην σε ξοδεύω.

    • ‘Άσχημο πραγμα’, τί σκάτε για τους άπιστους; Αυτοι δεν πανε στην κολαση καρφωτοι; Άσχημο πραγμα το χαλαλ που υποστηρίζετε.

 49. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΠΕΣΟΝΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΟΣΜΟ

  ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ Τ Ο ΕΓΩ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΙΛΑΥΤΟ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ! ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ!

   • σχεδόν τοσο πετυχημένη οσο και η εφαρμογή της μεθόδου τους για την βάρβαρη σφαγή των ζωντανών. Ποσο θα ήθελα να δω σκηνη με τον γιατρο σας να σας λεει ‘μας πρήξατε με τους πόνους σας’.

    • και να κατακρίνει τον βασανισμό ζώων;

 50. Αμάν πια άνθρωπε μου, ζήσε το γεγονός της Ανάστασης, της νίκης κατά του θανάτου και πάντα τα άλλα προστεθήσονται σοι…

 51. Η νίκη κατά του θανάτου έχει νόημα τα υπόλοιπα, υπολείπονται.

  Χαρά μας ο Ουρανός κααι η Αιωνία Βασιλεία του Χριστού που με την Ανάστασή του νίκησε το κράτος του θανάτου!

 52. Τρεις οι εχθροί του ανθρώπου που προσπαθεί να ξεφύγει από το πνευματικό, ηθικό και αξιακό τέλμα που κυριαρχεί στη σύγχρονη κοινωνία! Ο εαυτός μας, ο κόσμος και ο διάβολος…

   • Πέστε το σε αυτούς που το κάνουν και σε όσους άλλους θα μπορούσαν να νομοθετήσουν ένα διαφορετικό τρόπο σφαγής. Όντως είναι αποκρουστικός συτός ο τρόπος και επώδυνος για τα άμοιρα ζώα.

    • Αυτο ομως να το εξηγήσετε στους άλλους εδω μεσα που κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν. Και παλι μπραβο σας.

  • Και αφηστε μας να σφάζουμε τα ζωντανά αρνάκια και κατσικάκια με τον χαλαλ τροπο.

   • Κάντε ό, τι θέλετε και αφήστε το καθένα να λειτουργεί όπως νομίζει σωστά.

    • ‘Χειρότεροι και απο δικτάτορες’ που λέμε να θανατώνονται σωστά

     τα ανυπεράσπιστα ζωντανά για να εχουν εναν γρήγορο και ανώδυνο θάνατο; Μα που ζούμε βρε συνάνθρωποι;

  • Μακάρι οι ειδήμονες και οι κρατούντες να ευαισθητοποιηθούν για το συγκεκριμένο θέμα αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι στον κόσμο τους…

   • ‘Μακαρι’ δε χρειαζεται να περιμένουμε μονο απο την πολιτεία.

    Σαν ευσυνείδητοι χριστιανοί, πολιτες και καταναλωτές μπορούμε να το καταφέρουμε και μόνοι μας. Οι μουσουλμάνοι αρνούνται να αγοράσουν κρεας που δεν ειναι χαλαλ. Εμεις γιατι δεν απαιτούμε αντιστοιχα το αντιθετο; (Δηλ το ζώο, του οποίου το κρεας θα αγοράσουμε, να εχει θανατωθεί με γρήγορο και ανώδυνο τροπο)

 53. Οι περισσότεροι θρήσκοι είναι 21Απριλίτες υπέρμαχοι.Η σούβλα με κλαρίνο ήταν σύμβολα του.. Παττακού.
   • Μια ερώτηση προς τον 'παραμορφωμένο',ωραία ας αφήσουμε τ αρνιά,αλλά πες μας

    Ορθόδοξε,που κολλάει η χρήση όπλων στους εορτασμούς της Αναστάσεως του Κυρίου?Το όπλο δεν είναι σύμβολο βίας?ΣΥΜΒΟΛΟ πόνου,αφαίρεσης ζωής?τι δουλειά έχουν οι μπαλωθιές στα Χριστιανικά Γλέντια?1 νεκρός και ένα φυτό στην εντατική ο απολογισμός της ‘παραμόρφωσης’.Η βλακεία έχει και όρια.Άιντε Ισκαριώτες.

    • Μην νευριάζετε γιατί θολώνει το μυαλό, αποκαλώντας δε τους άλλους Ισκαριώτες γίνεστε χειρότερος σπό αυτούς που κρίνετε και χαρακτηρίζετε όπως εσείς θέλετε χωρίς να γνωρίζετε αν είναι Ορθόδοξοι, πιστοί, άπιστοι! Τα έχετε μπερδέψει τα έχετε ανακατέψει και αυτό προφανώς αναδύει μια εσωτερική σύγχυση και μονομέρεια !

  • σφάζει ενα ζώο κόβοντάς του τον λαιμό και το αφήνει να πεθανει φριχτα και επώδυνα με το αίμα να αναβλύζει ελεύθερα;

   • Συνεχίστε τον αγώνα σας και μετα το Πάσχα! Κάτι μπορεί να γίνει! Πάντως δεν ξέρω κανένα κόμμα που να το περιλαμβάνει στο προεκλογικό του πρόγραμμα!

    • Σε Αμερική και Ευρώπη τα ζωα θανατώνονται με αναισθησία πρωτα.

     Στον μουσουλμανικό κοσμο (σε Ανατολή και Δύση), ναι, εκει θανατώνονται με τον δικό μας τροπο – και αυτοι λογο θρησκείας και παράδοσης.

 54. Αν σήμερα στην Κω η σφαγή αμνοεριφίων κοστίζει 11 ευρώ το κομμάτι πόσο θα πάει αν ο τρόπος σφαγής τους αλλάξει; Σίγουρα θα αυξηθεί και θα μετακυλιστεί η αύξηση στον καταναλωτή! Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε αυτά που γράφει ο κύριος είναι σωστά αλλά ουτοπικά!Όλα σήμερα για το κέρδος!

  • Τί ουτοπικό υπαρχει στην έννοια ‘ευσυνείδητος καταναλωτής’;

   Ποιος πιστος δε θα μπορέσει να διαθέσει παραπάνω λεφτα για το αρνί του Πάσχα, κυριως οταν θα ξερει οτι το ζώο που θα φαει δεν υπέφερε κατα την θανάτωσή του; Και για την υπόλοιπη χρονια να ισχύσει το ιδιο. Τα ζωα να αντιμετωπίζονται συμπονετικά και ανθρώπινα και ο καταναλωτής να γίνει πιο ευσυνείδητος και προσεκτικός με την κατανάλωση κρέατος. Ουτοπική θα ηταν η κατάσταση που δε θα σκοτώνονταν καθολου τα ζωα, και οχι αυτη κατα την οποια εξασφαλίζουμε εναν γρήγορο και ανώδυνο θάνατο για αυτα.

   • Τί γίνεται με τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία….; Είναι θέμα Παιδείας έτσι ώστε σταδιακά όντως να ισχύσει.

    • Αν το κρεας τους δεν ειναι χαλαλ, δεν το καταναλώνουν. Μπορούμε και εμεις αντιστοιχα να απαιτήσουμε απόδειξη γρηγορης και ανώδυνης θανάτωσης, διαφορετικά δεν γινεται η αγορά/κατανάλωση.

 55. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της της θεοποίησης του ανθρώπου

  Τα πράγματα άλλοι τα κατευθύνουν! Πόσα άλλα θα έπρεπε να αλλάξουν και όμως λόγω του κόστους αν και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας δεν αλλάζουν γιατί η προτεραιότητα του σύγχρονου ανθρώπου είναι το κέρδος και όχι ο άνθρωπος!

 56. Δόξα τω Θεώ που μας αξίωσε να γιορτάσουμε και φέτος το Πάσχα έχοντας τα απαραίτητα! Τα υπόλοιπα ακούγονται λίγο υπερβολικά όταν προσπαθούμε να τα αναδείξουμε ως προτεραιότητα, καλύπτοντας ακόμα και αυτό το γεγονός της Ανάστασης! Συνήθως είναι όσοι συνάνθρωποί μας δεν βιώνουν αυτο το σημαντικό γεγονός και ενδιαφέρονται μανιακώς και επιμόνως για τα ζωα την ίδια στιγμή που επιμόνως επίσης ενδιαφέρονται για άλλα παράδοξα όπως η ελεύθερη χρήση ναρκωτικών που μετατρέπουν τον άνθρωπο σε ζώο!

  • Εδω μιλαμε να σταματήσει η φριχτή θανάτωση των ζώων, προτείνοντας μια γρήγορη και ανώδυνη μεθοδο, και εσεις αυτο το λετε υπερβολικό. Και ‘αφου μας αξίωσε ο θεος να γιορτάσουμε και αυτο το Πάσχα’, τιποτα αλλο δεν εχει σημασία. Και αναφερεστε και στα ναρκωτικά. Ο άνθρωπος δεν καταντάει ζώο οταν βασανίζει ενα αλλο ζώο; Που ειναι η αγάπη σας που με τοσο πάθος μονοπωλείτε;

 57. Με ενσυναίσθηση που τόσο λείπει από την κοινωνία μας όλα γίνονται

  Παρά τις αντεκλήσεις υπάρχει επίπεδο και αυτό είναι σημαντικό!

 58. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΡΑΦΑΗΛΙΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ!

 59. Από το πέλαγος της νηστείας και των δυσκολιών στο απάνεμο λιμάνι και το φως της Ανάστασης. Απέραντη και άρρητη η αγάπη του για το πλάσμα του, για όλους πιστούς άπιστους, δύσπιστους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Μσσόνους, Βουδιστές
  …..,

 60. Η Ανάσταση του Χριστού δίνει νόημα στη ζωή και το υπαρξιακό μας κενό

  Όλη η πορεία της ζωής μας είναι Σταυρός και Ανάσταση. Η σύγχρονη κοινωνία όμως αρνείται την Ανάσταση με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολιτισμό θανάτου, που μπορεί πέρα Από το φυσικό να είναι οικονομικός, ηθικός, πνευματικός, αξιακός, υπαρξιακός!

 61. …το κρέας τον ενόχλησε .Για το τι είναι αμαρτία και τι όχι, ΚΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ.
  Εσύ ωστόσο πήγαινε σε καμιά γωνίτσα να μάθεις να δένεις τα κορδόνια σου!

  • Συμπονετικε πιστε χριστιανέ, ποιος ειπε οτι το κρεας ειναι αμαρτια;

   Η προταση γρηγορης και ανώδυνης θανάτωσης των ζώων, δε γινεται για να γλιτώσουμε το αμάρτημα (δεν προτείνεται για εγωιστικούς λόγους, οπου πήγε κατευθείαν το μυαλο σας). Σαν νοήμονα και συμπονετικά όντα που ειμαστε, ειναι θέμα απλής λογικής, ηθικής, ευγνωμοσύνης, ανθρωπιάς να σταματήσουμε τον βάρβαρο τροπο σφαγής τους με την μεθοδο τύπου-χαλαλ.

 62. Απαισιοδοξία πολλών και την χσιρεκακία των εχθρών της δεν πρόκειται να χαθεί αν και πολλοί έπεσαν στην κατάσταση -μακριά από το Θεό των πατέρων μας- της μη ζωής και βολεύονται στον μικρόκοσμο της υλικής και πνευματικής φτώχειας, εκεί που οι αντίχριστες και ανθελληνικές δυνάμεις δούλεψαν και δουλεύουν για να παράξουν αυτό το αποτέλεσμα. Να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη και άσβηστη την σταυροαναστάσιμη ελπίδα στις καρδιές μας! Χριστός Ανέστη!

 63. Ο τόπος που οι κατοικοί του δεν μπορούν να γιορτάσουν ούτε αυτό το Πάσχα και όσα σημαίνει αυτή η γιορτή,

  …χωρίς νεκρούς και ακρωτηριασμένους…είναι καταδικασμένος στα …σκοτάδια.οϋτε Άγια φώτα,ούτε εγκώμια,ούτε καμπάνες,ούτε νηστείες ψεύτικες,ούτε βαμμένα αυγά,μπορούν να ‘ηρεμήσου’ν μια ψυχή που είναι για …δέσιμο και ζει στο ψέμα,στην ειδωλολατρία και υποκρισία!!! 12 άτομα νεκρά στην άσφαλτο,(χώρια τους τραυματίες),ένας επί τόπου με βολίδα στο κεφάλι ,2 ακρωτηριασμένοι και ένα 8χρονο κορίτσι στην εντατική από σφαίρα πιστολιού σε για την Ανάσταση.Ούτε πόλεμος αλλά κατά τ άλλα μερικοί σαλεμένοι επιμένουν για το Έθιμο.

  • Ακριβώς επειδή είναι στην ουσία μακριά του Θεού συμβαίνουν τα όσα τραγικά λέτε! Οι περισσότεροι δεν βιώνουν το πραγματικό νόημα του Πάσχα, ούτε καν εκκλησιάζονται

   • οπλοχρησία,μπαρουτοχρησία,σαίτες,μπαλωθιές,ψέλλες (νεροσωλήνες),βαρελλότα,βεγγαλικά παντός είδους

    ..όπως και άλλα ‘σημασιολογικά’ έθιμα,βρίσκουν χώρους σε αμόρφωτες μάζες,ή περνάνε έντεχνα σε συγκεκριμένα άτομα χαμηλου μορφωτικού/πνευματικού επιπέδου,τα οποία στο όνομα της πίστης τα διατηρούν και ‘μεταδίδουν’,αδιαφορώντας για οποιοδήποτε μορφής κίνδυνο.Είναι απίστευτα πράγματα,που δείχνουν την πολιτιστική μας κατάσταση.Το παράδοξο βέβαια είναι η καθοδήγηση και προστασίου του ‘Ιερατείου’.Με την παράφραση του ‘Πίστευε και μη ερεύνα’ όχι μόνο πάνε ενάντια στις διδαχές του Ιησού και Χριστού,αλλά απομακρύνουν τον Κόσμο.Ο Εν Αθήναις Χριστόδουλος είναι ένα παράδειγμα,για το τι παθαίνει το ‘μαύρο πρόβατο’.

  • Η μέθοδος θανάτωσης των ζώων να αλλάξει – απο βάρβαρη και επώδυνη, σε γρήγορη και ανώδυνη – αυτη ειναι η προταση. Αλλα οταν υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν νοιάζονται για τους άλλους αλλά ουτε και για τους ίδιους τους εαυτούς τους (αναφέρομαι στους παραπάνω νεκρούς και ακρωτηριασμένους), πως περιμένουμε να δείξουν, έστω και λίγη, ευαισθησία προς την ποιότητα ζωής των ζώων;

    • Εμεις οι ίδιοι, σαν καταναλωτές, εχουμε τη δύναμη να κανουμε την αρχή, και μάλιστα σημαντική. Αν συμφωνειτε με την γρήγορη και ανωδυνη θανάτωση του ζωντανού, δεν γινεται κατανάλωση/αγορά κρέατος αν δεν υπάρξει απόδειξη (οπως κάνουν οι μουσουλμάνοι με το χαλαλ κρεας).

   • βάρβαρη εικονα, συνηθίζουμε. Με αποτέλεσμα να μην αναγνωριζουμε την τραγωδία.

    • Αυτό είναι το μεγάλο θέμα και αμάρτημα και βασικό, που η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι

     Σε πόσες άλλες έχουμε συνηθίσει; Για τους θανάτους μέσω των εκτρώσεων που έχουν ποτίσει την ελληνική γη, περί τις 400 χιλιάδες ετησίως στη χώρα μσς, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν λέμε λέξη. Ιδού πεδίο λαμπρό δόξης.

    • Τί σχεση εχει μια αποτελεσματικότερη μέθοδος θανάτωσης ζώων με τις εκτρώσεις; Αυτη ειναι η συμβολή σας στη συγκεκριμένη συζήτηση για την ανωδυνη και γρήγορη θανάτωση των ζώων; Ο Χριστός και η Παναγία.

   • Τραγωδία όπως και οι κυνομαχίες,όπως η εξαφάνιση τόσων ειδών...

    οι κοκορομαχίες,η απάνθρωπη ταυρομαχία,που τελευταία χρόνια γυρίζει μπούμεραγκ στον Τουρισμό της Ισπανίας.Δεν ταιριάζει η εικόνα της Φάτνης των Αλόγων ,που μαζί με πρόβατα ζέσταιναν τον Ιησού την γέννηση του,εκπέμποντας μηνύματα ταπεινοσύνης,με την εικόνα του οβαλία και τα σπλινάντερα.Ούτε με την εικόνα της λεπίδας που σκίζει την αναπνευστική οδό του ζώου,που σφαδάζει πατώντας το στα πόδια ο Ορθόδοξος,όπως έδειχναν τα βίντεο..Πότε ????Την Μεγάλη Εβδομάδα,που οι περισσότεροι Κοινωνούν !!!! .Είναι αλληγορία,αντίφαση,Φαρισαισμός,Αντι-Χριστιανισμός.

   • Είναι δύσκολο εμείς μέσω των σχολίων μας να αλλάξουμε την κατάσταση.Όμως είναι μια σρχή!

    • Σαν καταναλωτές και ευσυνείδητοι πολιτες μπορούμε έμπρακτα να σταματήσουμε να καταναλώνουμε τα κρέατα της απάνθρωπης μεθόδου θανάτωσης των ζώων. Ετσι, οι ίδιοι που εφαρμόζουν την μεθοδο αυτη θα αναγκαστούν να αλλάξουν.

    • Το λέτε εσείς τους άλλους δεν τους ρωτήσαμε αν θέλουν ….ή αν μπορούν να σταματήσουν για ένα μεγάλο τουλάχιστον διάστημα ώστε να εξασκηθεί πίεση μήπως και….

    • τοτε κατι δεν παει καλα με την ψυχοσύνθεσή μας σαν ανθρωποι. Δε χρειαζεται ομως μεγάλο διάστημα για να ασκηθεί πίεση, ειναι νομιζω θέμα εβδομάδων.

   • Δεν νομίζω να ηδονίζονται πολλοί από τη σφαγή των αμνών! Είπαμε αποκρουστικό και βάρβαρο όμως εκτός από το να συμφωνήσουμε το θέμα πρέπει να τεθεί συλλογικά και υπεύθυνα προς τους υπευθύνους. Ας ξεκινήσουμε με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών στις τοπικές παρατάξεις. Φίλε μου όταν με τον παραδοσιακό τρόπο χαλάλ η σφαγή αιγοπροβάτων κοστίζει 11 ευρώ έκαστο καταλαβαίνεις…

 64. Είναι σωστό αυτο που λες,αλλά να απευθύνεσαι σε αυτούς που το πράττουν και όχι να το διαστρεβλωνεις και να το παρουσιάζεις. σαν πιστεύω των Χριστιανών.

  • Δε διαστρεβλώνω τιποτα. Ουτε πρότεινα να καταργηθεί το θρησκευτικό έθιμο της θανάτωσης των ζώων. Η προταση γινεται για την εφαρμογή γρήγορης και ανωδυνης μεθόδου για την θανάτωσή τους. Η αρχή ξεκινάει απο εμας: αν σταματήσουμε να το καταναλώνουμε το προϊόν της παρούσας μεθόδου, θα σταματήσουν και οι άλλοι να το πράττουν.

  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ! ΑΦΟΥ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ!

   • δεν λεμε να καταργηθούν τα έθιμα και να σταματήσουν τα σφαξιματα για την θρησκεια και την παράδοση. Απλα να εφαρμοστούν σύγχρονες και αποτελεσματικές μέθοδοι για την ανωδυνη και γρήγορη θανάτωση των ζώων. Που ‘διαφαίνεται ενδόμυχα το χτύπημα κατω απο την μέση για τη χριστιανική πιστη’; Και τα σφαξιματα θα συνεχίσετε, και τη θρησκεια και τις παραδοσεις, μην ανησυχείτε. Απλα να φερόμαστε πιο συμπονετικά και με αγάπη στα ανυπεράσπιστα ζωντανά.

 65. Εαν στον ευρωπαϊκό χώρο ίσχυε αυτός ο νόμος δε θα πασχιζανε οι μουσουλμάνοι να περάσουν τον νομο ‘χαλαλ’.
  Το προσπάθησαν στην Καβάλα αλλά προς το παρών δεν το πέτυχαν.

  • Δεν επιτρέπουμε την χαλαλ μεθοδο στην Ελλαδα, ενω την εφαρμόζουμε οι ίδιοι ολο τον χρονο. Με τη χαλαλ μεθοδο διαβάζουν και μια προσευχή για το ζωντανό (οχι οτι κανει διαφορα για το καημενο το ζώο), ενω εμεις κατευθείαν στο σφάξιμο. Σε αρκετές χώρες της ΕΕ εχουν αρχίσει να απαγορεύονται οι απάνθρωπες μέθοδοι χαλαλ και κοσερ, ενω σε μερικές επιτρέπονται υπό αυστηρές ρυθμίσεις. Πώς λοιπόν εμεις απαγορεύουμε την μεθοδο χαλαλ στην Ελλαδα ενω εφαρμόζουμε την χειρότερη εκδοσή της;

   • Που να το καταναλάβουν?Εγώ γι αυτό έκοψα απ τις συνελεύσεις τους.Πατρίς ,Θρησκεία,Ορθοδοξία..

    Ναι και μένα με εξιτάρει η με σχέδιο προσπάθεια αφανισμού του Ελληνισμού,των Χριστιανικών μας Εθίμων της Ιστορίας μας,των ιστορικών δεσμών μας με την Εκκλησία οου έχει συνεισφέρει στην καθιέρωση της ταυτότητάς μας και την αντίσταση του Έθνους μας,απ τους Βάρβαρους.Ναι νηστεύω,έχω κόψει/μειώσει το κρέας,άλλο όμως μιλάμε εδώ μέσα μερικοί.Την εξάλειψη κάποιων εθίμων που είναι βάρβαρα,μεσαιωνικά,ίσως και πρωτόγονα,απάνθρωπα..δεν μπορεί κάποιοι εκεί μέσα που είναι και φιλόζωοι,να προστατεύουν την καρέτα και να κηνυγούν αυτούς που βάζουν φόλες,απ την άλλη να είναι υπέρ του Βασανισμού προβάτων.Δεν κολλάει πουθενά,αντιθέτως αμαυρώνει την πίστη μας,γι αυτό ενώ συμφωνώ με αρκετά ,ξέρω πολλούς απ τις Θερμοπύλες,καθαρά διαχωρίζω την θέση μου απ την πλάνη αυτή,που και τα παιδιά τους θα ντρέπονται.

    • Νομίζω κάνετε λάθος! Δεν είναι θέση των «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ» ο βασανισμός των ζώων, πιστεύω και του συνόλου των πολιτών! Είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που ούτε από το κείμενο αναδύεται ή αφήνεται να εννοηθεί ούτε από καμιά επίσημη θέση. Κάθε φυσιολογικός και λογικός άνθρωπος θεωρώ ότι αντιτίθεται στον χαλάλ τρόπο θανάτωσής τους!

    • Δεν ειναι θέση μονο των Θερμοπυλων ο βασανισμός των ζώων. Ειναι θέση όλων μας. Πολιτες εφαρμόζουν τη μεθοδο τύπου-χαλαλ το Πάσχα, στα χοιροσφαγια, τις υπόλοιπες μερες του χρόνου. Πολιτες ειναι αυτοι που καταναλώνουν τα κρέατα της παραπάνω μεθόδου. Αν ειμαστε φυσιολογικοί και λογικοί πολιτες γιατι η μέθοδος τύπου-χαλαλ εφαρμόζεται ελεύθερα στην Ελλαδα απο πολιτες και τα προϊόντα της καταναλώνονται παλι απο πολιτες; Δεν χρειαζόμαστε μονο νομοθεσία για να συμμορφωθούμε και να γίνουμε πιο ανθρωποι (πχ. δειτε τί γινεται με τον αντικαπνιστικό – τιποτα). Εμεις πρεπει να αλλάξουμε και να το σταματήσουμε.

  • Αλλά δε χρειαζόμαστε μονο τους δημάρχους. Πολιτες εξασκούν το βάρβαρο σφάξιμο των ζώων, και πολιτες καταναλώνουν το προϊόν τους. Αν οι δεύτεροι εναντιωθούν, διακόπτοντας την κατανάλωση, θα αναγκαστούν και οι πρώτοι να σταματήσουν τη βαρβαρότητα.

 66. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑΝΑΤΩ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΝΗΜΑΣΙ ΖΩΗΝ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΟΣ! ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΚΑΚΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΜΙΣΗΣΩΜΕΝ!

   • ΣΥ ΛΕΓΕΙΣ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΏ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΧΑΛΑΛ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!

    • δεν εχετε σταματήσει να εύχεστε και να επαναλαμβανετε εκκλησιαστικά χωρία, αλλά κανεις δεν σας εκανε παρατήρηση για την επανάληψη. Οσο για το χαλαλ, χαιρομαι που συμφωνειτε, αλλα το θέμα δεν χρειαζεται ευχές και προσευχές, αλλα πράξεις και κινητοποίηση απο εμας τους συμπονετικους χριστιανούς και πολιτες. Αν σταματήσουμε την κατανάλωσή του θα σταματήσουμε και την παραγωγή του.

 67. ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΙΗΣΟΥ ΛΕΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΈΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ! ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ!

 68. Εσεις κουραστήκατε απο τις δικές μας επαναλήψεις. Μακάρι να ζήσουμε συντομα και τον θάνατο του φριχτού θανάτου των καημένων των ζώων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ