Στον «φούρναρη της Κω» με Τίμερσμαν, το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών! (φωτό)

Μέσα από 284 αιτήσεις από 11 διαφορετικές χώρες διακρίθηκαν 5, εκ των οποίων οι 2 είναι Ελληνικές συμμετοχές, ο κυρ Διονύσης και η "Ηλιαχτίδα" από τη Μυτιλήνη. Στην τελετή βράβευσης ο Τίμερσμαν με μεγάλη δημοσιότητα

2
2226

Ο «Φούρναρης της Κω», όπως έγινε γνωστός, βραβεύτηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών 2016, από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης έγινε διεθνώς γνωστός όταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες».

 

Ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσε να βοηθήσει αυτούς που κατέφθαναν κάθε μέρα στο νησί. Η πράξη του ενέπνευσε τους συμπολίτες του για να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Ξέρω πώς είναι να κοιμάσαι στο δρόμο»

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρβανιτάκης είχε πει ότι «ο πατέρας μου ήταν αγρότης και ήμασταν οκτώ αδέλφια. Πήγα στην Αυστραλία, όταν ήμουν δεκαπέντε ετών επειδή η οικογένειά μου δεν είχε να φάει. Ήμουν σε μια βάρκα για σαράντα μέρες. Όταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά, και ήμουν αναγκασμένος να κοιμάμαι στον δρόμο. Ξέρω πώς είναι να κοιμάσαι στον δρόμο. Έτσι, καθημερινά οδηγώ το φορτηγό μου στο λιμάνι και μοιράζω ψωμί στους πρόσφυγες».

Αυτοπροσχέδιο

«Ο γιος μου είναι ο επιχειρηματικός εταίρος μου. Μου λέει: «Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό να βοηθάμε, αλλά όχι κάθε μέρα». Αλλά εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε μέρα, γιατί ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα.)», δήλωνε πριν από περίπου έναν χρόνο ο κ. Αρβανιτάκης στην ιστοσελίδα Humans of New York.

Στην τελετή βράβευσης ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν  Φρανς Tιμερσμαν  (αρμόδιος επίτροπος για το μεταναστευτικό)  με μεγάλη δημοσιότητα

http://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.events-and-activities-civil-society-prize-2016

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλο η αγνή ανθρώπινη αντίδραση και πρωτοβουλία και άλλο η πολιτική ανικανότητα των συριζανελ στο σοβαρό πρόβλημα του παράνομου μεταναστευτικού..
    Πολλά συγχαρητήρια στον Κυρ Διονύση που έβαλε γυαλιά στους ανίκανους ψευτοκουλτουριάρηδες του συριζα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ