Σε τραγική κατάσταση το Πρωτοδικείο Κω (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

1
666

Ο σεισμός είχε ήδη προλάβει να πληγώσει τους τείχους και την οροφή του Πρωτοδικείου Κω, τώρα ήρθε και η σφοδρότατη προχθεσινή βροχή να εντείνει τα κτιριακά προβλήματα του παλαιού ιταλικού κτιρίου…

Η προχθεσινή πρωτοχρονιάτικη δυνατή νεροποντή στο νησί της Κω ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ψαλίδι, στο Παραδείσι και σε άλλες περιοχές με τα ρέματα αφού παραμένουν ακαθάριστα.

Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας βγήκαν και άλλα προβλήματα στην επιφάνεια όπως για παράδειγμα αυτό του κτιρίου του Πρωτοδικείου Κω το οποίο επλήγη σημαντικά από τον σεισμό και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και ενάμιση χρόνο σφύριζε αδιάφορα αγνοώντας τα κτιριακά ζητήματα που είχαν προκύψει ελέω σεισμού.

Σήμερα λοιπόν και αφού δεν είχαν προλάβει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάσταση της οροφής του κτιρίου (με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Κω) το νερό από τη  σφοδρή βροχόπτωση εισήλθε εντός του κτιρίου και πλέον στάζει από την οροφή στο πάτωμα δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου αλλά παράλληλα κινδυνεύει να καταστραφεί και το αρχείο με όλες τις δικαστικές υποθέσεις του παρελθόντος…

Οι κραυγές αγωνίας εδώ και καιρό του προέδρου του Δ.Σ. Κω κ. Αβρίθη αλλά και συλλήβδην όλης της δικηγορικής κοινότητας του νησιού προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι δεν θορύβησαν κανέναν, ούτε συγκίνησαν τον νέο Υπουργό που θα έπρεπε να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και καιρό ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας της Κω (δικαστές, δικηγόρους και διοικητικό προσωπικό).

Παναγιώτης Αβρίθης στο fb:
«Καλή Χρονια Πνιγόμαστε και καταρρέουμε.
Ο σεισμός έχει πάρει την κολώνα στο γραφείο του Προέδρου Πρωτοδικών με συστροφή αυτής και η βροχή πλέον από την ραγισμένη οροφή μπαίνει στο κτήριο και καταστρέφει ντουλάπες με αρχεία! Αυτό είναι το Πρωτοδικείο Κω. Ο Σύλλογος ο Δικηγορικός τρέχει να προλάβει τα πράγματα και το Υπουργείο κοιμάται το ύπνο του ΑΔΙΚΟΥ πετώντας την μπάλα στα κάγκελα».

Πηγή: rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.