Τσουνάμι Ινδονησία: Συγκλονίζει ο τραγουδιστής της μπάντας που «κατάπιε» το φονικό κύμα

0
199

Σοκ έχουν προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη οι εικόνες που άφησε πίσω του το καταστροφικό τσουνάμι στην Ινδονησία, αφαιρώντας τη ζωή εκατοντάδων ατόμων.

Ιδιαίτερη ωστόσο αίσθηση «μεταφυτεύει» το βίντεο από τη στιγμή που το φονικό κύμα «καταπίνει» συναυλία στο πλαίσιο ενός πάρτι εταιρείας.

Κραυγές ακούγονται από τους παρευρισκόμενους, την ώρα που το τσουνάμι παρασύρει τα μέλη του συγκροτήματος πάνω από τη σκηνή, αλλά και τους θεατές.

Περίπου 200 υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος Perusahaan Listrik Negara (PLN) και μέλη των οικογενειών τους είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία Τανγιούνγκ Λεσούνγκ για το ετήσιο πάρτι στο τέλος της χρονιάς, όταν το τσουνάμι έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ.

Βίντεο που προβλήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τους ανθρώπους να διασκεδάζουν με τη μουσική του συγκροτήματος και μετά να ουρλιάζουν την ώρα που τα ορμητικά νερά «σαρώνουν» τη σκηνή, παρασύροντας τα μέλη της ροκ μπάντας.

«Κάτω από το νερό μπορούσα μόνο να προσευχηθώ ‘Βοήθησέ με Ιησού Χριστέ μου!»», διηγείται ο Ζακ, μέλος της ροκ μπάντας Seventeen, σε ανάρτηση του στο Instagram, για την ώρα που πάλευε κάτω από το νερό.

«Τα τελευταία δευτερόλεπτα μού είχε σχεδόν τελειώσει η αναπνοή», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι κατάφερε να επιζήσει καθώς πιάστηκε από ένα κομμάτι της σκηνής που είχε καταρρεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 222 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες ώρες.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τέσσερα μέλη του συγκροτήματος των Seventeen, ο μπασίστας Άουαλ «Μπάνι» Πουρμπάνι, ο μάνατζερ Όκι Ουιτζάγια, ο κιθαρίστας Χέρμαν Σικουμπάνγκ και το μέλος της παραγωγής Ουτζάνγκ. Αγνοείται η τύχη του ντράμερ.

«Χάσαμε τον Μπάνι και τον μάνατζερ Όκι», δηλώνει ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Ρίφιαν «Ίφαν» Φαγιάρσιαχ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς τους θαυμαστές τους, το οποίο ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της PLN δήλωσε σε συνέντευξη ότι 29 εργαζόμενοι και συγγενείς τους πέθαναν και 13 αγνοούνται.

Οι επιζώντες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες σε κλινικές, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Τζακάρτα γιατί είναι αποκλεισμένες όλες οι οδικές αρτηρίες, ανέφερε ο μάνατζερ του συγκροτήματος, προσθέτοντας ότι συγκλονίστηκαν «διότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους είχαν πάρει μαζί τις οικογένειές τους (…) Λέγανε ιστορίες και διασκέδαζαν στην παραλία και δεν το περιμέναμε αυτό».

newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ