«Ημέρα μνήμης, σιωπής και σκέψης» | Οι σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου (ΒΙΝΤΕΟ)

3
777
«Ημέρα μνήμης, σιωπής και σκέψης» η σχολική εκδήλωση 1ου Δημοτικού σχολείου Κω για την επέτειο του Πολυτεχνείου /video

Ημέρα μνήμης σήμερα για όλα τα σχολεία της χώρας αποδίδοντας φόρο τιμής στους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Κω μαζί με τους δασκάλους τους ετοίμασαν ένα καταπληκτικό χρονικό του Πολυτεχνείου πλαισιωμένο από ποιήματα, μουσική και οπτικοακουστικό υλικό. Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο από μικρούς και μεγάλους.

 

Η επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου αποδόθηκε με την πρέπουσα τιμή στην σχολική γιορτή του 1ου Γυμνασίου Κω/video

Σε όλη την Ελλάδα οι μαθητές σήμερα τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 45 χρόνια πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας  ενάντια στο 7χρονο δικτατορικό και φασιστικό καθεστώς που εκτός των άλλων επέφερε και εθνικά δεινά (εισβολή των τούρκικων στρατευμάτων στην μαρτυρική  Κύπρο). Η αντίσταση απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης, έμπνευσης και παραδειγματισμού για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Οι μαθητές του 1ΟΥ Γυμνασίου Κω πραγματοποίησαν την επετειακή γιορτή τους στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού τιμώντας τη μέρα εκείνη η οποία θυμίζει τον ανείπωτο πόνο των οικογενειών όσων σκοτώθηκαν.

Πηγή: dhras.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ «ΗΡΩΕΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΟ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΣΑΜΟΥΚΑ!!!!

  2. ΦΘΑΝΕΙ !! ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΦΟΥΜΑΡΑ. Το ‘Πολυτεχνείο’ χρησιμοποιήθηκε εντέχνως ως σύμβολο της Αριστεράς, ώστε να της ανοίξει τον δρόμο για την ιδεολογική κυριαρχία της στην πολιτική ζωή του τόπου.
    ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!
    ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ