Έφυγε όρθιος σαν άγγελος | Τελευταία του επιθυμία να χτιστεί μία εκκλησία στο χωριό

0
192

Ανατριχίλα με τις τελευταίες στιγμές του Κατσίφα που άνοιξε ατρόμητος τα χέρια του στον χάρο!

Αίτημα να μην υπάρξει καμία άλλη εξέταση στη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες, υπέβαλε χθες στις Αρχές του Αργυροκάστρου η οικογένεια του 35χρονου.

Οι συγγενείς του Κωνσταντίνου ζητούν από τις αλβανικές Αρχές να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό του, ακόμα και με την παρουσία Ελληνα ιατροδικαστή. Τα συγγενικά πρόσωπα του αδικοχαμένου 35χρονου δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις Αρχές της γειτονικής χώρας, ενώ ανεβαίνουν έναν ατέλειωτο Γολγοθά, καθώς ακόμη δεν έχουν πάρει στα χέρια τους το άψυχο σώμα του αγαπημένου τους προσώπου. Η σορός του Κωνσταντίνου παρέμεινε και χθες στα Τίρανα, κάτι που σημαίνει ότι ο εφιάλτης των συγγενών του 35χρονου θα συνεχιστεί και σήμερα…

Την ίδια στιγμή, οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να αποκρύψουν όλα τα στοιχεία από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, να θολώσουν εντελώς τα νερά και να τον παρουσιάσουν απλά ως εξτρεμιστή… Οπως έγινε γνωστό χθες, οι γονείς του 35χρονου λίγες ώρες μετά τον θάνατο του γιου τους από τα αλβανικά πυρά πέρασαν στα ελληνικά σύνορα και έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς.

Το νέο στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν στοχοποιημένος από τις αλβανικές Αρχές είναι ότι 48 ώρες προτού πέσει νεκρός στους Βουλιαράτες είχε μεταβεί σε αλβανικό αστυνομικό τμήμα.

«Το όπλο στη μάνα μου»

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα όσα κατήγγειλε η αδερφή του Κωνσταντίνου Ερμιόνη Κατσίφα για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στους ηλικιωμένους γονείς της όταν πήγαν για έρευνα στο σπίτι τους και ενώ ακόμη δεν γνώριζαν ότι το παιδί τους ήταν νεκρό. «Μπήκαν στο σπίτι μας τα κομάντος και ειρωνεύονταν. Ελεγαν: “Τι είναι εδώ, κυρία μου; Ελλάδα;” Εστρεψαν το όπλο στη μάνα μου, έστρεψαν το όπλο στον πατέρα μου. Φέρθηκαν με τρόπο ρατσιστικό, βίαιο, απαράδεκτο…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, λεπτομέρειες που συγκλονίζουν έδωσε χθες και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Βαγγέλης Σακελλαράκης, ο οποίος είδε τη σορό του για πέντε λεπτά μαζί με τον ιατροδικαστή (τόσο… επέτρεψαν οι αλβανικές Αρχές, που είχαν προλάβει ακόμη και να… ράψουν τα τραύματά του). «Δεν μας επετράπη κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν έναν άνθρωπο οι ειδικές δυνάμεις. Σίγουρα δεν πυροβόλησε, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε, τα πυρά ήταν άσφαιρα. Αναρωτιέμαι, δεν ακολουθήθηκαν κάποια πρωτόκολλα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σακελλαράκης.

«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοιχτά» πρόσθεσε, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είδε τη σορό του και σημείωσε: «Ο Κωνσταντίνος είχε αποφασίσει να πεθάνει εκείνη την άγια ημέρα, γι’ αυτό το πρόσωπό του ήταν γαλήνιο, σαν αγγέλου. Για αυτό γύρισε πίσω, είχε χρόνο να φύγει. Είδα ένα πρόσωπο με τέτοια νηφαλιότητα και υπερηφάνεια στο νεκροτομείο. Θα πείτε κι εσείς αν τον δείτε ότι δεν γίνεται! Δεν έχω δει τέτοιο νεκρό».

Ηθελε να χτιστεί μία εκκλησία στο χωριό

Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο χωριό Βουλιαράτες ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου!

Οπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος, που έχει διορίσει η οικογένεια του αδικοχαμένου ομογενούς, πριν από τον θάνατό του ο 35χρονος είχε εκδηλώσει τον διακαή πόθο του να συγκεντρώσει χρήματα για να χτιστεί μια εκκλησία στο χωριό: «Η τελευταία επιθυμία του θανόντος ήταν, αν μπορεί να συνδράμει κάποιος, να υλοποιηθεί η σκέψη του για μια εκκλησία στο χωριό του.

Είναι το μόνο που ήθελε αυτή η ελληνική ψυχή που χάθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβανόπουλος, προσθέτοντας ότι ο άτυχος Κωνσταντίνος, που πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για την πατρίδα, είχε πάθος με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
«Ηταν ένας πραγματικός παλίκαρος» κατέληξε συγκινημένος ο δικηγόρος, ο οποίος έχει αναλάβει να διαλευκάνει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου για λογαριασμό της οικογένειας.

Ηθελε να χτιστεί μία εκκλησία στο χωριό

Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο χωριό Βουλιαράτες ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου!

Οπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος, που έχει διορίσει η οικογένεια του αδικοχαμένου ομογενούς, πριν από τον θάνατό του ο 35χρονος είχε εκδηλώσει τον διακαή πόθο του να συγκεντρώσει χρήματα για να χτιστεί μια εκκλησία στο χωριό: «Η τελευταία επιθυμία του θανόντος ήταν, αν μπορεί να συνδράμει κάποιος, να υλοποιηθεί η σκέψη του για μια εκκλησία στο χωριό του. Είναι το μόνο που ήθελε αυτή η ελληνική ψυχή που χάθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβανόπουλος, προσθέτοντας ότι ο άτυχος Κωνσταντίνος, που πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για την πατρίδα, είχε πάθος με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
«Ηταν ένας πραγματικός παλίκαρος» κατέληξε συγκινημένος ο δικηγόρος, ο οποίος έχει αναλάβει να διαλευκάνει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου για λογαριασμό της οικογένειας.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση λένε τα Αλβανικά ΜΜΕ

Οι Αλβανοί κομάντος των ειδικών δυνάμεων της RENEA, από τα πυρά των οποίων έπεσε νεκρός το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (28.10.2018) ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έχουν καταγράψει σε

video την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του 35χρονου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αλβανικά ΜΜΕ. Πως δηλαδή η στιγμή της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει καταγραφεί καρέ καρέ.

Την πληροφορία, που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας Report TV. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού, οι κομάντος της RENEA που εστάλησαν στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Κυριακής, έχουν καταγράψει σε video την επιχείρηση στη βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό, όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαφύγει.

Βάσει των όσων μεταδίδει το Report TV, στο video αυτό καταγράφεται η στιγμή που οι Αλβανοί κομάντος καλούν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αρνείται και ανοίγει πυρ ενώ τον έχει πλησιάσει διαπραγματευτής.

Ο διαπραγματευτής μέλος της RENEA πλησίασε, σύμφωνα πάντα με τα αλβανικά ΜΜΕ, τον Κατσίφα και του ζήτησε να παραδοθεί, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εκείνον. Τη στιγμή που τον πλησίασε ο διαπραγματευτής, ο Κατσίφας, αναφέρει το Report TV, άνοιξε πυρ στον αέρα, πάνω από τον διαπραγματευτή και προς το μέρος των κομάντος.

Σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι, μετά από αυτό, οι κομάντος αποφάσισαν να τον εξουδετερώσουν.

Πηγή: espressonews.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ