Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα (εκκενώνονται κτήρια) – ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης (vids&pics)

1
4952

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα: Δραματικά βίντεο από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης (vids&pics)

Διχάζει τους επιστήμονες το μέγεθος της δόνησης

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα: Δραματικά βίντεο από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης (vids&pics)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε απόγευμα της Τρίτης (21/8), στις 17:31 τοπική ώρα, στις βόρειες ακτές της Βενεζουέλας, σύμφωνα με ανακοίνωση του το Αμερικάνικου Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Από την πλευρά του, και το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε το σεισμό στα 7,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 112χλμ.

708406.regional

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ένα μεγάλο τμήμα της Καραϊβικής, ενώ στη Βενεζουέλα, ταρακουνήθηκαν κτήρια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας.

venezu

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού (Pacific Tsunami Warning Center PTWC) αρχικά εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις παραθαλάσσιες περιοχές της Βενεζουέλας, της Γρενάδας και του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, σημειώνοντας ότι τα κύματα μπορεί να φτάσουν μέχρι και 300 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού.

Στη συνέχεια το PTWC σε νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατόπιν εκτίμησης όλων των δεδομένων, δεν υφίσταται κίνδυνος για τσουνάμι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες, ωστόσο από τη δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε κτήρια και σταθμευμένα οχήματα.

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα
Πηγή: usgs.gov

Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στις βόρειες ακτές της Βενεζουέλας, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 123χλμ, όπως υπολογίζει το USGS.

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε το σεισμό στα 7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 112χλμ.

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν κοντά στην πόλη Guiria, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα, το Καράκας, με το Associated Ρress να μεταδίδει ότι εκκενώνονται κτήρια.


Cnn.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ