Εργατική Πρωτομαγιά: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

0
71

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

1η Μάη 2018

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 10:30ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, μειώθηκαν συντάξεις, μισθοί, κόπηκαν επιδόματα, καταργήθηκαν συνδικαλιστικά δικαιώματα, συνεχίστηκε η άγρια φορολογία, τα κυβερνητικά επιτελεία τώρα ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.

Η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τελειωμό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.

Έχουμε την εμπειρία σήμερα ώστε κανείς εργαζόμενος να μην πιστέψει το παραμύθι της δήθεν ανάπτυξης. Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.

Όπως και στο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην περιοχή μας, στην ουσία μια επιχειρηματική φιέστα.. που κουβέντα δεν ειπώθηκε για τους εργαζόμενους της περιοχής για το αν θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται και τη ζωή τους να καλυτερεύει. Ενώ για το μεγάλο κεφάλαιο που δραστηριοποιείται ανοίγονται νέα πεδία κερδοφορίας.

Τρανταχτό παράδειγμα επίσης τι θεωρείται «ανάπτυξη» είναι αυτό που συμβαίνει στον κλάδο του τουρισμού, που από την μια υπάρχει συνεχιζόμενη και αυξανόμενη κερδοφορία για το τουριστικό κεφάλαιο κι από την άλλη μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών κ ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι με την πλάτη στο τοίχο βλέπουν μέρα με τη μέρα τη ζωή τους να χειροτερεύει. Επικρατεί φόβος, μοιρολατρία πως τίποτα δε γίνεται και τίποτα δεν αλλάζει.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ. Είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα σωματεία με την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπογράφει μισθούς των 586€ και καταδικάζει το σύνολο των εργαζομένων να ζει στη φτώχεια.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των σωματείων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30Π.Μ.

  • Δευτέρα προβολή στις 19:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου αντιπολεμικής Ταινίας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, Νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, Μετανάστρια και πρόσφυγα

1η Μάη 2018

: Η ΟΓΕ απευθύνεται σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια, τη σκληρή καθημερινότητα γεμάτη με υποχρεώσεις και χωρίς δικαιώματα, τη βία σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Σε καλεί να δυναμώσουμε το αγωνιστικό μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς, συνεχίζοντας την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών και ανδρών στην παγκόσμια ιστορία, όπως οι εργάτες του Σικάγο το 1886, που δε συμβιβάστηκαν με τα δεσμά της μίζερης ζωής, των άθλιων συνθηκών εργασίας και ζωής. Ο αγώνας τους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους, προσφυγιά ανοίγει δρόμους σήμερα, ακόμα και μέσα από τα χαλάσματα των αλλεπάλληλων χτυπημάτων σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Απευθυνόμαστε σε σένα που δεν αντέχεις πια να μετράς τις συνέπειες του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα στο εισόδημα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε κοινωνικές υποδομές Πρόνοιας, Παιδείας. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν μπορεί να περιμένει!

Γυναίκα, Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική ζωή.

Σε καλούμε να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί:για

Σταθερό ωράριο εργασίας, που θα κατοχυρώνεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με 7ωρο-5μερο-35ωρο. Να μπει τέρμα στα ακανόνιστα, στα σπαστά ωράρια, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δι- καιώματα, με βάση το επιστημονικό αντικείμενο

.

.Γενναία κρατική χρηματοδότηση σε κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές για την προστασία της μητρότητας, για την Υγεία, Πρόνοια, Φάρμακο, Παιδεία, για τη στήριξη της οικογένειας με μα- ζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Επίδομα τοκετούγια όλες τις εγκύους

΄

Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες , και τις αγρότισσες ανεξάρτητα ασφαλιστικής ενημερότητας για 6 μήνες στο ύψος του επιδόματος μητρότητας του ΟΑΕΔ.

Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις και τα επιθετικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ, που ματώνουν τους λαούς. Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου.

Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά δαπάνη για τις εξοπλισμούς της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ

από το Αιγαίο

.Ολες στην απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου στην πλατεία Ελευθερίας στις 10,30 το πρωί

ί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.