2η ΥΠΕ: Εντοπίστηκε μεγάλης αξίας κληροδότημα στο Νοσοκομείο Κω, στο κέντρο της πόλης … (Παραμένει ατακτοποίητο και αναξιοποίητο από το 1990!)

11
2072

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, με την καθοδήγηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προχώρησε σε έρευνα για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων των Νοσοκομείων ευθύνης της, με στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση αυτών, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκε μεγάλης αξίας κληροδότημα, στο κέντρο της πόλης της Κω, το οποίο για πάρα πολλά χρόνια παραμένει ατακτοποίητο και αναξιοποίητο.

Για αυτό η 2η Δημόσια Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου προέβη στις νόμιμες ενέργειες προς τους κληρονόμους του αποβιώσαντος ενοικιαστού του ακινήτου, που έχει κληροδοτηθεί με μυστική διαθήκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» και έχει αποστείλει αιτήσεις και επιστολές μέσω δικαστικού επιμελητή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημόσιας Οικονομικής Εφορείας Κω, του Δήμου Κω για την συμπλήρωση του φακέλου με πρόσθετα στοιχεία.

Παράλληλα κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και σε λοιπούς δημόσιους φορείς η ίδια επιστολή προκειμένου να ενημερωθούν:

Α. Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί το κληροδότημα

Β. Για τις ευθύνες της μη αξιοποίησης της περιουσίας μέχρι σήμερα και

Γ. Για να ενεργήσουν όλοι για την ευόδωση της προσπάθειας τακτοποίησης μιας αξιόλογης περιουσίας που αφέθηκε από το 1990 έως σήμερα, χωρίς ρυθμίσεις.

Η 2η ΔΥΠΕ δηλώνει ότι θα προστατέψει την περιουσία της, που είναι και περιουσία των Νοσοκομείων ευθύνης της καθώς και των πολιτών και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τα διαφυγόντα έσοδα όλων των ετών, με στόχο να διατεθούν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μην κρύβεστε πίσω από την ΥΠΕ και αόριστες ανακοινώσεις. Το σκάνδαλο είναι μεγάλο

  2. κουίζ: ποιό….. δικηγόρος υποστηρικτής του δικού μας είναι πίσω από αυτή την ιστορία; Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε ποιος ήταν στην Αντιπροεδρία του Νοσοκομείου;

  3. Γιατί τα λέτε μισά; Ποιο είναι το ακίνητο, ποια είναι η αξία του; Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης και ποιος ο ενοικιαστής κλπ κλπ; Έτσι για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται.

  4. Δεν χορταίνει ο άνθρωπος ! Μετατρέψτε τα ενοίκια σε είδη ανάγκης για να καταλάβετε το μέγεθος του αίσχους !

  5. Τα ραντεβού δεν τηρούνται σωστά σε κάποια τμήματα. Μπαίνουν άτομα μέσα χωρίς να έχουν ραντεβού και χωρίς να είναι επείγον περιστατικά με αποτέλεσμα αυτοί που έχουν ραντεβού να περιμένουν ενώ πρέπει να πάνε στην εργασία τους!!!! Δες το. Είναι σοβαρό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.