ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αυγερινού η εκδήλωση βασιλόπιτας στη Λέσχη Αξιωματικών Κω

3
1658

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, των τοπικών αρχών, όλων των τμημάτων και πολλών μελών και φίλων του Ερυθρού σταυρού από την Κω πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του στην κατάμεστη από κόσμο Λέσχη Αξιωματικών Κω.

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας όλους τους παριστάμενος: Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό ο οποίος ήρθε μόνο για αυτή την εκδήλωση στην Κω, τον Σεβασμιώτατο, τον έπαρχο, τον δήμαρχο Κω, τον Ταξίαρχο, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κω, τον εκπρόσωπο του Λιμενάρχη Κω και όλων των παρευρισκομένων, η Πρόεδρος του ΕΕΣ Κω Ειρήνη Παναγιωτοπούλου κάνοντας ένα συνοπτικό απολογισμό πεπραγμένων για τη χρονιά που πέρασε.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός με μία πολύ εντυπωσιακή ομιλία έστειλε πολλαπλά μηνύματα για το έργο, τη δράση και την ανάγκη στήριξης του πολύ σημαντικού για την κοινωνία μας έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σημειωτέον ότι ο κ. Αυγερινός ακολουθεί τον Οργανισμό από τα παιδικά του χρόνια, όταν ως μαθητής συμμετείχε στο μεγάλο έρανο του Ερυθρού Σταυρού.

Επεσήμανε, επίσης, την καταλυτική συμβολή των εθελοντών του Οργανισμού, που τους χαρακτηρίζει ως «το Α και το Ω του Ερυθρού Σταυρού», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς αυτούς τους ανθρώπους με το περίσσευμα ψυχής τίποτα δεν θα ήταν εφικτό».

Ο κ. Αυγερινός τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι ένας δυνατός Ερυθρός Σταυρός, διαφανής και αποτελεσματικός, στο πλευρό κάθε ανθρώπου που τον χρειάζεται. «Αυτόν για τον οποίο μιλούν οι παππούδες στα εγγόνια τους, λιμάνι και εχέγγυο της κοινωνίας»,  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους νέους να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από το βαρύ έμβλημα του Ε.Ε.Σ. για να κάνουν την «επανάσταση της αγάπης και να αλλάξουν τον κόσμο».

Να σημειώσουμε επίσης την επιστημονική διαδρομή του κ. Αυγερινού και στις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και στους επιστημονικούς τίτλους όλων των βαθμίδων, τους οποίους κατέκτησε με άριστα. Σε ολόκληρη την επιστημονική πορεία και διαδρομή του σε υψηλόβαθμες θέσεις, από τη «θητεία» στο στρατό την οποία ολοκλήρωσε με το βαθμό του υποστράτηγου έως τον προεδρικό θώκο του Ε.Ε.Σ., ο κ. Αυγερινός ανέπτυξε έντονη ανθρωπιστική δράση, για την οποία τιμήθηκε με την ανώτερη διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ε.Ε.Σ Κω για το πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν και τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν έχουν προσφέρει ακόμα όμως το καλλιεργούν και πολύ σύντομα θα προσφέρουν κι αυτοί…

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ επέδωσε τα διπλώματα εκπαιδευτών εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού στους Αλέξη Παντελίδη και Νίκο Σταμόκα.

Τέλος, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης ήταν ο μαέστρος Θανάσης Πουλιού στο πιάνο και η Μαρία Πουλιού στο τραγούδι.

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.