Χωρίς κουκούλες… (Λόγια σταράτα)

45
1491

Χωρίς κουκούλες

Γράφει ο Γιάννης Βάσσος

Κάποιους φαίνεται τους πειράζει που γράφω- ή από εμπάθεια , ή από ψυχασθένεια- για την καταστροφική δεξιά πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων. Για τα μέτρα κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων ,για την κατάργηση της μεσαίας τάξης με ότι αυτό συνεπάγεται .

Για τα χαμόγελα του πρωθυπουργού στον προϋπολογισμό, και την δήλωσή του ότι δεν έχει νέα μέτρα. Τα χαμόγελα και το ναι σε όλα των βουλευτών των νησιών, που ψήφισαν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Να ξέρουν άραγε που είναι ,Λειψοί , Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι , Αρκοί , Λέβιθα,Τέλενδος,Γυαλί, που ψήφισαν την κατάργηση; Θυμούνται που είπανε προ εκλογικά ότι για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα πρέπει να περάσουν πάνω από το πτώμα τους; Τώρα ψήφισαν μέσα σε χειροκροτήματα.

Μήπως τους πειράζει τους κυρίους με την κουκούλα γιατί τα γράφω; Μπορεί να τους πειράζει που γράφω σε συγκεκριμένες εφημερίδες. Αν και θα ήθελα να γράψω για τα εκατομμύρια ευρώ των υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης , που έχουν επενδύσει σε χώρες του εξωτερικού , και έχουν το θράσος να ζητούν από τους ξένους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Για τα δάνεια των βουλευτών όλων των κομμάτων, και τις καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού. Τα δώρα που έχουν δεχθεί και τα συμπλήρωσαν στα έσοδά τους, για το πόθεν εσχες των βουλευτών .Για τα μέτρα που έρχονται το 2018.Για την δήλωση του προέδρου της βουλής , πως την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν οι δανειστές, θέλοντας να πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργούσε κατόπιν εντολής των δανειστών και δεν ψήφησε για πρόεδρο της δημοκρατίας τον εκλεκτό της Ν.Δ.

Θα πρέπει να πω, στον Νίκο, τον Γιώργο, τον Χρήστο, τον Στέλιο, τον Σταμάτη, τον Μιχάλη, την Μαρία, την Κυριακή, την Κατερίνα, ότι την πολιτική δεν την άρχισα το 1998 στην Κω, αλλά την δεκαετία του 70 στους δρόμους της Άρτας, του Αγρινίου, της Αθήνας.

Οι δρόμοι ήταν ο τόπος συνάντησης χιλιάδων εργαζομένων που αντισταθήκαμε στα μέτρα του 330, των μεσαζόντων στα αγροτικά προϊόντα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην διεκδίκηση και κατοχύρωση του πενθημέρου. 136 φορές βρέθηκα -από το 74 έως το 81-στις αίθουσες των δικαστηρίων κατηγορούμενος για αυτές μου τις δράσεις, και για την ελεύθερη έκφραση των ιδεών μου. Ήμουν εκλεγμένος πρόεδρος οικοδομικού σωματείου, και σαν νεότερος πρόεδρος είχα και την ευθύνη συσπείρωσες των νέων στους αγώνες, και στις απεργίες.

Η αυτό οργάνωση του 1974 του ΠΑΣΟΚ με βρήκε πρόεδρο του σωματείου, και υπεύθυνο συντονιστή των προέδρων των σωματείων του ΕΚΑ. Ένα Εργατικό κέντρο με 7.000 μέλη. Αν και διαφωνούσα σε πάρα πολλά με το ΠΑΣΟΚ έγινα μέλος το 74, αφού με τα άλλα αριστερά κόμματα διαφωνούσα περισσότερο, όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην οργανωτική δομή. Οι διαφωνίες μου με το ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκαν πολλές φορές για ομαδικές διαφωνίες –φράξιες σύμφωνα με το κκεσ -. Πάντα στο τέλος δικαιωνόμουνα.

Από το 1984 εως 1996 ήμουν στις κινητοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάντα το πρωί στην δουλειά μου. Συνδικαλιστικά ήμουν εκλεγμένος στο σωματείο, στην ομοσπονδία, και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Αρνήθηκα την απόσπαση. Απόσπαση πήρα όταν ήρθα στην Κω, για τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντας και την επαγγελματική μου εξέλιξη. Και για να μην έχουν ερωτήματα οι καλοπροαίρετοι <<φίλοι>> ποτέ δεν οργανώθηκα σε κανέναν άλλον πολιτικό χώρο πλην του ΠΑΣΟΚ που ήμουν μέλος ενεργό μέχρι το 1996, και συναισθηματικά μέχρι το 2001.

Στην πορεία αυτή γνώρισα άτομα και δεθήκαμε, από άλλους πολιτικούς χώρους. Πολλούς από τους επαναστάτες του σήμερα, δεν τους βρήκα σε όλοι την διαδρομή , γιατί διαφωνούσαμε με τους αγώνες στους δρόμους, και την πάλη στους χώρους δουλειάς. Αυτοί δεν ήταν στον δρόμο, αλλά στα γραφεία, και προετοίμαζαν τις καρέκλα τους. Σε αυτούς να κάνετε την κριτική .

Εγώ, δεν οργανώθηκα ποτέ σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες πολιτικές συνιστώσες. Πως μπορεί κάποιος να είναι δώδεκα χρόνια δίπλα στον Αντρέα Παπαντρέου, και να οργανωθεί σε άλλο κόμμα με δεξιές περγαμηνές, αν δεν είναι να γίνει βουλευτής.

Σε ελεύθερες συγκεντρώσεις έχω παραβρεθεί και θα παραβρίσκομαι όταν το κρίνω εγώ σωστό. Δεν δέχτηκα ποτέ την εξάρτηση από την πολιτική της κουκούλας και γιαυτό έχω, και θα έχω το θάρρος της γνώμης μου.

Η πολιτική ιδεολογία δεν συγκρούετε με την πολιτική της παρέας, ή του καφέ. Δεν χωρίζω τις ανθρώπινες σχέσεις με το τι ψήφιζαν, ή τι ψηφίζουν. Οι εξουσίες καθορίζουν το πώς θα ζούμε, και με τι θα ζούμε. Για αυτό και θα πρέπει να ανατρέπονται οι αντεργατικές πολιτικές , και οι πολιτικοί εκφραστές, είτε με κουκούλα, είτε χωρίς κουκούλα.

Τα τελευταία χρόνια ψήφιζα μόνο φίλους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες, και αυτό το ξέρουν μόνο οι ίδιοι .Και αυτό ελπίζω να το διατηρήσω και στο μέλλων . Η κριτική μου προς την εξουσία δεν άρχισε τώρα. Επί Σημίτη έγραψα δώδεκα φορές, επί Καραμανλή εφτά φορές, και επί ΓΑΠ πέντε φορές. Και από το 1974 έως 1981 εκατοντάδες.

Και για την ιστορία, είμαι εκείνος που κρέμασα το 1975 την φωτογραφία του Άρη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, και με δικαίωσε ο Αντρέας Παπανδρέου με εγκύκλιο δυο μήνες μετά. Και όλα αυτά με το ΠΑΣΟΚ του 13%. ‘Ήμουν από τους πρωτεργάτες στο ενωτικό κίνημα ειρήνης στην Άρτα, κατά των βάσεων του Ακτίου, με 5.000 μέλη.

Είχα πάντα σύνθημά μου και τρόπο ζωής , ότι η αριστερά σφυρηλατείτε, όταν η θεωρία γίνετε πράξη. Όταν οι αγώνες των εργαζομένων γίνονται στον δρόμο. Όταν η κοινωνία αντιδρά συντεταγμένα. Όταν η πολιτικοποίηση, ξεπερνά την κομματικοποίηση.

ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καλή χρονιά..

45 ΣΧΟΛΙΑ

 1. …..Μικρε μου Γιαννακη,
  μας εκαψαν οι πολιτικοι ολων των χρωματων γιε μου!
  Εμεις θα σωθουμε μονοι μας…
  Χεστους δ αυτους.

 2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ «Θα με θυμηθούν 20 χρόνια μετά»ΑΠΕΒΙΩΣΕ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999.ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ.

  ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω. Εύχομαι εσείς να είστε καλά. Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου». Δεν ξέρουμε εάν ο Λαός νοστάλγησε την Επταετία, ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι ακόμα πιο πολλοί σήμερα, ψιθυρίζουν: «που ‘ σαι Παπαδόπουλε». Και γι αυτό θα πρέπει να ντρέπεται η Δημοκρατία και οι βρωμεροί κλεφτες εκπρόσωποι της.

 3. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.

  ΚΑΙ ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

 4. Α) 0λα τα χρε’η των αγροτών μέχρι της 31-3-1968. Και συγκεκριμένως: – Όλα τα οφειλόμενα από του έτους 1945 μέχρι τελους 1962 και ρυθμισθεντα το 1963. – Όλα τα βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια, ζωοτροφών κλπ. – Όλα τα μεσοπρόθεσμα δάνεια, χορηγηθέντα δια την ανάπτυξιν των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Β) Όλα τα χρέη των γεωργικών συνεταιρισμών, οργανώσεων και κοινοπραξιών μέχρι της 21-4-1967. Και συγκεκριμένως: -Όλα τα ρυθμισθέντα του έτους 1965. – Αι οφειλόμενοι ληξιπρόθεσμοι δόσεις μέχρι 31-3-1968 των μέσομακροπροθέσμων δανείων. -Τα άνοιγματα που οφείλοντο μέχρι 31-3-1968 προς την Α.Τ.Ε. λόγω ανωμάλου λειτουργίας των. Ανώτατον όριον των διαγραφομένων χρεών ωρίσθη το ποσον των 100.000 δρχ. της εποχής εκείνης. Εν συνόλω εχαρίσθησαν 7.764.650.000 δρχ. {7.380.000.000 εις τους αγρότας και 384.000.000 δρχ. εις συνεταιριστικός οργανώσεις) της εποχές εκείνης με τιμήν ενός δολλαρίου εις τριάκοντα δραχμάς! 643.844 αγροτικοί οικογένειαι κυριολεκτικώς εγλύτωσαν από την καταστροφήν!

  • Ψέματα όλα
   Είσαι νοσταλγός μια άρρωστης στιγμής της Ελληνικής πραγματικότητας. Μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα θες να αυτοκτονήσεις.

 5. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι ο μόνος μεταπολεμικός Ηγέτης της Ελλάδος που χάρισε τα αγροτικά χρέη, ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
  Ωστόσο, το ίδιο έπραξε κι ένας άλλος Ηγέτης, αλλά προπολεμικά. Ήταν βεβαίως ο Ιωάννης Μεταξάς! Ο «Πρώτος Αγρότης», όπως τον ονόμασαν οι ευγνώμονες Έλληνες αγρότες!
  Η ρύθμιση (διαγραφή) των αγροτικών χρεών προς τους ιδιώτες (τοκογλύφους!) που δάνειζαν τους αγρότες με υπέρογκους τόκους (και που σχεδόν πάντα έπαιρναν για αντάλλαγμα τη γη τους, όταν οι αγρότες δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν…), έγινε με τον Αναγκαστικό Νόμο 677 «Περί Ρυθμίσεως Χρεών», που έγινε στις 14 Μαΐου του 1937.

 6. Ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς συνδέεται με το εργατικό κίνημα που εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα στην Ευρώπη, το οποίο δυστυχώς δεν κατάφερε να εξαπλωθεί με φυσικό τρόπο και να βελτιώσει τη ζωή των φτωχών Ευρωπαίων, όπως ήταν ο αρχικός σκοπός του κινήματος, αλλά αιχμαλωτίστηκε από την πανίσχυρη οικονομικά οικογένεια Ρότσιλντ, η οποία μετέτρεψε την Αριστερά σε εργαλείο, που συνέβαλε στη δόμηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.http://antipliroforisi.blogspot.gr/2017/05/blog-post_51.html

  • Και μετά ήρθαν νεφελιμ και ελοχιμ και συγκρούστηκαν μέχρι θανάτου και το αίμα αριστερών και δεξιών έρεε άφθονο στον πλακωστροτο έξω από τους ουρανοξύστες της σημερινής Βαβυλώνας.

 7. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΣ-ΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΝΔ,ΚΚΕ ΚΛΠ.ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ Δ ΡΑΙΧ!

  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!

 8. Βιώνουμε το τέλος της Μεταπολίτευσης, τις τελευταίες πράξεις ενός δράματος, που οδήγησε την Πατρίδα μας στην οικονομική καταστροφή, διέλυσε τον εθνικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, συνέτριψε τα ελληνικά ήθη και κάθε παραδοσιακή αξία. Η Μεταπολίτευση ξεκίνησε με μία εθνική τραγωδία, που απετέλεσε ταυτόχρονα και εθνική προδοσία, χωρίς ποτέ οι προδότες να περάσουν από δίκη και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Ήταν όμως λογικό να γίνει έτσι, γιατί οι τότε προδότες ήταν παράλληλα και… «σωτήρες». Ήταν οι ίδιοι πολιτικοί που έσπρωξαν την χώρα στην τότε Ε.Ο.Κ. και υποσχέθηκαν στον λαό ευημερία, δηλαδή εύκολο χρήμα και κατανάλωση χωρίς μέτρο. Για να τηρήσουν τις υποσχέσεις αυτές, δανειζόμενοι με τοκογλυφικούς όρους και δημιουργώντας μία τεράστια φούσκα δημοσίου χρέους που δεν είχε προηγούμενο στη διεθνή οικονομική ιστορία.

 9. 300 KΑΘΙΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ? ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗ ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ ΝΑ ΤΗ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ?ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ ΧΑΘΗΚΕ……….ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ 300 ΚΑΙ ΤΗ ΚΗΔΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ…….ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ? ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ?

 10. ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΚΑΠΝΟ
  ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ

 11. Ο ελληνικός λαός δεν εκτιμά. Είναι αχάριστος τώρα.όλοι κλαίνε που σαι Παπαδόπουλος τώρα;φάτε δημοκρατία δεν ξανάρχονται ούτε Παπαδόπουλος ούτε Κολοκοτρώνης τώρα τρέχατε να σωθείτε.

 12. Όλα πήγαιναν ρολόι καλολαδωμένο.Ρεύματα,δρόμοι,ευμάρεια,πλούτος,χάρισμα χρεών.Εγώ είχα ένα πάγκο και πούλαγα πασατέμπο στον Πειραιά και αγόρασα αμάξι και σπίτι μέσα στην εφταετία.Μετά ήρθε το πασόκ και ο Τσίρπας και μας τα πήρε όλα.Και γιορτάζουν οι άλλοι οι βλάκες το πολυτεχνείο και καλά.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!ΖΗΤΩ Η 21η Απριλίου.ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.Δεν ήταν χούντα,ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ!!!http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/τι-είπε-λίγο-πριν-πεθάνει-το-1999-ο-γεώργιο/

 13. Ο τελευταιος μεγαλος καθαρος Ελληνας που κυβερνησε την Ελλαδα.Σημερα την κυβερνουν δυο σκουπιδια, δυο προδοτες.Ο Παπαδοπουλος πεθανε φτωχος.Αυτα τα καθαρματα που κυβερνουν σημερα θα φυγουν γεματοι εκατομμυρια, αφηνοντας τους Ελληνες χρεοκοπημενους και απροστατευτους απεναντι στους Ισλαμιστες λαθρομεταναστες δολοφονους που οι ιδιοι εφεραν παρανομα στην χωρα μας.Αιωνια σου η μνημη Γεωργιε Παπαδοπουλε αξιε απογονε του Λεωνιδα, του Μεγαλου Αλεξανδρου, του Κολοκοτρωνη και του Ιωαννη Μεταξα.

  • Γεωργιε Παπαδόπουλε εισουν οι ντροπή της χώρας και μας κράτησες εκατό χρόνια πίσω, είσαι απόγονος όλου του φασισταριου και της ντροπής του γένους, αλλά μάλλον δεν είσαι από μας αλλά μας έμεινες από την Οθωμανική αυτοκρατορία.
   Παπαδόπουλε δεν έχεις καμία σχέση με τον Λεωνίδα αλλά μάλλον είσαι ο Εφιάλτης.
   Ούτε κατά διάνοια δεν λέμε για Μ.Αλεξανδρο και για Θ.Κολοκοτρωνη,
   Ναι είσαι το παιδί του Μεταξά , ορφανό.

 14. ησυχια-ταξη – ασφαλεια . Καθε καλοκαιρι που εκλειναν τα σχολεια , παντου μας ελεγαν να παμε να δουλεψουμε . Τα βραδυα ακουγες χαρουμενες φωνες στις γειτονιες . Το εγκλημα μηδεν ! Ολοι οι νοικοκυριδες εκτιζαν , οι αγροτες δεν προλαβαινα να πουλουν τα προιοντα τους , οι βοσκοι το γαλα και το κρεας .
  Σαν παραδεισος ηταν η ομορφη Πατριδα μας . Και που ηταν κλειστο το κ(Υ)νοβουλιο τι εγινε; Με που το ανοιξαν το μπουρδελο , ξεκινησε η κατηφορα .

 15. στο βιβλίο «Κουραδοκόφτης» του αριστερού συγγραφέως Ηλία Πετροπούλου για αρη βελουχιωτη

  «Το 1942-43 είχε αρχίσει ν’ ακούγεται ευρύτερα το όνομα του Βελουχιώτη. Μια μέρα, ενώ έγραφα τα μαθήματά μου, έστηνα αυτί για να παρακολουθήσω την κουβέντα του πατέρα μου με τον αδερφό του, οπότε τον άκουσα να λέει: Αλέξη, ξέρεις ποιος είναι αυτός ο Βελουχιώτης; Ο θείος μου δεν ήξερε. Και ο πατέρας μου του εξήγησε: είναι ο Κλάρας που μας έκλεψε τις καρέκλες! Όταν έφυγε ο θείος Αλέξης, ρώτησα τον πατέρα μου τι είχε συμβεί. Και τότε άκουσα τη σχετική αφήγησή του. Γύρω στα 1930, ο πατέρας μου και ο θείος Αλέξης είχανε, για λίγα χρόνια, ένα θερινό κινηματογράφο στο Θησείο, όπου χρησιμοποιούσαν καρέκλες ενοικιασμένες από μια αποθηκάρα. Ένα Φθινόπωρο, λοιπόν, ήρθανε τα κάρα και φορτώσανε τις επιστρεφόμενες καρέκλες, που όμως δεν κατέληξαν ποτέ στον προορισμό τους.https://ethnikismos.net/2016/10/31/το-ποινικο-του-μητρωο-του-αρη-βελουχιω/

 16. στο βιβλίο «Κουραδοκόφτης» του αριστερού συγγραφέως Ηλία Πετροπούλου για αρη βελουχιωτη

  Την επομένη κατέφτασε ο ιδιοκτήτης της αποθηκάρας και ζήταγε τις καρέκλες του, προς μεγάλην απορία του πατέρα μου. Τελικώς και οι δύο κατέβηκαν στην πιάτσα των κάρων, στο Μοναστηράκι, για να λύσουν το μυστήριο. Οι καραγωγείς τους διαβεβαίωσαν ότι είχανε αφήσει τις καρέκλες στο τάδε οικόπεδο, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχε δώσει ένας νεαρός απεσταλμένος του πατέρα μου. Όμως ο πατέρας μου δεν είχε στείλει κανέναν απεσταλμένο. Έτσι, όλοι μαζί κατέληξαν στη Γενική Ασφάλεια, που εντόπισε στο τάκα-τάκα τον δράστη – ήταν ο Κλάρας, ο μετέπειτα Βελουχιώτης».
  Να τον χαίρεστε, κομμούνια , τον «πρωτοκαπετάνιο» σας!

 17. Είμαστε κότες και έτσι θα μινουμε διστιχως με αυτούς που μας κυβερνούν τα τελευταία 50 χρόνια και συνεχίζουν να μας κάνουν ότι θέλουν καλά μας κάνουν κότες

 18. Λέτε τα κοράκια να είδαν από ψηλά την λάμψη του μαύρου χρυσού και να σχεδίασαν την εικονική πτώχευση;
  Αυτή η γη πρέπει να αλλάξει αφεντικό και μαζεύτηκαν οι ύαινες.
  «Ανοίξτε τα σύνορα», σε όσους με αίμα έδιωξαν οι πρόγονοι….
  « Δική μου» λέει ο Ευρωπαίος αλλά επάνω στην «ΜΟΙΡΑΣΙΑ» μπλέχτηκαν Γερμανικές, Γαλλικές, Αγγλικές, Αυστριακές και κάθε λογής αδελφές και εταιρίες…
  Λέτε για αυτό ο νικητής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η Εγγυήτρια της Ελλάδας ,ΑΓΓΛΙΑ να «είδε» με κακό μάτι την αρπαγή της Ελληνικής περιοχής από τα χέρια της και να έκανε την ΕΞΟΔΟ από την Ευρώπη;http://www.triklopodia.gr/το-ψευτορωμαίικο/#

 19. Ο Ερντογάν, έχοντας υπηρεσίες που μπορούν να τον γλυτώσουν από απόπειρες δολοφονίας και από πραξικόπημα, κάνει το «ΠΡΕΠΟΝ» για την Πατρίδα του. Λέει ΟΧΙ στη «μείωση της Τουρκίας», ΟΧΙ στην «ευρωπαϊκή Τουρκία» και ΔΕΝ αρπάζει τα Ελληνικά ΝΗΣΙΑ και τη ΘΡΑΚΗ που του χαρίζει η Αθήνα και η Ευρώπη.Η Ευρώπη βρυχάται στον Ερντογάν που αντιτίθεται στην Ελευθερία του Κουρδιστάν, διότι αποτελεί κομμάτι της Τουρκίας και τον βαφτίζει ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ΑΛΛΑ για τον Ισπανός πρωθυπουργός δεν λέει λέξη ,αυτός μπορεί «δημοκρατικά» να ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ τους Ευρωπαίους Καταλανούς ηγέτες, που τόλμησαν με δημοψήφισμα να ζητήσουν την «διάσταση» από την Ισπανία….Ο δόλος της Ευρώπης θα ξεσκεπάζεται και το ΚΛΑΜΑ της θα γίνει ΟΔΥΡΜΟΣ.ΟΔΥΡΜΟΣ, για το ΠΟΙΟΣ θα βγάλει το «φίδι από την τρύπα»;http://eistinpolin.gr/νέα/item/77-ο-σουλτάνος,-τα-μπέσα-και-η-παραπληροφόρηση.html

 20. ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΛΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΛΗΣ.ΑΠΟ ΟΛΑ.

 21. Οι σαλεμένοι χρυσοπορδίτες λινοπότη εναντίων των σαλεμένων νοσταλγών του αρχιαπατεώνα παπανδρέου και της λουγκράς του βελουχώτη!

 22. Βρε χαζά σταλινιστικά ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ του σφυροδρέπανου και
  τυφλά ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ της Νέας Τάξης Πραγμάτων:
  δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι ΕΣΕΙΣ είστε οι μόνοι
  που κάνουν τόση καλή προπαγάνδα υπέρ των ΦΑΣΙΣΤΩΝ της σβάστικας …
  Διότι από ότι δείχνετε …
  τους μοναδικούς από τους οποίους τρέμει το κολ@ρ@κι ΣΑΣ …
  είναι τα ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ της σβάστικας!!!!!
  Όλοι οι άλλοι είναι σαν μην υπάρχουμε …
  Βλέπε για παράδειγμα πχ. στο You Tube:
  «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΗΞΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ»

  • Πχ στο youtube λέει ο φασιστοπίθηκος!Που στο youtube ακόμα και ενα 5χρονο μπορεί να ανεβάσει.Θα ανεβάσω εγώ ένα με τίτλο «Η καταγωγή των φασιστοπίθηκων» σαν και του λόγου σου!

   • Το επίπεδο των επιχειρημάτων σου
    ούτε το πνευματικό επίπεδο ενός 5χρονου …
    δεν μπορεί να ξεπεράσει!

 23. Συνεχίστε ανεγκέφαλοι να κάνετε προπαγάνδα υπέρ των ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΡΙΩΝ της σβάστικας!!!!!

 24. Όταν σε κάποια υποκείμενα, στις εποχές της ανέχειας στην χώρα του φωτός,
  παρέχουν δωρεάν κατοικία, δωρεάν συσσίτιο και 2 με 3 χιλιάδες Ευρό μηνιαίο μισθό, επόμενο είναι ΑΝΩΝΥΜΩΣ να παράγουν τέτοιου είδους βλακείες.
  Απόδειξη: γιατί φοβούνται και παραμένουν πάντα ΑΝΩΝΥΜΟΙ !!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.